Борисов заръча на министрите си: Всеки ден работа, няма по-добри от нас!

Кабинетът прие управленската си програма до 2021 г.
111
Борисов заръча на министрите си: Всеки ден работа, няма по-добри от нас!
Снимка: БТА

Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата. Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което беше приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

"Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща", добавя премиерът. Той напомня, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

Управленската програма обхваща 20 области, за които правителството на България набелязва 65 приоритета и 902 мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията: доходи, сигурност, икономически прогрес, свобода и демокрация, сила на предприемаческия дух и прозрачност на управлението.

С приемането на програмата правителството застава зад своя ангажимент за устойчиво нарастване на доходите, ограничаване на негативните демографски тенденции, минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите за националната сигурност на България. Сред приоритетите са още гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт, провеждане на решителна политика за ликвидиране на неграмотността, подобряване здравето на нацията, гарантиране на енергийната сигурност на страната, повишаване растежа и конкурентоспособността на българската икономика.

Правителството извежда в отделен приоритет мерките за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и развитието на електронното управление.

"Имайте предвид, че има да се свърши много работа. Много е направено, но и много трябва да се направи. Особено важно, към регионалното министерство – "Хемус" – ускорено, максимално бързо; ТОЛ-системата – ускорено, максимално бързо. Административните тежести – към Министерството на икономиката и Агенцията за електронно управление. И всеки един от вас по темите: реформите и продължаването на това, което се прави в правосъдието и сме поели като ангажимент; образованието е изключителен приоритет на коалицията – не само с финансирането в повече, но и самите програми. Виждате, огромни инвестиции идват в България, завод след завод се строи – квалифицираната работна ръка, експертното ниво, максимум трябва да можем да отговорим на интереса, който има към България", заръчва Борисов.

По думите му приоритет е и социалната сфера. Но не само повишаване на пенсиите, а и всички тези приоритети, за които говорихме в предизборната кампания, особено за инвалидните пенсии. Особено за фалшиви ТЕЛК-ове. Особено това, което точи бюджета и в същото време не играе ролята, за която става въпрос. Същото касае и здравеопазването. Огромни пари се наливат в здравеопазването, а хората все още очакват не само качествена, но и бързата помощ, спешната помощ. Доста се направи по материалната база, в подготовката, в квалификацията, но разчитаме изключително на ръководството на Министерството на здравеопазването, казва той, според стенограмата.

Борисов казва, че се надява в следващите седмици правителството да изпълни и поетия ангажимент за 1000 нови полицаи, като вече са назначени над 700, а останалите са на курсове. "Много и от нещата, които сме описали в програмата, вече са свършени или се свършват. Договорът за добросъседство с Македония – към днешна дата и това е изпълнено. В сферата на отбраната сме направили цял План на действие, който поетапно, постепенно, на базата на индустриалното сътрудничество, на повишаване капацитета и качеството на Българската армия, да се прави, а не така – даване на една купчина пари без да се направи необходимата оценка, кое е най-важно и къде най-напред трябва да се дадат", коментира премиерът.

"Знаете, изградихме стотици километри нови жп линии, рехабилитирани с нови контактни мрежи, които позволяват до 180-200 километра в час да се движат влаковете. Искам да видя по София – Бургас, София – Варна нови влакове. 100% екологично чисто и много по-сигурно", допълва той.

Борисов съобщава, че след съвещание с Пътната агенция, МТИТС и МРРБ в неделя се мисли за разширяване на АМ "Тракия" до Пловдив с още една лента.

По думите му между 45 и 50 хиляди автомобила се движат по "Тракия" на денонощие, от това с години наред обжалване на решенията по ТОЛ системата, "нямащо нищо общо с правосъдието и с нормалната бизнес практика", държавата губи милион и половина на ден.

"Сиреч, ние и "Хемус", и Ботевград – Мездра, и тунела под Шипка можем да направим без въобще да пипаме парите от бюджета. И тогава вече ще се съглася и с колегите патриоти, че имайки ТОЛ-системата можем да освободим около милиард и половина да мислим за пенсии и за другите социални неща. Без да пипаме парите от бюджета сметките излизат, без тези трансфери, които сега правим. ТОЛ системата ще даде възможност да поддържаме и да градим нови пътища. Милион и половина на ден губим! Обжалване, обжалване, обжалване, обжалване от „Суходолска“ №3, обжалване от „Суходолска“ №3. Проверихме жалбоподателя, той мете пред „Пирогов“, нали разбирате? Това е блокаж и ако не можем да преодолеем точно този проблем, за да направим ТОЛ-системата, съм възложил на регионалното министерство – държавно предприятие по специалния Закон за обществените поръчки. И ще го направим. Просто не можем да допускаме повече такива пари да се губят", заявява Борисов.

Той информира, че усилено се работи по лотовете на АМ "Хемус". Вие виждате – в момента, в който заявихме твърдо, че ще се прави, се събуди интересът за инвестиции. Ще видите другия месец по Плевен, Севлиево, Габрово какви заводи и какви интереси има на инвеститори за заводи, включително за 8 хиляди работни места за Плевен. Така че, това паралелно с всичко друго регионалното министерство трябва да го направи. С македонския премиер си говорим, Каракачанов беше, и казва: „Всички хора, които си идват от морето, казват колко е чисто Черно море вече“. Всички тези пречиствателни станции, които се изградиха по реките и по морето си дават резултат, коментира Борисов.

Премиерът казва, че има идея товарителните докове от пристанище Изток във Варна да бъдат преместени на Запад и "това пристанище да остане за ресторанти, кафета, яхти и да отворим града". Да дадем възможност да развием града в тази посока и да стане една действително прекрасна зона, като във всеки един морски град, казва той.

От името на Коалиция "Обединени патриоти" изразявам задоволство от подготвения документ. Програмата е добра, доста детайлна, стегната, коментира вицепремиерът Валери Симеонов и апелира за мобилизация за изпълнението на тази програма.

"Ние сме такова правителство – с патриотична насоченост", обобщава Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сте добри,няма що.Цялата ви работа е преливане от пусто в празно.Вчера решиха да удължават ваканцията на децата,днеска я отмениха.Но пък измъдрина друго-ромчетата да тръгват на 4 годинки на предучилищна,защото по-късно не можели да наваксат с материала.Да се смееш ли,да плачеш ли.Е така поне ще освободят родителите им да правят нови ромчета.Те и без това друго не правят.
65
1
 
27
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
С тази *** усмивка на селски тарикат и с простотиите които денонощно ръси, този си е направо за лечение.
64
0
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Цяло стадо нарциси.Верват си.Ние не.
63
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия номера да не си направил нищо за три мандата и да плюеш по другите е Борисов патент.
62
19
 
3
 
! Отговори
БСП,СА ПОЗОР преди 6 години
До 123.Има проекти,но само проекти само на снимка от преди 40 години,които Борисов изпълни сега.Едно е на снимка друго е да го направиш.Пречиствателните станции,бяха като гьола Белене и Цанков камък.Преди една седмица минах по пътя Девин -Михалково,ти да видиш язовир без вода,и как стоят там едни милиарди,голямо постижение,голям праз построиха БСП и ДПС.Едни 5 милиарда изчезнаха.А заменките им ощетиха България със 6 милиарда лева.Подписаха 20 годишен договор,за златото на България,и пак губим
61
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета тая статия и почвам да си мисля, че живея я във Франция, я в Германия...ама като погледна от прозореца и виждам една по-скапана версия на руска ***... тоест, съвсем нормална бивша комунистическа република... тъй че, баце, по-полека със селташкото говорене, че няма да остане кой да ти вярва и ще ти изгорят милиончета по офшорките...
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-добри от нас...в рекета.
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
HA-HA-HA ХО-ХО-ХОБибитко, всеки друг на твое място ще е по-добър! ГЕРБ - партията на некадърниците и крадците (за съжаление нямат конкуренция)
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно човека е в начален стадии на психично разтройство!
57
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-тъпите,най-крадливите,най-простите,най-агресивните,най-арогантните! И най-най-грозните!
56
1
 
22
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 6 години
ДРУГАРИ МИНИСТРИ РАБОТЕТЕ ТАКА ЧЕ ЗА 2 ГОДИНИ ДА ПОКРИЕМ ПЛАНОВЕТЕ ЗА 5 РАБОТЕТЕКРАДЕТЕ УДАРНО
55
15
 
3
 
! Отговори
БСП,СА ПОЗОР преди 6 години
До ГЕРБ = наглост.А,БКП-БСП,какви са?Наследници на терористична организация,избила над 200 000 българи,фалирала 4 пъти България,ограбила над 1 трилион лева от българския народ,фалирала 13 банки,включително и КТБ-не си измисляй,парите за санирането,са плащани на всички фирми приближени до всички партии.20 години никоя от предишните кривогледи партии,не можа да построи колкото Борисов.Ей три пъти повече построи от всички предишни правителства взети заедно.Гладните нещастници да работят.
54
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата за един гербер е нещо важноДа е на работа,какво е качеството ?.Никакво!Няма нищо по безполезно от гербер на работа.
53
2
 
26
 
! Отговори
123 преди 6 години
Пълен *** и нарцис. Как само си присвоява всичко започнато или построено преди него и се хвали, че той го е изградил. Построиха само 100-120 км. от магистрала Тракия и я обяви, че той е построил, след готови проекти. Сега ще строят Хемус от Ябланица до Ловеч до края на мандата, някакви си 50-60 км. Пречиствателни станции се строяха още с предприсъедителната програма "Сапард", чучелото ги обявява за свое постижение. А доходите не са променяни от 2009 г. в бюджетната сфера,има само за номенкла
52
2
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ = наглост преди 6 години
Не ви ли побиват тръпки, българи??? Нямало по-добри от най-корумпираните, най-тъпите, най-наглите и най-големите простаци, управлявали някога нещастната ни държавица!Тези ***, които извършиха грабежа на века с КТБ, които откраднаха стотици милиони от "санирането", които превърнаха държавата в гето, в което всеки ден се самоубиват гладни нещастници, предпочели смъртта пред ГЕРБаджийския "рай"! И това ако не е позор!
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРИСОВ КАРА ВЛАКАНО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ НАКЪДЕ ВОДЯТ РЕЛСИТЕ.
50
1
 
21
 
! Отговори
НАРЦИСИЗМЪТ преди 6 години
Е ПСИХИ(НО ЗАБОЛЯВАНЕ!САМОХВАЛСТВОТО - ПРИЗНАК НА ЛИПСА НА ВЪЗПИТАНИЕ, т.е. - простотия
49
1
 
7
 
! Отговори
Грешка човешка преди 6 години
До Пешка спатияАз искам да мачкам неговия бюст.Разкошен е,чашка D!!!
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само до 2021-ва?! Ми те, както се хвалят, поне до 3000-та трябва да имат работа! И не можаха да разберат, че не партийната хвалипръцковщина, а реалното жизнено равнище на народа, здравето и образованието му са показател за постиженията. Иначе - смешки!
47
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Работи Иванчо,чиффлика е...твой -казал народът на Бойко и той се зарадвал и...приватизирал Министерския Съвет.