Борисов заръча на министрите си: Всеки ден работа, няма по-добри от нас!

Кабинетът прие управленската си програма до 2021 г.
111
Борисов заръча на министрите си: Всеки ден работа, няма по-добри от нас!
Снимка: БТА

Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата. Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което беше приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

"Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща", добавя премиерът. Той напомня, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

Управленската програма обхваща 20 области, за които правителството на България набелязва 65 приоритета и 902 мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията: доходи, сигурност, икономически прогрес, свобода и демокрация, сила на предприемаческия дух и прозрачност на управлението.

С приемането на програмата правителството застава зад своя ангажимент за устойчиво нарастване на доходите, ограничаване на негативните демографски тенденции, минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите за националната сигурност на България. Сред приоритетите са още гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт, провеждане на решителна политика за ликвидиране на неграмотността, подобряване здравето на нацията, гарантиране на енергийната сигурност на страната, повишаване растежа и конкурентоспособността на българската икономика.

Правителството извежда в отделен приоритет мерките за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и развитието на електронното управление.

"Имайте предвид, че има да се свърши много работа. Много е направено, но и много трябва да се направи. Особено важно, към регионалното министерство – "Хемус" – ускорено, максимално бързо; ТОЛ-системата – ускорено, максимално бързо. Административните тежести – към Министерството на икономиката и Агенцията за електронно управление. И всеки един от вас по темите: реформите и продължаването на това, което се прави в правосъдието и сме поели като ангажимент; образованието е изключителен приоритет на коалицията – не само с финансирането в повече, но и самите програми. Виждате, огромни инвестиции идват в България, завод след завод се строи – квалифицираната работна ръка, експертното ниво, максимум трябва да можем да отговорим на интереса, който има към България", заръчва Борисов.

По думите му приоритет е и социалната сфера. Но не само повишаване на пенсиите, а и всички тези приоритети, за които говорихме в предизборната кампания, особено за инвалидните пенсии. Особено за фалшиви ТЕЛК-ове. Особено това, което точи бюджета и в същото време не играе ролята, за която става въпрос. Същото касае и здравеопазването. Огромни пари се наливат в здравеопазването, а хората все още очакват не само качествена, но и бързата помощ, спешната помощ. Доста се направи по материалната база, в подготовката, в квалификацията, но разчитаме изключително на ръководството на Министерството на здравеопазването, казва той, според стенограмата.

Борисов казва, че се надява в следващите седмици правителството да изпълни и поетия ангажимент за 1000 нови полицаи, като вече са назначени над 700, а останалите са на курсове. "Много и от нещата, които сме описали в програмата, вече са свършени или се свършват. Договорът за добросъседство с Македония – към днешна дата и това е изпълнено. В сферата на отбраната сме направили цял План на действие, който поетапно, постепенно, на базата на индустриалното сътрудничество, на повишаване капацитета и качеството на Българската армия, да се прави, а не така – даване на една купчина пари без да се направи необходимата оценка, кое е най-важно и къде най-напред трябва да се дадат", коментира премиерът.

"Знаете, изградихме стотици километри нови жп линии, рехабилитирани с нови контактни мрежи, които позволяват до 180-200 километра в час да се движат влаковете. Искам да видя по София – Бургас, София – Варна нови влакове. 100% екологично чисто и много по-сигурно", допълва той.

Борисов съобщава, че след съвещание с Пътната агенция, МТИТС и МРРБ в неделя се мисли за разширяване на АМ "Тракия" до Пловдив с още една лента.

По думите му между 45 и 50 хиляди автомобила се движат по "Тракия" на денонощие, от това с години наред обжалване на решенията по ТОЛ системата, "нямащо нищо общо с правосъдието и с нормалната бизнес практика", държавата губи милион и половина на ден.

"Сиреч, ние и "Хемус", и Ботевград – Мездра, и тунела под Шипка можем да направим без въобще да пипаме парите от бюджета. И тогава вече ще се съглася и с колегите патриоти, че имайки ТОЛ-системата можем да освободим около милиард и половина да мислим за пенсии и за другите социални неща. Без да пипаме парите от бюджета сметките излизат, без тези трансфери, които сега правим. ТОЛ системата ще даде възможност да поддържаме и да градим нови пътища. Милион и половина на ден губим! Обжалване, обжалване, обжалване, обжалване от „Суходолска“ №3, обжалване от „Суходолска“ №3. Проверихме жалбоподателя, той мете пред „Пирогов“, нали разбирате? Това е блокаж и ако не можем да преодолеем точно този проблем, за да направим ТОЛ-системата, съм възложил на регионалното министерство – държавно предприятие по специалния Закон за обществените поръчки. И ще го направим. Просто не можем да допускаме повече такива пари да се губят", заявява Борисов.

Той информира, че усилено се работи по лотовете на АМ "Хемус". Вие виждате – в момента, в който заявихме твърдо, че ще се прави, се събуди интересът за инвестиции. Ще видите другия месец по Плевен, Севлиево, Габрово какви заводи и какви интереси има на инвеститори за заводи, включително за 8 хиляди работни места за Плевен. Така че, това паралелно с всичко друго регионалното министерство трябва да го направи. С македонския премиер си говорим, Каракачанов беше, и казва: „Всички хора, които си идват от морето, казват колко е чисто Черно море вече“. Всички тези пречиствателни станции, които се изградиха по реките и по морето си дават резултат, коментира Борисов.

Премиерът казва, че има идея товарителните докове от пристанище Изток във Варна да бъдат преместени на Запад и "това пристанище да остане за ресторанти, кафета, яхти и да отворим града". Да дадем възможност да развием града в тази посока и да стане една действително прекрасна зона, като във всеки един морски град, казва той.

От името на Коалиция "Обединени патриоти" изразявам задоволство от подготвения документ. Програмата е добра, доста детайлна, стегната, коментира вицепремиерът Валери Симеонов и апелира за мобилизация за изпълнението на тази програма.

"Ние сме такова правителство – с патриотична насоченост", обобщава Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв цирк е този договор с Македония,слключен след привикване на козяк.Звучи хубаво,почти патриотично,но целите са други.На ход е проектът "Триморие",целящ отрязване на всякакви руски газопроводи.Заговори се за газова връзка Бургас-Дурас,който ще снадбява Еропа с газ от близкия изток.Мобилизира се военния потенциял на балканите,като се задължават да увеличат парите за въоръжение,естествено купено от сащ.Ние ще защитаваме с живота сии парите си американските интереси.Честито на предателя Бокич
45
20
 
5
 
! Отговори
Пешка спатия преди 6 години
Браво Бойко! Мачкай комунизите!
44
2
 
17
 
! Отговори
naco преди 6 години
Да,другарЮ Борисов,така е!? Защото в България НЯМА ИЗБОРИ! А,има НАГАЖДАНЕ на "изборни резултати" от НАШАТА си ОЛИГАРХИЯ!? НАРОДЕ????
43
2
 
26
 
! Отговори
Данко преди 6 години
Най-простият, крадлив, самовлюбен, продажен и откровено *** премиер, който България някога е имала, болен от мания за величие, нагъл до безобразие. Няма ли кой да го заплюе това ку-ку?!?!?! ***!
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представям си какво би станало ,ако тоя някой ден си пусне телевизора или компа, но няма и един ред за него или от него!!!! Направо троен инсулт или петорен инфаркт! Журналистчетата трябва да са много внимателни, защото....
41
1
 
21
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Едва ли има по-неуморни авантаджии от министрите и самия премиер!Работят и денем и нощем!Корупциония кабинет , как няма да го запомнят!
40
1
 
15
 
! Отговори
GERB преди 6 години
UMORI I LOVECH EDIN PREKRASEN BYLGARSKI GRAD
39
2
 
27
 
! Отговори
Американец преди 6 години
Няма по-добри от нас в яденето на суджуци
38
2
 
23
 
! Отговори
Б. Методиев Борисов преди 6 години
Тъй е! Работете! Само три тона суджук ми останаха, а иде зима! А пастърмата свърши на третия ден! Миню Стайков какво се ослушва, искам седем тона вино и три тона ракия!Иде зима...
37
2
 
10
 
! Отговори
TIKVONII SUDJUKOV преди 6 години
MEN BABA MERKEL ME XRANI S PYRJOLI PYK V BG SI AMKAM SUDJUK PYK VIE MNOGO ISKATE VE.Q MLYK
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A ONIQ 16 MILQRDA PLIUS OSCHTE DVA I POLOVINA DE ZAVRQ V USA LI?
35
3
 
22
 
! Отговори
видинчанин преди 6 години
Във Видин нито една партия не е направила нищо за развитието на града за последните 40 години.И ГЕРБ също!
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сте най-добрите, аз не се сещам други, които три пъти да не си довършат мандат, но да не искат да се махнат.То и не могат, докато не ги махне господарят им.Само най-големите наивници вярват, че от изборите зависи нещо.
33
1
 
15
 
! Отговори
Буцооо преди 6 години
Българският фолклор казва,че от работа се слабее и гърбавее. Като ти гледам снагата,много си се разработил. Ааа,ти имаш предвид антуража,а твоята тежка работа ще е да ги напътстваш.И,не се претоварвайте много,че сега докато намерите заместник на суджука Мартинов......
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SLAVA NA BACE TIKVATA GOLEM SUDJUK IZLEZE.VIE RABOTETE ZA LEBO PYK SUDJUKO ZA NAS AAXAAXAAX
31
2
 
19
 
! Отговори
СТИГА ХАВАЛИПРЪЦЩИНИ преди 6 години
ДОБРЕ ЧЕ УМРЯ ***, КОЯТО ГО ХВАЛЕШЕ. БОКО Е С ЖЪЛТО НА ГАЩИТЕ И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОПИТВА ДА СИ ПРИСВОИ ЗАСЛУГАТА ОТ ДЪЛГОГОДИШНАТА РАБОТА НА ПРАВИТЕЛСТВА И ДИПЛОМАТИ,ЗА ПОДПИСВАНЕТО НА ТЪПИЯ ДОГОВОР. ВГАДЯВА МИ СЕ ОТ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПРЕИГРАВАНЕ С ЕДИН ФАКТ И ПРАВЕНЕТО ОТ МУХАТА СЛОН. ВСЕ ПАК НА САЩ ИМ ТРЯБВА ОЩЕ ЕДИН ПЛАЦДАРМ СРЕЩУ РУСИЯ. ТОВА Е СМИСЪЛА НА ТЪПИЯ ДОГОВОР, КОЙТО ОТВАРЯ ПЪТЯ НА МАКЕДОНИЯ КЪМ НАТО.НЯМАЛО ПОСРЕДНИЦИ-ХАЙДЕ *** НАЙ-ДОБРИ-С ОЦЕНКА НА НАРОДА МАЛКО НАД ТРИ .ИД.ОТ
30
1
 
24
 
! Отговори
още колко дни? преди 6 години
Не бройте колко министри има пожарникаря. Бройте още колко дни остават на режима на пожарникаря!
29
1
 
22
 
! Отговори
ВИЦ преди 6 години
Къде са Фидосова и Павлова ?Въртят си Хотелите в Слънчев Бряг а ние и децата ни ще плащаме .Пу ......
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро и тези дето го избирахте три пъти поред,ще разберете каква глупост сте извършили...Но вече е твърде късно за каквото и да било...
27
1
 
22
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Защо не влезе в ЗАКОНА за Държавния Служител и Политиците които заемат Министерски Постове да се подлагат доброволно на Полиграф ?ЕДИН ВЪПРОС - КОРУПЦИЯ ?ДА , НЕ .