Вегани на протест: Спрете да убивате животните за кожи!

Демонстрацията ще е на 31 август пред земеделското министерство
15 авг 2017 16:30,
123
Вегани на протест: Спрете да убивате животните за кожи!
Снимка: Facebook

Нов протест-демонстрация срещу отглеждането на животни за кожи в България организират от сдружение "Български вегански съюз" на 31 август от 11:30 до 14:30 часа пред "Министерство на земеделието и храните" на бул. "Христо Ботев" 55, обявиха организаторите.

Още по темата

"Излизаме на поредния протест за преустановяване дейността на всички ферми за отглеждане на животни заради кожата им в България.

Защо сега? Защото в момента тече законният период за предложения и становища от заинтересованите НПО по отношение на предложени промени в Наредба №2 за отглеждане на космат и пернат дивеч в животновъдни обекти", поясняват от "Български вегански съюз".

От сдружението се обединяват около съмненията, че законотворчеството в България обслужва по-скоро бизнес интереси, отколкото граждански такива.

Те смятат още, че не се прилагат никакви санкции при генерални нарушения на наредби, а законите се променят "по поръчка" на производители, целейки узаконяване на бизнеса им.

Веган общността се пита още защо изобщо е нужно да се отглеждат животни за кожи в България и смятат, че това ни превръща в страна от "третия свят", предвид това, че в цяла Европа подобна дейност се забранява.

"Започваш да се питаш – държавата инструмент за репресия ли е или да пази законността?", пишат още активистите.

Специално за събитието са подготвени огромни 34-инчови монитори с документални видеокадри от ферми, дерящи кожата на живи животни, активисти с речи, разкриващи тъмната страна на кожодерската индустрия, както и пърформанс, показващ реално дрането на норки, съобщи Никола Донев, председател на "Български вегански съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
27
 
! Отговори
Тия пък... преди 6 години
Едно време по селата минаваха едни коли и със високоговорители и приканваха хората да продадат кожите си. А тогава почти във всяка селска къща имаше кожи. Най вече *** кожи, защото се гледаха много овце. От вълната на овцата бабите правеха всякакви неща. От шапки и чорапи до китеници. Домашното овче кисело мляко е ми любимото. Гъсто и мазно като крем. Особенно през лятото добре охладенено от хладилника е по вкусно от сладолед.А по празниците печено агне....да си оближе човек пръстите.
14
5
 
23
 
! Отговори
берлускони преди 6 години
Това не са хора, това са психари
13
5
 
29
 
! Отговори
баста преди 6 години
Като искат да си веганстват да си го правят. Защо трябва да се натрапват на останалите хора?Тези са същите като педитата-нахални и натрапчиви.
12
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де аз едно не разбирам, биологично погледнато и растенията и животните са живи същества, това че растенията не могат да говорят,движат и т.н. не ги прави по-малко живи от животните. И сега тези хора протестират за убиствата на животни но те самите убиват растения за да ги ядат. Защо не протестират за убийството на дървета за да се прави от тях хартия мебели и т.н. Хайде някой велик и много мъдър веган да седне и да обясни защото нещо не се връзва?
11
6
 
25
 
! Отговори
ШОПЕНДАР преди 6 години
до вчера животните не трябваше да ги използваме за месо,а днес само за кожите.имат напредък.а може би не знаят че хубавите обувки се правят от кожа.хубавото вино върви с хубава луканка-от месо.абе тия наистина ли си мислят че някой ги чува.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В началото на демокрацията беше много модерно жените да носят палто от норки. Който не можеше да си позволи да купи такова на жена си, купуваше кожа на лисица за шал. Есчки жени се перчеха с лисичите си кожи. После и тази мoда отмина.
9
4
 
28
 
! Отговори
Bay Ivan преди 6 години
А вие вегани - *** защо изяждане растенията? Те нямат ли душа? Вие сте убийци на растенията! От утре започвате да ядете само камъни и пепел!
8
5
 
26
 
! Отговори
сиктер преди 6 години
Поредните 'ора без работа.Правят "сдружения" на непотребните.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"огромни 34-инчови монитори" Впечатлен съм!
6
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдееееее, още едни побърканяци! Но като знаем, че отдавна у нас няма спонтанни протести, пита се, кой плаща на тези?
5
3
 
13
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
добре де дайте да идеме да видиме , може да им мине мерака да се натрапват , ако разберат че само с "леб не става" и че "таа шия не е от трушия" :)
4
6
 
42
 
! Отговори
Писна ми преди 6 години
Писна ми от тия псевдо И.. ДИ... ОТИ, защо не протестирате срещу едни Ваши събратя Вегани от Белгия дето умориха бебето си. Бебето им умря следствие на Веганската диета. Този случай не Ви изнася, защо ли?
3
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да протестират за нещо смислено!Например срещу вожда Ядящия Голям Сужук!
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕГАНИ..ДЪНОВИСТИ..ГЕЙЦИ...НАПЪЛНИ СЕ С ПОБЪРКАН НАРОД!
1
7
 
23
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
Нов протест-демонстрация срещу отглеждането на животни за кожи в България организират от сдружение "Български вегански съюз" на 31 август от 11:30 до 14:30 часа пред "Министерство на земеделието и храните" на бул. "Христо Ботев" 55, обявиха организаторите.Това е ! Дайте да се съберем на контра протест и да ги нахраним с месце а? Какво ще кажете?