Без знак за камера и... прегрешилите със скоростта растат

Като цяло обаче нарушенията намаляват, отчитат от МВР
8
Без знак за камера и... прегрешилите със скоростта растат
Снимка: Facebook

Шофьорите, заснети да шофират с превишена скорост, се увеличават след премахването на знака, предупреждаващ за камера на пътя.

Това става ясно от справка на полицията за нарушенията по пътищата от 5 юли до 9 август 2017 година.

Още по темата

В сравнение със същия период на миналата година заснетите да карат с превишена скорост са с 6 241 повече, сочат данните на МВР.

От 5 юли до 9 август 2016 те са били 36 001, а за същия период на 2017 година те са 42 242.

Последните промени в закона за движение по пътищата влязоха в сила на 1 юли. Сред тях, освен премахването на знака, указващ камера за скоростта на пътя, бе и отнемане на регистрацията на автомобили на шофьори без книжка, както и затвор за шофиране след употреба на наркотици.

4760 са временно спрените от движение автомобили до 23 юли 2017, се казва в справката на МВР.  За 2115 от тях причината е неправоспособност, за 2170 – употреба на алкохол, а за концентрация над 0,5 промила и за употреба на наркотични вещества са спрени 475 коли.

Като цяло от полицията отчитат, че след приетите промени има леко подобряване на пътната обстановка. Според данните на МВР за юли в страната са станали 4020 катастрофи със 78 загинали и 894 ранени.

За същия период на тази година общият брой на катастрофите е 3300, при които има 63 загинали и 822 ранени.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Лелеле.... Това е много весело! С 6200 повече заснети нарушения, обаче виждате ли те намаляват. ... Скъпи Майкъл Джексън (да се чете КАТ) - тук няма малки деца!
7
3
 
11
 
! Отговори
JoJo преди 3 години
Само така, мамицата им на бързаците, аман от мислещи се за тарикати, ограниченията са за всички!
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме му на корумпирания шуробадженакорушветчийски кияк, за безопасността. На простю, просто са му казали, трябва да има глоби и то много. И то колко му е акъла,слуша. Ей ги вчера две стресирани мърдички в орел,намърдали се в храсталаците, прозорците вдигнати,климатика работи, а камерата снима. И с какво точно тези двама младопенсиониращи се тулупа, допринесоха за безопасността. С нищо. Със същия успех, камерата може да е на гърба на магаре,поне няма да реве колко е стресирано,окъсано и за пари.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи със знака за радар намаляват скоростта и не са опасни за движението. Без знака не намаляват скоростта и са опасни, но пък за сметка на това ги хващаме и глобяваме.
4
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и какво стана сега , уж беше мярка за намаляване на скоростта а то се оказа мярка за пълнене на хазната и увеличаване на скоростта а не намаляване , няма такава държава
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 пребити има само миналата седмица, след като са видели милиционера с радара да изкача внвзапно на пътя...!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТ ПАК ДЖАВКА НАСТЪРВЕНО КАТО НЯКОЕ ПАЛЕ ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ МНОГО ПАЗЯ..ДАЙ ХЛЯБ :-) :-)
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.. и убитите също! Важно е пара да пада...!