Китното хотелче в Китен – с чудна хигиена, без нарушения

Агенцията по храните в Бургас: Това е фалшив сигнал!
Обновена: 17 авг 2017 11:28 | 17 авг 2017 11:23, Анисия Иванова
51
Китното хотелче в Китен – с чудна хигиена, без нарушения
Архив: Булфото

Агенцията по храните в Бургас е установила добра хигиена и липса на нарушения в хотел-ресторанта в Китен, за който бивш украински служител алармира за мръсотията в него. Това са изводите на институцията след проверката на обекта.

Разказът за ужасните условия в кухнята на хотела се появи преди дни в украинския сайт "Турправда". Авторът му - 22-годишният Иван Дончев от Киев, работил в хотела от 3 до 31 юли тази година.

Още по темата

По думите му храната за клиентите се изхвърляла едва, когато вече миришела на развалено, алкохолът се наливал в туби, кухненският персонал - 5 ромки, изглеждали мръсни и не минавали през медицински прегледи, но работели по 16-20 часа в денонощието.

За доказателство на думите си авторът публикува и снимки как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна, а персоналът рови в храната – без ръкавици и без шапки.

Проверката на агенцията по храните констатира друго, поясни началникът на бургаската дирекция Георги Митев пред БНР.

"Изключително добро състояние на обекта, с изключително добри уреди, с добра хигиена, със здравни книжки, проследяемост на хранителните продукти, съхранение на хранителните продукти. Нищо вярно нямаше в това, което беше описано в жалбата, по-скоро в оплакването", обясни Митев.

Спред него има вероятност нещата умишлено да са представени по този начин. Все повече са фалшивите сигнали, на които се изпраща агенцията. Причините може да са конкуренция или недоволни служители, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, че разбери кой казва истината!
24
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Салатите са от прави краставици.Яйцата са от щастливи кокошки. Забъркани са от пеещи готвачки.
23
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колегата го е написал по-долу рейтинга в букинг е ужасно нисък. Направих си труда да прочета коментарите на хорта. Всички се оплакват от храната и персонала. Общо взето едно положително мнение няма. Това е меродавното мненние на гостите на хотела, не на някакви чантаджии дето са се разходили да вземат едни пари и да констатират страхотни условия.
22
2
 
55
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Разказа на украинеца съдържа няколко характерни акцента, които го правят 100% правдоподобен! Един украинец не може да си измисля тези неща, ако не ги е видял - 5 "ромки" ровят в манджата без ръкавици и шапки, туби с алкохол, чешмяна вода в диспенсъра. Това са фундаментални практики в българския туризъм, които не може ей така да ги изобрети един украинец. Иначе впечатленията на г-н директора на буркаската БАБХ са неизбежни, защото парите вече са взети, а може би и похарчени...
21
1
 
56
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
И през ума ми не е минало, че проверяващите ще констатират нередности.Има и добри заведения, но са изключително малко.Публично известно е, че ресторантьорите НЕ изхвърлят никаква храна. Дори те самите си го признават.Ако се вгледате по-внимателно в менютата, ще откриете куп ястия със съмнителни съставки.А контролът на съответните органи е проформа, т.е. само на хартия.
20
1
 
41
 
! Отговори
Нещастници от БАБХ преди 6 години
ТЕ ТИЯ СА НА ПОСТОЯНЕН АБОНАМЕНТ И В ЗАВЕДЕНИЯТА И ПО ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ.КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА ОТКРИЯТ?
19
1
 
45
 
! Отговори
НЕ ВЯРВАМ ! ! преди 6 години
АЗ НЕ ВЯРВАМ НА ТАЗИ ПРОВЕРКА ! ЯСНО И КРАТКО !
18
21
 
7
 
! Отговори
Мислещ преди 6 години
Така, така огромната част от "сензациите" по морето се създават от мрънкащи туристи на които "пясъкт на плажа им е много" и "в морето плуват риби и плашат децата".
17
0
 
31
 
! Отговори
до китеник преди 6 години
Истината е неприятна, не е задължително оплюване. Хайде да не сме се сблъсквали с всички тия неща, та да не знаем. Мизерията по българското Черноморие преобладава - собствениците масово пестят от всичко, а отношението към клиентите е "Ден - година храни". И докато е така, по-добре да наричаме нещата с истинските им имена, а не защото си е наше, да го кютаме.
16
34
 
9
 
! Отговори
китеник преди 6 години
По повод коментарите дотук: Защо непременно и на всяка цена написаното от украинеца да е вярно? Ами ако лъже, ами ако конкуренцията му е платила да напише тоя пасквил? И защо пък проверяващите да си измислят, нали и те носят отговорност за издадените от тях документи! По-кротко с плюенето на всичко родно, уважаеми дами и господа! Може пък и да има такъв ресторант в Китен, може и у нас да има заведения, в които всичко да е както трябва. Но по нашенски - щом е българско, дайте да га оплюем!
15
3
 
49
 
! Отговори
Teodor преди 6 години
Изобщо не съм очаквал друг резултат от проверката. Макар всеки да познава по някой, работещ сезонно по курортите, който е разказвал още по-големи свинщини. Заведенията, които предлагат една и съща храна, докато не се вмирише, са почти 90% от всички. Хигиената по морето не е на нула, ами е и с отрицателни стойности.
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгониха половината от населението на страната в чужбина защото не искат да плащат а сега решиха да заменят и малкото останали с чужденци, само и само да не плащат и лев на никой!
13
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросното хотелче Kiten Beach Hotel има доста нисък рейтинг в booking - според мен едва ли е съвсем без нарушения.Както и да е, то си е наказано с ниския рейтинг така или иначе.
12
15
 
6
 
! Отговори
Хохол ебаны преди 6 години
По наше море не всичко цветя и рози, това ясно. Но медала има и обратна страна. Работя /по принуда/ с украинци две-три години. Големи претенции, нулева ефективност. Не му е било нещо на таман на пиклЮ-хохлЮ и антирекламна дейност тръгнал да развива. Такъв им е манталитета
11
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз вярвам на украинеца! То е ясно, че е дошъл, поработил безплатно на местния отворко и си е тръгнал гол като пушка! С това наемане на чужденци е ясно на всички, че се цели хептен не плащане на заплати. Няма как да искаш да правиш бизнес и да не даваш пари а само да получаваш! А въпросните проверяващи са си взели рушвета или са си букнали безплатно море за седмица през септември :)
10
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен такова отлично и изрядно заведение трябва да приготвя храната на евродепутатите по време на председателството ни.
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо инспекторите не седнаха да похапнат в ресторанта?
8
1
 
38
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
и после нямало квалифициран персонал липсвали грамотни работницикъде ги намериха тия специалисти в украйна и танганайкано и това ще отмине ..хората ще разберат бързо, че тук не се плаща на наште хора им трябва някои да им работи БЕЗ ПАРИ не ги интересува нищо друго
7
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хотелчето е на някой влиятелен господин. Проверяващите преди да пристигнат на проверка са се обадили на на влиятелният господин и всичко са оправи и скрили тубите и отстранили нередностите, но бъдете сигурни, че още утре, мизерията и тубите ще се завърнат в хотелчето.
6
1
 
43
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Скромно рушветче на инспектора и определена сумичка за шефа му и всичко е тип-топ..