Без война, без катаклизъм: За 27 години България се стопи с 1/3

Демографската криза трябва да бъде преодоляна преди България "да умре"
29 авг 2017 10:45,
485

"България е с най-лоши демографски показателия в целия ЕС, а и в целия свят. За около 27 години сме изгуби 1/3 от населението си без война, епидемия или природен катаклизъм, което е прецедент", алармира пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.
Още по темата

По думите му България се оголва и демографската криза трябва да бъде преодоляна, тъй като страната ни "ще умре".

Според Костадинов има 3 мерки, които трябва да бъдат приложени - поредица от политики с цел завръщане на емигриралите (около 1,5 млн. души); традиционната българска диаспора (около 120 хил. души) да се завърне у нас; политики, които да стимулират демографския ръст в страната.

"Повече от 50% от новоредените у нас не са българчета, което означава, че след около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава", категоричен бе гостът в "България сутрин".

Костадинов посочи, че основният проблем на младите хора е, че няма къде да живеят.

По думите му в България няма сигурност и законност, по тази причина българинът отива в уредените западни държави.

"Европа си отива пред очите и ръцете ни. Европейското общество не се възпроизвежда, то изчезва. На негово място се настаняват хора, които нямат нищо общо с европейските ценности и налагат своя цивилизационен модел доста агресивно", каза още лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
3
 
3
 
! Отговори
С две думи казано преди 6 години
До Ето как е всъщностВиновен е СВЕТОВНИЯТ ЦИОНИЗЪМ в лицето на болшевишка РУСИЯ и БКП!!!
274
0
 
13
 
! Отговори
До Ето 11 преди 6 години
Не можеш ти да си добре,когато всички около теб не са добре,и когато държавата в която живееш не е добре
273
6
 
11
 
! Отговори
Цезар преди 6 години
Много по-велики народи и държави са изчезвали, голям праз като се затрие семето българско. На никой няма да му е тъжно.
272
6
 
15
 
! Отговори
Ето 11 преди 6 години
"Когато работите тръгнат зле, *** им майката на другите, и гледай ти да си добре". Точно това мисля да направя и аз. Майната й на тая държава, майната и на ЕС. Ще гледам аз да съм си добре. Такава е реалността. Те я наложиха, а ние им позволихме. Лек ден!
271
6
 
4
 
! Отговори
Към края на соца преди 6 години
също се врещеше на тема демографска криза.Но дали наистина беше така?През 60-те-70-те год. около половината население беше в трудово активна възраст. Една четвърт от хората бяха под 18 г. и една четвърт - в пенсионна възраст.Тоест, беше постигнат нужният баланс, характерен за държава, в която индустрията е на първо място, а след нея - селското стопанство. Обществото постигна този баланс по естествен път, а напъните на Т.Ж. объркаха всичко с вноса на роми, за да имало повече пролетариат!
270
0
 
18
 
! Отговори
докато преди 6 години
един общински съветник във варна взема месечно за три дни над хиляда лева, а единучител взема 660 така ще е , стани даскал Костадине, а ти си общински съветник, стигатни политиците крадци, положението ще завърши със загиване на България и ново име на държавата, в която ромите-неграмотни и крадливи са на почит и получават много помощив пари, а българите им са слуги, държава на ненормалното, тя ни е чужда и омразна.
269
0
 
22
 
! Отговори
Ето...10 преди 6 години
...където са парите от фондове и НПО-та. Истината е такава - нямаме икономика, доходите са на ниво Африка, нямаме армия, нямаме култура, нямаме национални цели, приоритети, и т.н. Моето мнение е, че че България отдавна е изпусната. Европа също. Сега всеки трябва да се спасява поединично. Няма морал, няма Бог, няма принципи. Дотук искаха да ни докарат и успяха. Те не, но децата им ще усетят последиците. Говоря за арабите, ***, мюслманите, евреите, и белите продажници. Нищо добро не ги очаква.
268
0
 
9
 
! Отговори
Ето как е всъщност 9 преди 6 години
Всички фигури на прехода - бизнесмени, политици, и т.н., са марионетки. Луканов, Костов, Виденов, Царя, Станишев, Борисов, Трифонов, Ганчев, Батков, Стефанов, Павлов, Илиеви, и т.н. В Русия се случи същия фокус. Бившите комунисти заграбиха частния сектор, а след това издигнаха свой човек, от КГБ, начело на Русия - Путин. Цялата Перестройка беше фокус, която да позволи на Русия да си поеме въздух. Сега Студената война отново е в ход. В БГ се случи същото, но тук се ориентирахме към ЕС, където са.
267
0
 
14
 
! Отговори
Вместо да се вайкате преди 6 години
Направете една проста сметка.Ако всяко семейство създава само по две деца, след няколко поколения човечеството ще наброява около един милиард души. Тогава няма да се наложи жестоко прочистване. Планетата ще възстановява ресурсите, които този милиард изразходва.Ако пък по-*** продължат да се размножават със същото темпо, ресурсите на планетата ще са се изчерпали окончателно след няколко века и няма да бъде възможно да се възстановят. Прочистването на прими.тивите вече е запланувано.
266
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички високоразвити и силноурбанизирани общества са с минимална раждаемост.
265
1
 
24
 
! Отговори
Ето как е всъщност 7 преди 6 години
"Комунистите", които започнаха унищожението на българската идентичност(частна собственост, частна дейност, селско стопанско, поминъка по селата, и т.н.), маскирани като "демократи" довършиха процеса. Затова сме най-бедната и мизерна държава в ЕС. Знаете ли защо влязохме в Ес и Нато? Защото сме на ключово геостратегическо място в Европа. Всъщност ние не покривахме никакви критерии, нито за ЕС, нито за НАТО. И все още не ги покриваме. Гърците станаха членове на ЕС на същото основание през 80-тте.
264
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Крайно време е да се вземе радикално решение за индийските ни сънародници смучещи от всички нас като кърлежи и намаляне на тяхната ръждаемост. Първо присъди за педофилите, както това е за българите-не може до 18 год. да имат по 3-4 деца. Затвор също и за родителите . Помощи само при две деца! Хапчета или тухли за мъжете, завързване на тръбите на индийките и т.н.
263
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е проблем, който съществува в цяла Европа. Само че при нас е засилен поради голямата емиграция и много бързо размножаващия се ромски етнос.
262
0
 
2
 
! Отговори
Bre,bre,bre преди 6 години
Palni gluposti.Rajdaemostta v Japan, na belite v USA,Germany, France e mnogo po-niska, otkolkoto u nas.Ima syatistiki.A ikonomicheski sa super.Poddarjat brojka zaradi razdavane na grajdanstvo.Samo v Poland, Russia I Ireland belite sa na plius.
261
0
 
8
 
! Отговори
Ето как е всъщност 6 преди 6 години
...забранено да се ходи, за да не видим колко по-добре живеят от нас. Нали затова Хрушчов издига Берлинската стена през 62-ра? Заради масовата имиграция от ГДР към ФРГ. В момента, в който забраните паднаха, българите се изстреляха на Запад в търсене на по-добър живот. Казват, че преди 89-та имало раждаемост. Докато имаше поминък по селата, раждаемост имаше. След урбанизацията, започнала през 60-тте, раждаемостта започна да намалява.
260
2
 
12
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД-СЛАБА Д преди 6 години
С КРАДЛИВИ УПРАВНИЦИ И ЗЛИ УМОВЕ КАТО ИВАН КОСТОВ. МУТРАТА БОРИСОВ И КАРТОИГРАЧ ЗА ПРЕМИЕРИ -ТАКА СТАВА.И НАЙ-ВЕЧЕ СЪС ЗАСПАЛ И ТЪ П НАРОД НА КОЙТО АКЪЛЪТ МУ ПРЕЧИ. Т.Ж. БЕШЕ ***,НО ТАРИКАТ, КОЙТО БЕШЕ ДЪРЖАВНИК, А СЕГАШНИТЕ СА ОБИКНОВЕНИ КРАДЦИ И БАНДИТИ, КОИТО ОСВЕН ЗА СЕБЕ СИ ЛИЧНО И ЗА ВНУЦИТЕ СИ КРАДАТ ОТ НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ. СЛЕД УБИЙСТВЕНИТЕ ГЕОГРАФСКИ ПОЗНАНИЯ НА Б.Б,, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ГРАНИЧИ С ГРУЗИЯ, СЕ ПИТАМ КОЙ НИ УПРАВЛЯВА?МАЙ ЧЕРНАТА ЗЛАТКА,ОНАЯ ЗА КОЯТО БРЮКСЕЛ Е СТОЛИЦА НА ЛОНДОН
259
1
 
2
 
! Отговори
Bre,bre,bre преди 6 години
Palni gluposti.Rajdaemostta v Jabrepan, na belite v USA,Germany, France e mnogo po-niska, otkolkoto u nas.Ima syatistiki.A ikonomicheski sa super.Poddarjat brojka zaradi razdavane na grajdanstvo.Samo v Poland, Russia I Ireland belite sa na plius.
258
1
 
9
 
! Отговори
Ето как е всъщност 5 преди 6 години
Наливаха се държавни пари в губещи отрасли. Докато СССР наливаха пари, всичко беше ок. В момента, в който метрополията започна да се срива, ние започнахме да трупаме външен дълг, за да наливаме пари в губещите предприятия. Нещо повече, България е била пред фалит още през 50-тте години. Но СССР ни спасяват в замяна на почти цялото ни злато. По братски, разбира се. Казвате, че имало 9 млн души. Да, защото граничарите стреляха по всеки, направил опит да премине границата нелегално. А на Запад беше.
257
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение, нали си имаме всяка година гей-парад, това е важното! Иначе от Брюксел ще ни се карат.
256
0
 
8
 
! Отговори
Ето как е всъщност 4 преди 6 години
...без което е невъзможна частна дейност. След 89г. национализираните земи премихнаха в съмнителни частни ръце, и процеса по унищожаването на бг стопанството завърши. Беше избита бг интелигенцията, а новите "интелигенти" и "културтрегери" бяха агенти на ДС. Процеса по обезлюдаването на селата започна още тогава, а днес той е приключил. Масовата панелизация доведе до съсипването на градове като София, Пловдив, Бургас, Варна и т.н.