Без война, без катаклизъм: За 27 години България се стопи с 1/3

Демографската криза трябва да бъде преодоляна преди България "да умре"
29 авг 2017 10:45,
485

"България е с най-лоши демографски показателия в целия ЕС, а и в целия свят. За около 27 години сме изгуби 1/3 от населението си без война, епидемия или природен катаклизъм, което е прецедент", алармира пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.
Още по темата

По думите му България се оголва и демографската криза трябва да бъде преодоляна, тъй като страната ни "ще умре".

Според Костадинов има 3 мерки, които трябва да бъдат приложени - поредица от политики с цел завръщане на емигриралите (около 1,5 млн. души); традиционната българска диаспора (около 120 хил. души) да се завърне у нас; политики, които да стимулират демографския ръст в страната.

"Повече от 50% от новоредените у нас не са българчета, което означава, че след около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава", категоричен бе гостът в "България сутрин".

Костадинов посочи, че основният проблем на младите хора е, че няма къде да живеят.

По думите му в България няма сигурност и законност, по тази причина българинът отива в уредените западни държави.

"Европа си отива пред очите и ръцете ни. Европейското общество не се възпроизвежда, то изчезва. На негово място се настаняват хора, които нямат нищо общо с европейските ценности и налагат своя цивилизационен модел доста агресивно", каза още лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
3
 
14
 
! Отговори
Ето как е всъщност 3 преди 6 години
А след окупацията, от 1946г. до 1956 г., в българските лагери на смъртта са умрели или безследно изчезнали над 300 хиляди души. Поне още толкова са избити без съд и присъда още от 1944г., и още толкова бягат на запад. Да си спомним Г.М Димитров, Никола Петков и т.н. Продажните комунисти предават Македония на Югославия, плюейки всичко, за което българите са се борели от освобождението дотогава. И какво направиха комунистите? Унищожиха селското стопанско, премахвайки частното начало, без което е..
254
1
 
8
 
! Отговори
do do ddt преди 6 години
Бабите спряха да раждат при соца,раждаха при капитализма по 5-6 деца,Всички бяха карани да работят и учат,като се обръщаше внимание на посредсрвените ученици(бъдещите комсомолски активисти..)Съвестните работници мъкнеха на гърба си тарикатите,накрая всички изтарикатяха.Провери средната продължителност на живота примерно 1970 и 2010.Катастрофи нямаше щото и коли нямаше.А колко бяха избити по границата,желаейки да избягат и колко машината ДС им беше разбила живота,при това и на следващите поколени
253
2
 
17
 
! Отговори
Ето как е всъщност 2 преди 6 години
Русия, та Русия. Русия е водила 12 войни срещу Османската империя. Познайте при коя ни освобождава. При последната 12-та. После не се застъпват за нас на Берлинския конгрес, не се застъпват за Съединението, а след Балканските войни подкрепят Гърция и Сърбия в настояванията им за Македония. На всичкото отгоре нахлуват в Добруджа на страната румънските окупатори през ПСВ. Тяхната партия БКП извършва най-големия терористичен акт в историята ни в църквата "Св. Неделя" през 1923...
252
1
 
3
 
! Отговори
До 273 преди 6 години
Не знам до кой клас си учил,но не се казва "требе",а "трябва".От тук нататъ цялото ти разсъждение е на човек,който освен мотиката(в което иначе няма нищо лошо) е хващал само меките части на жена си,за химикалка да не говорим.Абсолютно архаични разсъждения,търсещи под вола теле.
251
4
 
12
 
! Отговори
Ето как е всъщност преди 6 години
Манталитета ни е егоистичен. Обединяваме се само, когато ножа е опрял до кокала, и после пак всеки за себе си. Ако приемем, че сме наследници на траките, то трябва да признаем, че в продължение на стотици години сме били тъпкани от гърците. После ни завладява Александър, после Рим, после постигаме независимост за малко, после пак ни завладяват хазарите, византийците, монголите, османците. Османците цели пет века са ни третирали като животни. И през 1878 в Европа се появява един смачкан народ...
250
1
 
16
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
А кой ви каза, че не се води война. Това, че не падат бомби и не се стреля с автомат, не означава, че не се води битка срещу българския народ. Води се и то отдавна, само че средствата /оръжията/ са други. Има една хубава книга на Бил Купър - "Тихи оръжия за безшумни войни", който иска да знае по-вече, може да я прочете!
249
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България е, че при комунизма който имаше амбиция а не ставаше за нищо - записваше учителския! Ми сега берем плодовете.
248
3
 
11
 
! Отговори
До 270 преди 6 години
Милионерите в момента са мутрите на прехода,някои от които ни управляват.Техни са хотели,заведения,плажове край морето.Техех е бизнеса с горива,контрабандни цигари,дрога,алкохол-менте,проституция.Това е сенчестия им бизнес,от който прибират милиарди безконтролни пари,с които си купиха съдебната система,медиите,политиците.И за това ли ти е виновен социализма?
247
3
 
11
 
! Отговори
7.62 е РЕШЕНИЕТО преди 6 години
Всички бивши членове на СИК, ВИС, СДС - до стената. ГРАНТАДЖИИТЕ на АМЕРИКА граби БЪЛГАРИЯ също
246
2
 
1
 
! Отговори
Antifashist преди 6 години
balgarinat umrq
245
0
 
13
 
! Отговори
ТИКВИТЕ и ЛЪЖЦИТЕ преди 6 години
са проблемите на БЪЛГАРИЯ днес. ТИКВИ прости ни управляват, а хората ги ЛЪЖАТ, че така трябва и още малко и още малко и стискайте , вече сме в НАТО, ЕС , а там е само мед и масло. Още малко и ВИЗИТЕ за САЩ ще паднат. Те падат вече 27 години. ОЩЕ МАЛКО! И ЩЕ ИЗМРЕМ
244
6
 
6
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
И аз смятам, че още "духаме супата" от КомунизЪма. Да той си отиде преди 30 години, но Тоталитаризма е в хората и не си е отишъл със смяната на политиката! 259 и 244 разсъждават повърхностно, ще им се изведнъж да започнем начисто. Всеки иска, но този Комсомол, който сега вилнее - кой го възпита, кой го обогати, кой го обучи по школите и зап.университети?! Навремето Президента П.Стоянов каза, че трябва "нов обществен договор". Това е крайно актуално и сега - адекватно заплащане "у нас".
243
6
 
17
 
! Отговори
До ddt преди 6 години
По време на омразния ти социализъм нашите баби раждаха по 5 деца,въпреки мизерията.Всички учеха и работеха-не казвам,че заплащането беше добро,напротив,но дори и такова,90% от българите си купиха или построиха собствени жилища.Бройката на загиналите от престъпното управление на неграмотните тогава политици е много по-малка от загиналите по пътищата хиляди за последните 27 години.Като прибавим и тези от глад и мизерия и тези от болести,които се увеличиха неимоверно и убийства заради кражби и т.н.
242
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът си продължава. Затова Българите бягат.Ние не приличаме на нито една европейска посткомунистическа страна. Даже Румъния се променя и върви напред.
241
8
 
11
 
! Отговори
ddt преди 6 години
Естествено ,че берем плодовете на социализма.Отнемане на частната собственост,на земята на селяните,пълна зависимост от партията,възпитание на послушковци безсамочувствие,изтрепване на всичко което вирне глава.В момента всичките "милионери са също комунисти,които умишлено ни държат в това състояние на несигурност,и ни казват:Като не искате комунизъм така ви се пада.И някои се връзват
240
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тия заплати,които получаваме,след 27 години съвсем ще изчезнем.Да светна правителството,което явно не знае какво да прави или не иска.Безлихвени заеми на млади хора за откриване на собствен бизнес.При фалит,умишлен или не,връщане на парите или затвор.Данъчни облекчения за фирми,които приемат на стаж ученици и студенти и после ги приемат на работа,или някои от тях.Безлихвен заем за покупка на жилище от млади семейства срещу ипотека на жилището.Вместо саниране и разхищение на средства за комфорт
239
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е била силна само и единственно когато е била монархия, докато не се възстанови монархията и не се появи един полицейски шеф като Гешев дето да подреди червените шумкаре подобаващо, нещата нема да се оправят
238
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като тато изгони турците от БГ не остана кой да се грижи за българските жени и сега е налице този резултат, гладни, необразовани, импотентни български мъже които не могат да създават деца, тук там някой турчин да направи две деца на някоя българка, останалите гладните на пет семейства макс 1 дете ! Хубаво е в БГ ... :)
237
3
 
15
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ преди 6 години
е долнопробно копие на СИВ. За всички в СИВ имаше планове за производство и продажба на стоките. БЪЛГАРИЯ специализираше в ИТ технологии. Сега в ЕС има само за старите членки. За БЪЛГАРИЯ няма място даже за гастарбайтерите и според МАКРОН и МЕРКЕЛ, които еднолично командорят, а такива като ТИКВАТА козируват и изпълняват. затова ще ядем полски домати и ГМО продукти от цял свят. Но най- вече на ТИКВАТА дръжката
236
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 255И аз щи задам един въпрос : Ако днес ти предложа бизнес и трябва да заложиш всичките си имоти , за да го финансираме , ще го направиш ли ?Бизнеса , не е само учение. Има много други качества , които ОЧЕВИДНО не са ти известни. Бизнеса като цяло е риск и усет , а след това образование. Ако ги нямаш и 20 висши да имаш все същия професор ще си останеш. Ясно, че си селско момче , не се излагай повече.