Без война, без катаклизъм: За 27 години България се стопи с 1/3

Демографската криза трябва да бъде преодоляна преди България "да умре"
29 авг 2017 10:45,
485

"България е с най-лоши демографски показателия в целия ЕС, а и в целия свят. За около 27 години сме изгуби 1/3 от населението си без война, епидемия или природен катаклизъм, което е прецедент", алармира пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.
Още по темата

По думите му България се оголва и демографската криза трябва да бъде преодоляна, тъй като страната ни "ще умре".

Според Костадинов има 3 мерки, които трябва да бъдат приложени - поредица от политики с цел завръщане на емигриралите (около 1,5 млн. души); традиционната българска диаспора (около 120 хил. души) да се завърне у нас; политики, които да стимулират демографския ръст в страната.

"Повече от 50% от новоредените у нас не са българчета, което означава, че след около 20 години няма да имаме демографското основание да твърдим, че това е нашата държава", категоричен бе гостът в "България сутрин".

Костадинов посочи, че основният проблем на младите хора е, че няма къде да живеят.

По думите му в България няма сигурност и законност, по тази причина българинът отива в уредените западни държави.

"Европа си отива пред очите и ръцете ни. Европейското общество не се възпроизвежда, то изчезва. На негово място се настаняват хора, които нямат нищо общо с европейските ценности и налагат своя цивилизационен модел доста агресивно", каза още лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
3
 
1
 
! Отговори
до предния преди 6 години
Бе ти пълен иди1от бе!! Добре че не се множиш!
234
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да изчезва то хайър няма от нея
233
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите работим, работим и мечтаем да можем да осигурим на децата си дом, образование ...... През това време, докато се опитваме да градим светло бъдеще плащаме данъци и осигуровки, с които изхранваме РОМСКИТЕ гърла. които паразитират на нашия гръб... на края - ние, работещите роби няма да имаме пенсии, защото имено те отдавна ще са докопали и изхарчили нашите пари за социалните им пенсии.
232
5
 
21
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 6 години
Късно са се сетили - точката от която няма връщане е премината. България е обречена. Българите - не.
231
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета как комунизмът бил виновен и се радвам, че скоро хората с таково примитивно мислене, няма да ги има! По-добре, че ще се затрием. Аз не бих създала дете сред такива хора, предполагам и повечето живееши в Бг
230
0
 
29
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Г-н Домусчиев и всички негови колеги назначени капиталисти да развържат кисиите и да дават достойно заплащане за труда в България, за да не напускат младите и да се завръщат вече напусналите. С 600 лв. заплата това няма да стане. Затвор на всички "демонтажници" на държавността в България-Костовци, Станишевци, Борисовци, Доневци, Прокопиевци, Догановци, Пеевски и т.н. и т.н.
229
3
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
това го слушаме от 15 години....но нищо няма да се промени....България е обречена...
228
4
 
9
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Анонимен (251)Добре, драги качествени милионер-капиталисте... Ще ти задам един простичък въпрос. Ако аз съм висшист и работя за 3000 лв., а ти имаш 15 милиона, значи ли, че си 5 000 пъти по-умен от мен, или пък си "работил" 5000 пъти повече?Такова съотношение е продукт на злоупотреба с влияние, власт, далавери, измами или просто и най-често - експлоатация на много други БЕЗ възможности.
227
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се дразня когато подобни червени "експерти" почнат да умуват върху демографията, абе ей кой създаде гетата Вие, кой взе имотите на хората и ги наблъска в панелни маломерни жилища, кой зарибу държавата с икономически неефективни проекти?
226
2
 
11
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
И половината от този период Герб с неговите продажни кучета е на власт, а *** го величаят.....
225
2
 
6
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До АнонименДа, сега имаш право, само дето нямаш възможност. А честито :))
224
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 250Милионери има на всякъде по света. Сравнението ти е тъппо и интригантско. Плюс това за милионер се иска много качества , които много хора нямат. Както и ти.
223
1
 
16
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Капиталист (233)Да, бе, капиталисте, сигурно сме с еднакви шансове. Затова милионерите ни са *** като слонски зaдник, а талантливи деца печелят световни конкурси и олимпиади и чакат на подаяния за транспортни и хотелски разходи. Или недай Боже за стипендии...
222
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер не е нападнал Швейцария, защото един от важните източници за финансиране е бил там. Плюс католическата църква.
221
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро питах един стар комунист , който работи в частна сфера в момента : Защо не си раздели заплатата с чистачката ? Нали говори постоянно за равенства и идеализъм. В комунизма всички трябва да са равни ? Сега взема 1000лв + в началник цех ...Защо не даде половината на останалите ??!Отговор не получих . :)) Същите фашшкиии са просто едно време са яли и пили на корем около властта и сега реват , защото го няма за тях.
220
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което днес се случва е заложено още 50-те и 60-те години, просто в демографията е така, днес се берат "плодовете" на мерки взети преди 40-50 години, национализация, насилственно заселване в панелни коптори и това е, липсва фамилната къща около която цялата фамилия да гради бъдещето си
219
6
 
4
 
! Отговори
смях преди 6 години
До АнонименАз съм инженер, жена ми е инженер. Никой не взима под 2 к заплата. И не живея в София.
218
0
 
19
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Анонимен (226)"... Ходим на почивки , живеем в модерни домове , децата ни учат каквото искат и където искат , работа има всякаква..."Кои сте "вие" и каква част от народа сте? Че и децата учели каквото и където искат... LoLКолкото до работата - има всякаква, да - за 400 лв. с редовен неофициален овъртайм...
217
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама най-големия смях ме напушва, когато прочета как за почти всеки проблем в държавата е виновен комунизма! (тук липсва емотикон за "луд")Не, тук спора не е дали комунизма е добър или лош, А ЧЕ КОМУНИЗМА СИ ОТИДЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ!!! ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ!!!!!!Питам пишещите тези глупости - ОСЪЗНАВАТ ЛИ КОЛКО МНОГО ВРЕМЕ СА 30 ГОДИНИ И КОЛКО МНОГО НЕЩА СА СЕ ПРОМЕНИЛИ ЗА ТОВА ВРЕМЕ?????
216
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооо ще спорим за БВП ли ?:)) БВП в периода 80 -89 10 милиарда долара , външен дълг 11 милиарда долара.БВП днес 55 милиарда евро , външен дълг 8 милиарда евро. Темата е закрита :) Има Google всеки може да прочете . България сега се намира в най-добрия си период от 1945 на сам.