Борисов с апел: Да се осъзнаем като нация, да не гинем на пътя!

Не можем на всяка пресечка да сложим полицай, призна той
4 сеп 2017 14:45,
198
Борисов с апел: Да се осъзнаем като нация, да не гинем на пътя!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Трябва да осъзнаваме като нация, че на пътя всеки иска да се придвижи до някъде, а не да загине. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на австрийски завод в индустриалната зона на Червен бряг, предаде "Фокус".

Борисов коментира и нуждата от законодателни промени, свързани с взаимодействието на полицията и местната власт, премиерът беше категоричен, че имаме много закони, но просто трябва да се изпълняват и всеки да работи с душа.

"Ето сега от София дотук на всеки 100 метра са помлени мантинелите. Какво ли не се изговори, какво ли не се направи? Кара се безобразно. И санкции, и коли изкарахме, снимки има, налагат се глоби, свалят се номера. Това, ако не го осъзнаем ние… Знаете ли колко паметници има по пътищата? Може всеки да не се прибере", коментира премиерът.

"Не можем да сложим на всяка пресечка полицай. Не може във всяко нещо да сложиш полицай. Нали всички ние от джоба си плащаме за това като данъкоплатци. Просто дисциплина трябва", настоя Бойко Борисов.

Премиерът загатна, че се готви нова голяма инвестиция за Плевен. Той обаче не разкри повече, тъй като не обичал да говори, а направо да покаже, когато е готово.

Той обеща, че все повече инвеститори ще идват в Северозапада, защото: "Има ли път, идват инвеститорите".

"Там, където минаха магистралите и новите жп линии, неслучайно инвестициите отидоха първо в Ямбол. Сега, когато виждат, че автомагистрала "Хемус" върви и се строи и аз съм убеден, че догодина вече ще подминем Севлиево. Защото проектите са готови, търгуват се", посочи той.

По думите му пътят за повишаване на доходите е именно чрез работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
24
 
! Отговори
Pimma преди 6 години
Ами хайде дайте пример г-н *** (пардон, премиер). Вашият ескорт кара поне с по 50-60 км. над ограниченията, понякога и лично с Вас зад волана... За рисковите маневри и засичанията да не говорим....заслужаваме си съдбата, щом избираме такива управляващи...
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО НАЦИЯТА ВИ ВЯРВАШЕ ПОНЕ МАЛКО ЩЕШЕ ДА СЕ ВСЛУШВА ВЪВ ВСИЧКО ,КОЕТО ГОВОРИТЕ ,НО НАЦИЯТА НЕ ВИ ВЯРВА И ГРАМ. ВИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СТЕ ШАЙКА РАЗБОЙНИЦИ ,КОИТО НЕ ВИ ПУКА ЗА НАРОДА, НЕ МОЖЕ ТАКАВА ЗЕМЯ С ТАКИВА ДАДЕНОСТИ ОТ ГОСПОДА ДА Я СЪСИПВАТЕ ГОДИНИ НАРЕД С ЛАКОМИЯТА СИ ,С ВАШАТА ПОЛИТИКА НАПРАВИХТЕ ТАКА ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ИЗБЯГАХА А ТУК В ТАЗИ ПРИКАЗНА СТРАНА ОСТАНАХА САМОПЕНСИОНЕРИ,ПОЛИТИЦИ-ПРЕСТЪПНИЦИ И РОМИ! НЯМА ОПРАВИЯ С ВАС ,ЗАЩОТО ВАШАТА ЛАКОМИЯ Е В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО !
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли на света общество, което няма нужда от полиция, няма нужда от закони, съдилища, затвори а се самоконтролира защото има висок морал? Няма такава държава. Там където обществото спазва законите, там е играла пръчката на закона. Така че Бойко не ни ги разправяй тия, че народа трябва сам да се оправи, а полицията да продължава да спи.
25
2
 
24
 
! Отговори
от Германия преди 6 години
Здравейте, живея в Германия от 7 години и вече съм си оправил живота. Да ви светна само значи тука при мен на запад в Германия където живея такива простотии както в България по пътищата не може да видиш, хората на запад имат култура на карането.
24
1
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Ногу си *** бе джингиби.Кога деда ти одеше до морето по старио път,колко катастрофи с умрели е виждал,бе
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има осъзнаването ни като нация с жертвите на пътя? Безопасността на движението е изцяло под контрола на изпълнителната власт, която очевидно не се справя и с това. 10 милиона таратайки по разбитите ни пътища, липса на респект пред закона и резултата неминуемо е война на пътя.А на Бойко мерака да се осъзнаем като нация ако се сбъдне, то няма да го има нито него, нито цялата политическа пасмина от последните 30 години.
22
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България е, че при комунизма който имаше амбиция а не ставаше за нищо - записваше учителския! Ми сега берем плодовете.
21
1
 
38
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Другарю Борисов,и ние обикновените хора имаме апел.Молим ви,малкото магистралки,които се хвалите.че правите правете ги като хората.Ние обикновените знаем.че и по света се краде.но се крадат 10 % ,не както Вие по 90%....
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17Не е от асфалта а балканския манталитет на българина. Никакво уважение на пътя, да не говорим за елементарни познания на пътната маркировка.
19
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, хората гинат на пътя, комунистите 45 години съсипваха пътната инфраструктура на България, а сега Брюксел и ЕС наливат милиарди за магистрали да ни спасяват от опустошенията на социализма.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a v krachmite ot obshtinari na gerb mozhe li da ginem ?da popitam samo
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 години раздавахте книжки на куцо кьораво и сакато сега се сетихте ...
16
1
 
24
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Моля тееее,мълчи со бе моля те бееее...ама няма ли кой да,ти каже колко си обратното на интелигентен..няма дума,с която да те нарека...замълчи бееее...моляяяяяяя теееее
15
3
 
26
 
! Отговори
3 преди 6 години
Този от герб стрелял защото искал повече суджук.
14
2
 
1
 
! Отговори
Otrli преди 6 години
Dokato ne obesim bg selski i gradski patni obstinski architekti, injeneri, geolozi, matematici, fizici, prokurori i sadii, deto ne uvajavat bg grajdani i patni tabeli za 20 km v jilistnite zoni na bg grajdani, ne slagat patni alei za peshehodci, velosipedisti, invalidni i detski kolichki, alei za kone, kucheta, kravi, kozi, ovce, podlezi, nadlezi, asansiori...ne pviat kmetski bg obstinski parkingi za koli, kamioni, faitoni, vlakove, samoleti, motori, velosipedi, kone, magareta, rikshi...plus...
13
2
 
23
 
! Отговори
Темида преди 6 години
НАция няма БОКО. За безнаказаността някой ще каже ли нещо. Той, че народа е *** *** е ама скоро няма да остане за крадене.
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случващото се на пътя е вследствие тотална липса на контрол/превенция и адекватни ефективни наказания за нарушителите.Регулациите и налагането на правила са грижа на държавата и само на нея. Човек е така устроен, че винаги следва пътя на най-малкото съпротивление, и скача само според тоягата. Не ми обяснявай за морал и самоконтрол, Суджук. А започни да си вършиш работата.
11
2
 
28
 
! Отговори
модерното преди 6 години
А за условията на живот, какво правите. Като кмет на София направихте първо копка за канализация в кв. Модерно предградие през далечната 2009. Обещахте 2015 да има канализация, а 2017 няма канализация, няма пътища, водата спира по 3 пъти в седмицата, а гледате мантинели. Отбийте се на път за Банкя и да видим, кой ще обвините и за каква съвест говорите
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако не загинем на пътя, ще ни застреля някой член на ГЕРБ.
9
7
 
23
 
! Отговори
Весо преди 6 години
Така е като отмениха казармата...Второ чалга и псевдо демократично поколение