Обезлюдяването: Стопихме се с 43 000 души за година

Най-рано може да се променят нещата след 10-15 години
8 сеп 2017 08:45,
172

Неадекватна регионална политика, икономическата обстановка и социалната нестабилност са причина за обезлюдяването у нас, смята доц. Георги Бърдаров, преподавател по Социално-икономическа география.

Tой припомни, че масовото напускане на малките населени места е започнало още през 90-те години. Този процес продължава и днес.

Цяла Северна България е покосена от процеса по обезлюдяване. Следват регионите около Стара Планина и Кюстендил.

Най-оптимистично е нещата да се променят след около 10-15 години, смята Бърдаров.

За проблема във Видинско и Русенско - в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен-секи ме зна преди 6 години
Дано останат само Боко Цецко и 100 апартамента.
118
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
още може.
117
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нереалистТе, акто станат 1000 евро заплатите, на запад ще взимат по 15 000 ...
116
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се топи ! Не може, аз, като млад студент, да не мога да започна работа за 300 лева, да е мога даси платя семестъра, въпреки, че съм прав, здрав и упорит, а след 3тата година, като започна стажа, да ме карат да търкам пода в офисите, защото пестели от чистач. И избягах, надалеч, където, пак чистех, но този път получавах достатъчно пари, за да мога да си платя наема, да ходя на училище и след това, да започна кариера, която ми 10 пъти повече пари. Ей това, е само малка част от нещата ...
115
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Къде останаха ценности като дълг, чест и достойнство?"Повчето хора, не знаят какво е достойнство и го бъркат с упорита и безпочвена гордост. Дълг остана, само към семейството, но не и към държавата или ближния, поради ред причина. Колкто до тая чест, не вярвам, че някога ще се върне по нашите земи.
114
1
 
11
 
! Отговори
Бля, Бля преди 6 години
Всичко тук написано е едно голямо дърдорене. Това е резултатът от така наречената К Р И В О Р А З Б Р А Н А Д Е М О К Р А Ц И Я. Това е причината да се обезлюди БГ. Има вече колкото една България хора емигрирали. Те раждат деца и вече второ поколение започва да ражда деца. България и българите ги има, но не в границите на сегашна България! Може само да съжаляваме БГ, да съжаляваме за умния и красив български народ !
113
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сте женени правете деца, а не да лъскате на тъмно докато жената спи
112
2
 
9
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Онази.власт.се.е.грижела за.държавата си.за.учелища.детски.градини итн.Но.сега.при.управлението наБойко.Борисов.стана.много лошо.живеем.в лимерие злоба.завист.егоизъм.
111
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАЧЕСТВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ОТИДОХА В ЧУЖБИНА, КЪДЕТО РАЖДАТ ДЕЦАТА СИ. Но тези деца няма да бъдат българи и езика даже няма да говорят.ТУК ОСТАНАХА САМО ПЕНСИОНЕРИТЕ И ОТПАДЪЧНИЯ ПРОДУКТ, КОЙТО НЕ Е СПОСОБЕН НА НИЩО.
110
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проблема е в мизерият , хората емигират ,затова се топим , емигрират заради по-добър живот !
109
0
 
25
 
! Отговори
ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ преди 6 години
С ГЕРБ ,корупция, мизерни заплати , престъпност .....ъъъ какво др.да стане ???
108
0
 
9
 
! Отговори
ПО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ преди 6 години
СЛЕД КАТО В ЦЯЛА ЕВРОПА, В ТОВА ЧИСЛО И В БЪЛГАРИЯ СЕ УВЕЛИЧАВА СТРЕМИТЕЛНО БРОЯТ НА ТРЕТОПОЛОВИТЕ, КОЙ ДА РАЖДА?
107
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
neli sme SWISS na Balkanite...:)))zashto se maxat xorata ne moga da razbera!!!
106
6
 
8
 
! Отговори
Боко преди 6 години
Проблемът е и в жените и в мъжете и в социалната правителствената политика.Само в България, на 2ма човек се падат по една кола.Само в България, повечето жени са тотални к***и.Само в България, всеки е назобен и дава по 500 лева за фалшиви добавки, които те убиват психически и физически. Точно тези, схванатите, падат най-бързо.Само в България, хората си купуват по 2 кутии цигари( 12 лева), вместо да си купят тютюн за 10 лева и да го пушат един месец.
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямото българско село е Паркани в Приднестровието с 10 000 души. Които не се страхуват да имат деца и то по повече от 2
104
3
 
1
 
! Отговори
нереалист преди 6 години
До АнонименПопаднах на поредния комплексар във форума на Днес, който собствените си мисли, преживявания и неудовлетвореност ги приписва на друг :) Жалкото е, че си млад човек и имаш нужда от специализирана помощ. Тези горчиви словоизлияния ще облекчат положението ти временно, но няма да те излекуват. Вземи мерки навреме!
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега популацията и нацията са прнебрегнати.Ценности са отделната личност и човешките ви права. Никой не ви пречи в този свят без граници да се реализирате!
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде останаха ценности като дълг, чест и достойнство? В кошчето за ***, сега е модерно да си вечно недоволен, докато си заврял в дупето и двете ръце, за по сигурно. Днешното поколение българи се провали във всичко, такъв самоунищожителен нихилизъм, егоизъм и мързел, нямаше как да доведат до нещо добро. Глупаво е да се обобщава разбира се, но за жалост поговорката едно птичка пролет не прави, важи с пълна сила.
101
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност, това е много, много положително! проблемът на този свят е увеличението на населението и великите сили се чудят как да ни редуцират до 1-2 милиарда! В този смисъл България е шампион! Негодното ще отпадне от дансинга по силата на естествения отпор и ще остане само читавото /елит/ - умните, красивите, способните, кадърните, ромите и китайците! Съвършенство, ерата на духовното ще се възцари! Комунизъм! БВП финиш!
100
1
 
13
 
! Отговори
нереалист преди 6 години
До ВасевПреуспели може и да не са, но НЕ СА ГЛАДНИ. Там ще родят деца и без да са преуспели. Тук докато стигнат заплата 1000 евро, ще станат на 45години и влакът заминал.