Потрошени хора и плочки: Софийските тротоари - като африканските

Годишно се отделят по 2 млн. лв. за тях, има петиция за ремонта им
12 сеп 2017 19:04, Анисия Иванова
39

Част от тротоарите в София не във вида, както би трябвало да е в една европейска столица. Диригентът Нели Пантева-Банс е поредният пешеходец, който пострада от отлепила се плочка на един от тротоарите в София. Тя събира подписи за петиция с цел ремонт на тротоарите и пешеходните зони в града.
Още по темата

"Тротоарите са много опасни и си гледам постоянно в краката. Пътувала съм из Европа и живея във Франция и мога да кажа, че подобни тротоари както у нас няма никъде. София може да се сравни само с градовете в Африка", отбеляза тя пред репортера на Bulgaria ON AIR Борислав Петров.

Началник-отдел Транспортна инфраструктура към Столичната община Валери Велинов поясни, че за ремонт на тротоарите годишно се отпускат по 2 милиона лева, което е прекалено малко, за да могат всички пешеходни зони да са изрядни.

"Планираме да заведем дело срещу Столичната община. Има един огромен дисбаланс в средствата, които се инвестират за поддръжка на тротоарите. Апелирам следващия бюджет да бъде по-добре разпределен", посочи Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В другите държави под тротоара има бетон, тротоарите са идеално равни, няма клатещи се плочки нито кални фонтани
14
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Троатоарите са за пешеходци, но Фандъкова първо не знае това, второ не иска и да се научи. Тях или ги няма, или са паркинги, или са търговски площи.За тези долу, които реват против дамата - тя има право на мнение, има право да си потърси правата, а като нищо и плаща данъци тука. София за 15 години се превърна в ***, и няма никаква шансове да заприлича на нормален град ако някое катаклизъм не я изравни със земята и се започне от нулата
13
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъкова по тротоари не ходи. Носи се над нещата като калинка.
12
12
 
33
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Диригентът *** Пантева-Банс е възмутена!*** Пантева-Банс стъпва и без туй ...тук таме..Как смеят *** Пантева-Банс...да я тормозят така?!*** Пантева-Банс не е оттам оттук!*** Пантева-Банс - само като и чуят имената, и трябва да правят стойка!*** Пантева-Банс ....Мария Габриел...Вигенин..Все имена....Курумбашев....евааааааТия шсъ изсипят!
11
1
 
42
 
! Отговори
София ли преди 6 години
В Павлово повечето улици са без тротоари!!!
10
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Софийските ли? Че елате да видите какво е из България бре, баси олигофреите!!!
9
5
 
41
 
! Отговори
gogo преди 6 години
До не се излагайЮАР не е Африка, там до скоро беше рай.*** в запдна и централна Африка те там е Африка и е верно е по зле от тука.
8
0
 
49
 
! Отговори
не се излагай преди 6 години
До варнаЕй, гагауз, знаеш ли какво построиха белите хора в ЮАР, още навремето ?!
7
21
 
35
 
! Отговори
варна преди 6 години
само човек който никога не е бил в Африка може да каже такава глупост, в Африка няма обикновенни неща като кянялизяция камоли тротоари
6
3
 
61
 
! Отговори
Фандъци и Тикви преди 6 години
Миналата година направиха ремонт на тротоарите в квартала. Не стана много добре, но изглежда прилично. Има само един "малък" проблем - когато вали тротоарите стават като басейни и джапаме из водата (калта, кишата и т.н.). Нещастниците са си оставили ръцете и наклоните са точно както не трябва. Похарчиха много пари и напшравиха една голяма БЪЛГАРСКА РАБОТА. Типично по Фандъковски.
5
29
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега и на плочките и третоарите намериха кусура!, егаси мръсната анти българска пропаганда която вилнее из медиите!! От медиините отрочета бълват помията си очакваики да свикнем с нея! И пък точно с Африка ни сравниха...цинично, отвратително, и съзнателна информационна воина се води!
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО ХУБАВА СИСТЕМА ЗА УСВОЯВАНЕ НА ЗАЕМИ ИМА В бГЕТО ,УШКИМ СМЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА бГЕТО
3
1
 
45
 
! Отговори
пей сърце преди 6 години
Хора и улици,град като град.Тръгваме някъде,после назад.
2
1
 
45
 
! Отговори
бг преди 6 години
Тротоарите трябва да се правят с бетонни павета , а не с плочки-Така е по белите държави.
1
4
 
39
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Няма бивши комунисти!