Ефективност, сигурност - личните ни документи на едно място

Всеки ще може да посочи къде точно иска да ги получи
Обновена: 13 сеп 2017 14:53 | 13 сеп 2017 14:37, Веселина Йорданова
3
Ефективност, сигурност - личните ни документи на едно място
Снимка: архив, Ройтерс

Децентрализираният прием на заявления за лични документи ще бъде запазен, като за местата, обслужващи по-голям брой граждани, ще се търсят възможности за осигуряване на допълнителни места за прием на заявления.

Предвижда се също при подаване на заявление, независимо в кой град, гражданинът да може да посочи къде би желал да получи готовия документ, съобщи правителствената информационна служба.

Правителството одобри днес модел за централизирано персонализиране на български лични документи.

Основно предимство на централизираната персонализация е физическото съсредоточаване на производството на едно място, към което могат да бъдат приложени всички мерки и средства за сигурност.

Тя ще осигури и по-ефективно и по-гъвкаво реализиране на промени в дизайна, в защитите и други елементи в българските лични документи, съобразно изискванията на регламенти на ЕС и препоръките на Международната организация на гражданската авиация (ICAO).

Съсредоточаването на дейността на едно физическо място намалява неколкократно разходите, които биха били направени за закупуването на оборудване за 30 пункта за персонализация и техническата му поддръжка на територията на цялата страна.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: лични документи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това само показва колко е бедна държавата ни! Непрекуснато свиват разходите а че това ще въведе затруднения за обикновения човек не мислят.Сега баба Пена от село Хаджидимово ще има да чака новите си документи вместо да и ги издадат на място. А обикновен човек без паспорт не може нищо да свърши и от банка пари не може да изтегли и куп още затруднения. Ще чакаме значи! Тези крадци си мислят че ще отнесат всичко в гроба! Да ама не живота е краен! И краят е един и същ дали си богат или беден все тая
2
0
 
6
 
! Отговори
еа преди 6 години
"Централизирано персонализиране" ?!? Що за литературен шедьовър?Почти като "Самоплюещ се неможослез" звучи...
1
0
 
7
 
! Отговори
! преди 6 години
Поради финансови ограничения вече ще се издават на 1 място. Така вместо всяка област да си ги издава, ще ги праща в София и ще се изпращат постоянно някакви документи из страната.