Заплахи дебнат отвсякъде: Българите смятат, че САЩ са по-опасни!

САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва, смятат българите
15 сеп 2017 11:00,
244

Докладът за националната ни сигурност определи Русия като потенциална заплаха за суверенитета ни. Така ли мислят и българите обаче?

"Докладът сочи, че Русия е основна заплаха за националната сигурност. Това, което се заявява в него обаче се разминава с общественото мнение. Хората смятат, че САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва", посочи директорът на социологическата агенция "Медиана" Кольо Колев в студиото на "България сутрин".

"Трябва да преценим има ли полза от това да определим Русия като заплаха. Това, че сега няма реакция от тяхна страна, не означава, че дипломатическа криза не е възможна", допълни той.

Още по темата

Според социолога от изследователския център "Тренд" Евелина Славкова е слабо вероятно да се заформи дипломатически конфликт между двете държави.

"Ако се върнем назад в годините и погледнем старите доклади ще видим, че често Русия е определяна като заплаха. Не смятам, че ще се получи дипломатически скандал. Преди не се е случвало и сега няма. Ние като суверенна държава имаме право да заявяваме къде виждаме заплаха за сигурността си. Но действително хората не смятат Русия за толкова сериозна заплаха, колкото САЩ", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Акцентът на разговора премина към отхвърленото вето на президента върху промените в Закона за опазване на околната среда. Гостите смятат, че по никакъв начин не можем да говорим за обида към Румен Радев.

"Бих наблегнала на политическата логика за налагането на вето. Ние имаме един активен президент. Той търси своята ниша. Депутатите не се водят от обществената логика, а от политическата. Те често не подкрепят даден закон само защото друга партия го е предложила. А това е в ущърб за народа", подчерта Славкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
9
 
! Отговори
до помнещ преди 6 години
След като са те оставили да дерзаеш от 1948 г., значи само си мислил, че си дерзал.
103
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До помнещАбе ти вЕрно вземи се отрезви, ама от нормалното си пиянство.... Независимо дали е с водка, уиски, шльокавица или обикновена бира, че не ти влияе добре на мисловните процеси!
102
12
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Анонимен 100 : "Търсиш "материали" от НПО-то - дерзай!"Не се притеснявай аз дерзая от 1948-а година и не съм се оставял да ме манипулират разни червен кольовци, живковци, първановци, радевци и тем подобни.Всичките тези неща ги знам още от времето на комунизма какви НПО-а какви 5 лева.През 1972-а за първи път след 09.09.1944-а излезе "Строители на съвременна България" на С.Радев. Тази книга предизвика отрезвяването ми от русофилското пиянство. Сега е лесно който иска се ограмотява.
101
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калина до отвратенПри което Путин спука от смях французите. Бащата на "руската" Анна е сякъл монети с украинският тризъбец!
100
10
 
23
 
! Отговори
Калина до отвратен преди 6 години
Аз само ще цитирам исторически факти:Преди 1000 години, Ана Руская пристига във Франция за да научи френския Крал да чете, пише, да се къпе и да ползва вилица. Болшой театър е с 3 месеца по-стар от САЩОбразовай се малко, преди да ни заливаш с простотията си, моля
99
26
 
9
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
До Анонимен 96 Пропуснал си че от там идва почти всичко което ползваш в ежедневния си бит.От телефона , ДВГ , до тоалетната хартия , четката за зъби и смартфона.Ако не са САЩ щеше да си ходиш на село с каруцата. ***.
98
16
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Анонимен 100Не си много на ясно. Педофилията, извратеността след загиване на Римската Империя са най широко разпространени в Русия. Не случайно Петър първи се стреми да ги изкорени от преименуваното от него московитско в руско общество. А наркотиците идват от страните които са южни съседки на Русия (пак близо).
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излишни "спорове".Не водят до нищо,само до сърбежи.Всеки си знае какво му е и кой му е приятел.
96
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата заплаха за България от 140 години е Русия. Такива продажници като този червенобузест "социолог" само вредят на България.
95
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DO 41И с какво точно се "продадохме" на Москва, мозък... Като допуснахме *** бази, дадохме златните си мини на същите, затворихме блоковете на АЕЦ, спряхме ЮП, спряхме Бургас - Александропулис, влязохме в ЕС за да сме втора ръка и да се държат с нас, като с аборигени... Вземи си извади главата от д - то и разсъждавай с какво сме се "продали"?!
94
18
 
6
 
! Отговори
DO 41 преди 6 години
До АнонименНашите продажни политици се продават на Москва, а не на САЩ.Ама, кой и как да ви го набие в русоффилистичните мозъци?!!
93
13
 
5
 
! Отговори
Do96 преди 6 години
До АнонименПо-големи извратеняци от путинуидите няма.
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До помнещСтигяа дрънка глупости бе... "щяла" да ни освободи някаква конференция от въоръжени до зъби и готови да *** за колонията си турски войски, при това подкрепяни от Ингилизия, Франция и Австро-Унгария?! Това в какво глаголно време е - минало несбъднато ли? И България "щеше" да стане световен шампион по футбол през 94 г., ако не беше съдията срещу Италия и още някалко несбаднали се фактора... Търсиш "материали" от НПО-то - дерзай!
91
19
 
7
 
! Отговори
Абе шашкъни преди 6 години
Американците са наши братя, защото 200 000 хиляди наши сънародници живеят в САЩ.
90
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората смятат, че САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва", посочи директорът на социологическата агенция "Медиана" Кольо КолевКои хора бе каскет? Тия дето ти плащат не са хора, а ***.
89
12
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Анонимен 83Не ми говори за някаква конференция ами вземи и прочети за нея поне сега не е както през руското/комунистическото робство и може да се намерят материали. Но не търси материали от разните Пантевци и Баевци ами нещо от преди 1944-а. Чети и мисли. Ако перефразирам Б.Шоу :"Един българин ако не е русофил на 20 години няма сърце но ако е русофил на 30-40 години значи е *** или национален предател."
88
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Русия може да не е идеална, но виж САЩ са една измислена, изкуствена държава-бъркалка по целият свят. От там идва порното, наркотиците, толерирането на извратеняци и мангаляри от най-различно естество и прочие ***.
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 75Залагам 1000 лева че ако има реферндум за анексиарането на България от Русиявероятността да отнесеш шамарите е повече от 70%
86
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много правилно. Народът има много вярно чувство за самохранение. Винаги е надушват от къде е по-голямата опастност. Гледа какво става, а не какво му говорят
85
1
 
4
 
! Отговори
СУДЖУК С ФИПРОНИЛ преди 6 години
ПАПАЙТЕ