ДПС пак с призив: Вън националистите от властта!

От партията осъдиха вандалския акт в еврейското гробище
19 сеп 2017 17:00,
85
ДПС пак с призив: Вън националистите от властта!
Снимка: архив, БулФото

ДПС отново призова да се осъди участието на националистите в управлението на страната. Повод този път движението взе от разрушаването на надгробни плочи в еврейското гробище в София. За инцидента бе съобщено на 15 септември. 

ДПС нарече станалото вандалски акт на омраза, който не е изолиран случай. 

"За пореден път алармираме за липсата на нормалност в държавата. Призоваваме всички национално отговорни партии да преосмислят своето отношение към участието на националисти в управлението на страната и категорично да го осъдят и се разграничат", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Той беше категоричен, че България не може да изнася такъв деструктивен модел в Европа и в Европейския съюз. 

В същото време лидерът на ДПС посочи като положителен и градивен българския етнически модел. 

"В основата на този модел стои идеята за единна нация от всички граждани на държавата, мир, толерантност, стабилност и сигурност", обясни Карадайъ. 

Той упрекна управляващите, че не са осъдили оскверняването на еврейското гробище и плизова всички партии да излязат с обща позиция срещу вандалския акт. 

"Трябва да помним и знаем как обществото разчита участието на националистите във властта - носители на разединението и омразата, на противопоставянето, на агресията", каза още лидерът на ДПС. 

Той разкритикува и опитите участието на националистите в управлението на страната да се обяснява като нещо нормално и не опасно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ДПСМустафа Карадайъ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сидеров и симеонов не искам даже да ги коментирам, ама от 'каракачанката' една дума против мюсюлманите или турците не е излязла. нито една. макар че ругае дпс и политиките им.
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само не разбрах министрите от патриотичния фронт ли са ходили да чупят гробища, че нямат друга работа, или тези от дпс просто си намират работа да дрънкат? щото ако това е принципа, онези м*ангусти, дето чупиха български гробища преди 2-3 години би трябвало да доведат за закриването на дпс..ако се мери със същия аршин.
45
3
 
21
 
! Отговори
електорална единица преди 6 години
Карадайъ, аз съм от твоя електорат от кърджалийските села, ти знаеш ли какво е да нямаш течаща вода цяло лято? И да те подсетя от 1990-та година насам ни управляват депесарски кметове , общинските съветници са от ДПС...Не сме гласували за каракачанката и сидеров и нямаме очаквания от тях, но ти и твоите кметове сте сто пъти по-зле. Ще се видим на местните избори през 2019 година...
44
5
 
13
 
! Отговори
продажници преди 6 години
Още Митхад паша на времето е казал,че в България турци няма,а само ислямизирани българи!
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е че тъй наречените "националисти" всъщност не са никакви националисти, а са жалки лапачи и мошеници, които биха се надупили на всеки, само и само да са във властта и да лапат! Иначе на България силно и е необходима една ИСТИНСКА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ
42
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън всички еничери на дпс от властта! Забрана на етническото дпс!
41
9
 
12
 
! Отговори
До анонимен 38 преди 6 години
Евреите не са врагове на България! Евреите и държавата Израел са благодарен на българите, приятелски народ, от който сме видели само добро!
40
5
 
9
 
! Отговори
Квазимодо преди 6 години
До Додо: Доде, така ще е брат! Кликата на Банкянския Самодържанец превърна Отечеството ни в Страната на Мустафите...само и само да го погали Меркел по голЕмата глАва !
39
3
 
16
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Добре де. Този "призив" от турчин, мохамеданин с име Мустафа очудва ли някой, та чак от това се прави и "новина"?!?! Естествено, че като турчин и мохамеданин Мустафато ще бъде против родолюбците на Християнска България! А, освен това, съвсем вероятно е Мустафато да ви каже, че Исляма е религията на мира и любовта към различните! И това ли ще бъде новина? Само питам!
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И дпс и т нар националисти са проекти на бившата ДС и менторите им от русия.
37
3
 
2
 
! Отговори
Ahra преди 6 години
O, exstremnite teroristichni kletki na dps simulantite se naspali...
36
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не общувайте с антибългарски елементи - турци, ***, евреи, бежанци, и т.н. Усмихвайте им се, бъдете любезни с тях, но когато ви се отдаде възможност, дърпайте спусъка. Разбира се, не буквално, защото те печелят от физическите нападения срещу тях. Мачкайте ги психически и ги карайте да се чувстват зле. :)
35
2
 
2
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А мианмарски сценарии?
34
4
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Батак бледнее пред Стара Загора! Жестокостта на Соломон паша е била пословична, а Мустафата се закъхарил за няколко плочи на негови сънародници, женлати всичките!
33
4
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
В управлението н1ма националисти, Мустафа. Иначе, нямаше да ти лопа толкова плювалника. В управлението има патриоти, служители на Ердоган, но и самият Доган е Патриот;))) ДПС не беше ли турска етническа партия, а не еврейска? Или нещо бъркам, а Мустафа?
32
3
 
4
 
! Отговори
активно мероприятие преди 6 години
До пенкои представителят на партията не се разбира, обаче от време на време трябва да подклажда агитките с аверите отсреща, в случая го притеснили еврейските плочи /вандалите по останалите гробища не го притесняват/, иначе власт - през крив макарон
31
8
 
17
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Не бъркайте нещата ! Големия процент етнически турци са прекрасни мои сънародници ! Аз обичам всички трудови , честни и достойни турци... и не само тези в България !!!
30
5
 
11
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Така наречените патриоти са тясно свързани с Ердоган чрез неговата *** в България Лютви Местан. Това е доказано и няма спор. На ли тези същите " патлиоти " спираха на границата хора които искаха да гласуват в България. . Симеонов цяло лято работеше против българския туризъм в полза на Анкара. Сега същият защитава интересите на Ердоган понеже Местан е в немилост..Най лесно е да купиш ени негодници които се представят като националисти и да си прокарваш своята политика чрез местното население
29
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До luckyman; Не е така, твоята история е измислена и фалшива. В Стара загора няма нищо такова, поне не е извършено от турската армия. Защото една настъпваща армия никога не пали села и градове защото това е база за обози и армията. Палят оттеглящите се сили а в случая се оттеглят руснаците.Да не би "победителите-освободители" да са преписали своите заслуги на "губещите-поробители" и сега да вярвате в това? ДНК науката много напредна, хайди да направим няколко ДНК и антропологически анализа там
28
0
 
7
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Не разбирам представителя на етническата партия . Чудя се , каква е разликата между етническа и националистическа доктрина ?! Мисля ,че в националистическата са включени всички етноси - НАЦИЯ !!! А в етническета доктрина ...??? В ДПС са включени/ къде от безисходица/ 90% от турските избиратели . В Патриотичните формации са се включили 10 % от избирателите !!!