ДПС пак с призив: Вън националистите от властта!

От партията осъдиха вандалския акт в еврейското гробище
19 сеп 2017 17:00,
85
ДПС пак с призив: Вън националистите от властта!
Снимка: архив, БулФото

ДПС отново призова да се осъди участието на националистите в управлението на страната. Повод този път движението взе от разрушаването на надгробни плочи в еврейското гробище в София. За инцидента бе съобщено на 15 септември. 

ДПС нарече станалото вандалски акт на омраза, който не е изолиран случай. 

"За пореден път алармираме за липсата на нормалност в държавата. Призоваваме всички национално отговорни партии да преосмислят своето отношение към участието на националисти в управлението на страната и категорично да го осъдят и се разграничат", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Той беше категоричен, че България не може да изнася такъв деструктивен модел в Европа и в Европейския съюз. 

В същото време лидерът на ДПС посочи като положителен и градивен българския етнически модел. 

"В основата на този модел стои идеята за единна нация от всички граждани на държавата, мир, толерантност, стабилност и сигурност", обясни Карадайъ. 

Той упрекна управляващите, че не са осъдили оскверняването на еврейското гробище и плизова всички партии да излязат с обща позиция срещу вандалския акт. 

"Трябва да помним и знаем как обществото разчита участието на националистите във властта - носители на разединението и омразата, на противопоставянето, на агресията", каза още лидерът на ДПС. 

Той разкритикува и опитите участието на националистите в управлението на страната да се обяснява като нещо нормално и не опасно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ДПСМустафа Карадайъ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
7
 
! Отговори
арменския поп преди 6 години
равинът да не е в отпуск, та Карадай пЛизовава опозицията, иманярите и фирмите около гробището да не си намират сами работа, че да се чудят патреотите във властта що е то национализъм и има ли почва у нас като идея за единна нация
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Кара ти чел ли си история ама българска? По всяка вероятност освен корана друга книга едвали си погледнал Та ако беше си направил труда и беше прочел няколко реда от БГ историята щеше да знаеш че един Турчин който е бил с голяма власт тук в бг. по време на османлиите е бил Евреин. Та този турски евреин е вадил дете от майка. Кое според теб е по лошо? Да извадиш с ятагана дете от бременна жена или да строшиш няколко плочи в еврейско гробище? ! Прекалихме с толерастията и е време да спреме!
5
6
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Да припомним "култово" изказване на един евреин: "Майната му на Православието."Та човекът от снимката много да не симулира загриженост за етно-соиалния мир,а първо да коментира подобни изцепки.
4
6
 
19
 
! Отговори
елюминат -ренегат преди 6 години
Че то няма националисти във властта?!?А от ДПС по-големи такива не виждам,но от турска страна! Има едни продажни *** наричащи се така но са далеч от истината.
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън ДПС от България!
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опасно беше участието на партия, директно служеща на интересите на една съседна, враждебна държава. Противоконституционна, етническа партия, която трябваше да не бъде регистрирана преди 27 години и всеки ден до забранаат й е пропуснатао време за България. Въпросната малоазиатска клика е в основата на подмолното разграждане на държавата ни и продължаващото три десетилетия разцепление в обществото.
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън антиконституционната партия от властта! Крайно време е вече 25г. нищо не се предприема.