Ако шведът не плати до 3 дни, принудително вземат глобата

Следобед бил посетен от полицията, след това отлетял за Швеция
27 сеп 2017 21:38, Анисия Иванова
30
Ако шведът не плати до 3 дни, принудително вземат глобата
Архив: Булфото

Ако в срок от 3 дни шведът, който изрита камериерка, не плати доброволно глобата от 4500 лв., сумата ще бъде събрана принудително, заявиха от прокуратурата.

Ако Ралф Сунберд не внесе парите срещу него ще бъде издаден изпълнителен лист, уточниха юристи.

"Има си специален ред за събиране на глобите, наложени при административни наказания", каза районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова.

Още по темата

Според запознати до днес по обед 52-годишният Ралф Сундберг е бил на адреса в Несебър, където изтърпяваше мярката си за задържане "домашен арест". Той дори е бил посетен от полиция.

В късния следобед обаче шведът е отлетял за родината с полет от Летище София.

Междувременно ударената камериерка Диана Петкова заяви пред "24 часа", че ще внесе граждански иск срещу Сундберг за поне 50 000 лв. Това ще стане в отделно гражданско дело срещу чужденеца.

На 26 септември районният съд в Несеър гледа делото срещу шведа по реда на чл.78А от НК, при като Сунберг бе освободен от наказателна отговорност.
 


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До СатаНАТО™

Твоите сини идоли през 90-те бяха го направили да не можеш да излезеш ако дължиш дори 1 лев... как се променят нещата.
20
0
 
4
 
! Отговори
Голямо браво с още преди 11 месеца
малко продължение и заключение:Цъкайте колкото си искате минуси,може и с двете ръце от което няма да ме заболи сърце?!Но не искам и не желая да влизам в спорове с анонимни писачи или драскачи,неграмотни индивиди или юридически инвалиди,има закони,сядайте четете и най-важното мислете!!!Това правят добрите адвокати-едни работят за стажа,други за слава и трети най-много и най-вече за хонорара?!?!?!
19
0
 
4
 
! Отговори
Голямо браво с преди 11 месеца
продължение?!Има ли все още наивни читатели,отделно камериерката,които да продължават да вярват,че след като оттърва затвора,защото такъва е закона, някога ще плати въпросната глоба,освен ако не сглупи или сгреши отново да се върне в България,което силно ме съмнява?!Но неговият адвокат не гледаше само хонорара,а реално помогна,докато клетата камериерка продължава да вярва и да се самозаблуждава,че ще предяви иск за 50 000 лева??Хайде той първо да си плати глобата,а след това иска...,ако иска?!?!
18
0
 
4
 
! Отговори
Голямо браво преди 11 месеца
на шведа!Добре си изигра картите!А сега тази бедна женица ще пие една студена водица?!Ако още в началото,когато той се извиняваше,даваше,предлагаше,склоняваше да и изплати едно прилично обещетение,тя не се съгласи,а по-късно полакоми за повече пари,но той вече слушаше само адвокатите си,и спечели!Така постъпват умните хора?!А най-голямата глупост,която чета в коментарите е,че бил платил на съдията?!Не,той плати на адвоката си,който успя да го качи на самолета,а сега камериерката ще *** супата
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В НК пише, че ако деецът е бил пиян или под влияние на наркотик, не може дасе прилага чл.78а, който освобождава от нак.отговорност, а шведът преди твърдеше, че бил пиян и не помни нищо. Така, че остава въпросът защо все пак е осъден по чл.78а? Съдията, съдията...
16
1
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 11 месеца
Очаквайте в следващите години хулигански прояви на Слънчака и другаде от цялата пиянска *** на Европа. Като знаят какво ни е правосъдието, ще знаят че могат да си правят каквото си искат.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой е наредил на съда да бъде Фнимателен за да не се накърнят печалбите от печалния ни туризъм на Кафявото море. Некаква си чистачка изритана, кво толкова, нали е жива. А у//рода пуснат по живо по здраво. Даже и кинтите не му взели. Това е сигнал към бедните пияници които идват у нас, квото и да направите, Българският съд ще бди над вас, да не ви се случи нещо лошо. И когато сте в чужбина не се чудете, че ви третират като Втора ръка. Държава без достойнство. Вижте само Бай Хой, палячото на Бъл
14
0
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 11 месеца
Този б.оклук вече си е у дома в Швеция, а днешната ни държава за пореден път доказа, че е строга само и единствено към българите.
Глобата ?!
Ще му вземат терлиците !
От момента, в който се е качил на самолета шведът е недосегаем за нашето жалко кривосъдие.
Пострадалата ?!
Битият - бит,.........!
Нищо повече не може да му направи.
Така наречената "правова държава" е в услуга на богатите.
А, шведът със сигурност е по-богат от българката.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българските власти НЯМАТ лигитимност след като не защитават гражданите си, а саботажат на сигурността и частната собственост върви с пълна сила!
12
1
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 11 месеца
След като си е заминал шведа,вече няма как да съберат тази смешна сума. Сега жената трябва да заведе дело срещу шведа в европейския,а също и срещу България,но жалкото е,че пак ние ще плащаме,а не съдиите.
11
2
 
20
 
! Отговори
Г-Н ПЕТРОВ преди 11 месеца
Глупости за наивници и неграмотници! Всички правно-просветени хора прекрасно знаят, че шведът няма да плати и стотинка! Човекът всичко си е уредил и е освободен от наказателна отговорност! Или както гласи хубавата българска поговорка, 'Който плаща, той поръчва музиката'! :)
10
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Шведа ще си плати като поп. Няма къде да ходи.
Аз в Икеа не ходя. Не си купувам Volvo и съм против закупуването на Грипените.
Свеция е една социалистическа държава където вилнее феминизъм.
Той просто е дошъл да си избива комплексите.
Важното е комплексарите да си изплачат комплексите.
Така или иначе нинова не може да стане приемлива за избирателите.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ще плати на върба. колко жалка държава е българия, елементарно правосъдие не може да раздаде
8
1
 
13
 
! Отговори
qwerty преди 11 месеца
В България законите докато са такива, няма Шенген, няма оправия.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да беше ритнал куче,щяха да го пратят в затвора.Глобата ще я събира някоя българска частна изпълнителка в Швеция,а гражданското дело за обезщетяване на ритнатата ще трае десетилетие.Какво да правим? Променяме закона,засрамваме съдиите,влизаме с ура в единното шенгенско пространство на братските европейски народи, бойкотираме шведските стоки?... Освен за магазин за скъпи шперплатови мебели,вносни екзотични коли без сервиз в България и планове за самолетчета друго не се сещам. А?
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя *** що не го пуснахте поне на бай Ставри за една нощ
5
0
 
6
 
! Отговори
не само в Русия преди 11 месеца
До СатаНАТО™

И в Щатите е така!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кажете му, че ако не си плати глобата и след това обезщетението на камериерката, ще бъде наказан с още една нощ в обятията на Митрадевананда (той Ралфи си знае за кого и какво иде реч).
3
20
 
11
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 11 месеца
До да му го .. на шведа

Как така аз като имам глоба или дължа данъци не мога да излизам от България
-----------

Кой те е излъгал, че не можеш да излизаш от България бе, пр0стак?
Това не ти тюрмата Путинова Проссия, там за неплатени данъци не можеш да напускаш страната.
2
4
 
36
 
! Отговори
да му го .. на шведа преди 11 месеца
Как така аз като имам глоба или дължа данъци не мога да излизам от България, а този швед излита часове след смешната присъда без да плати глобата. Това е проблемът в България - има добри закони, но огромната корупция и липсата на повсеместен и независим контрол ни правят бананова република.