От "Александровска": Изпълнихме дълга си към Спас Добрев!

В болницата го приели веднага, направили всичко, за да го спасят
9
От "Александровска": Изпълнихме дълга си към Спас Добрев!
Снимка: архив, БулФото

Дежурните екипи на УМБАЛ "Александровска" са изпълнили своите задължения по отношение на пациента Спас Добрев. Това твърдят от лечебното заведение след направена проверка по случая.

Още по темата

В момента на пристигане на линейката на Спешна помощ пациентът е хоспитализиран незабавно. Не се установяват пропуски - както по време, така и по качество на медицинските дейности, съобщават от пресцентъра на болницата.

Случаят на Спас Добрев стана известен след публикуване на отворено писмо в социалните мрежи от съпругата му Евелина, която разказва, че повиканата многократно линейка е закъсняла, а от "Пирогов" и после от "Александровска" болница са отказали прием на съпруга й, който в крайна сметка е починал. Според жената в УМБАЛ "Александровска" са започнали реанимационни действия след "много молби и увещания от страна на лекарката от Бърза помощ".

Заради отказ да предприеме лечение, дежурният екип в "Пирогов" беше освободен.

От УМБАЛ "Александровска" уточняват, че пациентът Спас Добрев е транспортиран до Спешното им отделение в 18:15 часа – близо два часа след първоначалното повикване на линейката в дома му.

Той е бил приет незабавно в крайно тежко увредено общо състояние. Веднага са започнати съответстващи на състоянието му медицински дейности, по време на които той е изпаднал в клинична смърт.

Сърдечната му дейност е възстановена и той е транспортиран в реанимацията през вход, достъпен само за пациенти и медицински лица. По тази причина близките е трябвало да минат от друго място, за да влязат в болницата.

По-късно Спас Добрев отново изпада в клинична смърт и въпреки усилията на лекарите почива.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
3
 
! Отговори
SEIRDJIA преди 1 година
SAMO DARVO ZA LEKARITE BOI BOI MNOGO BOI ,SEGA GI SAKRATILI CHOVEKA SI OTIDE,LEKA MU PRAST,NO AKO SUDJUKA VDIGNE KRAVNO SHTE MU RAZSTRIAT MAZOLA
6
4
 
17
 
! Отговори
Men преди 1 година
Спешна помощ уби и дядо ми и баща ми. Дядо ми не дочака линейка, която дойде на 3ия час - беше на 67 години. Баща ми пък се оказа, че е станал рязко и за това му е станало лошо. Почина един ден по-късно, чакайки 2-ри лекар от спешна помощ - беше на 48. Лекарите е нужно да са на първо място хора - не са.
5
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Повечето от лекърите в България мислят само за пари за подараци те на това разчитат някой да им донесе например нещо за ядене и те като го получат подаръка се правят на много внимателни любезни итн Това са нашите лекъри в България само за взимане мислят
4
8
 
30
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Свършили са си работата - докато са го подритвали като сви нски джолан помежду си!
Човекът е берял душа....и цели 2 часа СПЕШНАТА ПОМОЩ вероятно е обикаляла ромските махали да спасява съгражданите ни от алкохолно натравяне...щот при тях бият...а българите тихо, и кротко м р а т!
3
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяха направили всичко човека щеше да е жив! Да го вкарат в реанимационна зала в която няма нищо и после да търчат да докарват апаратура? Алооо секундата е важна при такава ситуация а вие губите минути за докарване на апаратурата! Работил съм в спешен екип 40 години и тези ги разправяйте на шапката ми тя ще ви повярва! Така ако работехме и по времето на гнилия тоталитаризъм един чавек нямаше да остане жив за 40 години!
2
11
 
9
 
! Отговори
Ешо преди 1 година
Разкарвате труп... Как не ви е срам!?
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасиба !!!