След "А при нас ли да умре?": Уволнения в "Пирогов"!

Директорът на болницата наказа дисциплинарно дежурния екип
27 сеп 2017 14:52,
76
След "А при нас ли да умре?": Уволнения в "Пирогов"!
Снимка: Facebook

Директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов уволни един от дежурните екипи в болницата след отвореното писмо на Евелина Добрева.

В него жената разказа за ужаса, през който е минала, в опит да спаси съпруга си. Във фаталния 16 септември тя звъняла многократно за линейка, тя дошла след час и половина, а в "Пирогов" отказали да приемат агонизиращия й съпруг. На думите на лекарката от линейката, че човекът ще умре по пътя, дежурните в "Пирогов" отвърнали: "А при нас ли да умре?".

Още по темата

След това мъжът бил закаран в "Александровска", където починал. След като разказа за ужаса си във Facebook, Евелина Добрева бе поканена на среща със здравния министър Николай Петров, който назначи проверки в лечебните заведения.

Междувременно директорът на "Пирогов" назначи своя проверка, която констатира, че дежурният екип в кабинет №126 в Спешното отделение на 16 септември 2017 г. не е извършил регистриране в болничната информационна система на докарания от екип на Спешна помощ Спас Добрев.

Липсва документиране на резултатите от извършения преглед, не са проведени и лабораторни изследвания на пациента.

"При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила и неизпълнение на трудовите задължения на дежурния екип", се казва още в констатациите от проверката.

На базата на резултатите от нея изпълнителният директор проф. Балтов е издал заповеди за административни наказания – уволнения на служителите от дежурния екип.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До ShoppПожелавам ти да успееш да остарееш до толкова и да те питат тогава в болницата дали ти се мре! ***!! Само в България като станеш на 65 и вече те пишат пътник. 70 години не е възраст за умиране в белите страни. 18 век мина когато се е умирало на по 50.
63
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Пациента се води на лечение във въпросната болница. Напуснал я е с текст - доброволно напускам.... Не бил изписан, защото болничната система не работела. На толкова голяма болница система да не работи? Защо това не се коментира от журналистите? Лекарите ги изкараха най-големите престъпници. Все едно те са убили човек. Няма безсмъртни хора. Здравната система не работи. Моделът "Бисмарк" не работи. Хауса е в цялото здравеопазване с монополист здравната каса. Защо здравно осигурени плащат? До 14
62
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Най-лесно изкараните пари са от бързо починал болен. Минимум изследвания и прибиране на клиничната пътека. Цялата система е сбъркана. Пациента се води документално на лечение в една болница за клинична пътека с текст - доброволно напускам болницата по собствено желание... Като се влоши го разкарват с линейка по другите болници. До Анонимен
61
4
 
12
 
! Отговори
14 преди 6 години
А защо така удобно, във всички статии по темата се пропуска един много важен факт? Пациентът е напуснал дни преди това болницата, в която е бил хоспитализиран, срещу подпис, че е наясно с рисковете и носи отговорността от това си деяние! Значи може да си правиш каквото искаш, да разиграваш цяла клиника, ама като стане белята лекарите му били виновни! Бог да го прости човека, но той си е направил своя избор.Българина масово си прави каквото му скимне и после, всее някой му е виновен!
60
17
 
13
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Министърът като всеки герберски фигурант се излага с глупави решения.Очевидно докторите нямат вина, защото иначе щяха да ги съдят за убийство. Но само за да уйдиса на общественото мнение, ги уволнява за глупости. Човекът е на 74 години и е бил пътник, у нас всеки иска да закара в болницата труп и да му го съживят. Масата хора смятат, че трябва да са безсмъртни и за болестите, вкл. тези от старост, са им виновни лекарите.
59
11
 
11
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
До Анонимен 60,друго виждам аз,поредното потвърждение,че българина живее като бог,той не може да умира,нали е богоизбран и богопомазан,направихте световен въпрос,че умрял някакъв си ***,то министри,то проверки,то уволнения,българин да си на тоя свят,шапка на тояга
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а частни здравни каси кога ? при частника ще крадете ама друг път ...
57
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждате ли колко струва човешкият живот в мутроландия? Живота ви не струва и 5 стотинки. Да не приемат човек по спешност в Пирогов това не си го спомням по бай Тошово време! Но тогава имаше държава имаше закони и най важното имаше истински Доктори които бяха давали хипократова клетва и я изпълняваха безпрекословно. За всичко това което се случи и случва в последните 28 години сте си виновни вие. Какво нямахте по татово време? Банани и портокали ли? Е сега имате! Бананова република станахте.
56
7
 
15
 
! Отговори
48648 преди 6 години
Не е спазена ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА. Лищете уволнените от лекарски права. Така всички ще са наясно кое е от първостепенна важност. Не ми се мисли какви опашки ще се извят пред кабинета на министъра на здравеопазването, ако за всяко безобразие го търсим него да го отстрани. Я, да уволнят всички останали наалници в здравната система - що пара ще се спести! Ще има и за запрати на истинските лекари, и за консумативи, и за лекарства, та и за нова апарратура.
55
2
 
19
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Време е да се въведе истинската система. Плащаш здравни и ползваш услуги. Колкото повече си платил слагаш по хубави "пломби". Да имаш възможност да помогнеш с твоята здравна на близък (преместване на средства). След като гушнеш букета всичко събрано по партидата ти заедно с лихвите отиват за наследниците. Задължителна осигуровка здравна. Работодател който не прави глоба яко по 10 палки и нагоре. Ще останат много малко наистина бедни в нужда за които държавата ще се погрижи. Това е системата !
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволненията ще върнат ли човека???А ЗАТВОР КОГА???
53
3
 
18
 
! Отговори
OMG преди 6 години
"При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила..." - имам чувството, че става въпрос за фабрика или производствен цех!
52
10
 
15
 
! Отговори
упс... преди 6 години
А, сега съпругата да осъди уволнените "доктори"!Заслужавават хем да платят обезщетение на жената, хем да полежат в затвора, а за капак да им отнемат правото да практикуват професията си!Това е срам и позор за българската лекарска гилдия!
51
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно соца да се дава за пример за нещо хубаво, няма как да стане. Такива дивотии като по времето на соца никога не е имало.
50
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на соца в "Пирогов" в детската травматология дойде един англичанин на 13 г. и издържа точно 2 дена. На третият ден баща му прати частен самолет да го вземе. Какво да му хареса? Мизерията ли? Тоя само гледаше с погнуса на всичко около него. Обстановката беше ужасна, и тоя не издържа. Иначе беше печен, контактуваше и не беше надут.А за нас обстановката си беше нормална. Ние нямахме избор.Сега вече избор има и всичко живо бяга навън.
49
1
 
6
 
! Отговори
Калин преди 6 години
...кретенът заключил шкафчето, дежурният го разби, за да вземе необходимите му медикаменти...у рова през 1976-77 год. Така че, *** винаги е имало и ще има, за съжаление....
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно от времето на соца е тази грубост, немарливост и всичко лошо. Я отиди в Гърция да видиш какво е поведението на хората, мани лекарите. Тук всеки се държи като слон в стъкларски магазин. И това си е именно от соца. За лекарските грешки от времето на соца пък да не говорим, че тогава за тях се мълчеше.В "Пирогов" по времето на соца лежах в детската травматология и по стаите имаше огромни ***, а деца със счупени крайници спяха на походни легла, че нямаше място. За храната да не говорим.
47
5
 
6
 
! Отговори
Калин преди 6 години
До 48- Аз пък съм чувал разкази, как на 2.5-3 годинки си изгарям цялото стъпало на единият крак с вряла вода, вечерта, майка ми ме носи на ръце до 1-ва градска, живеели сме на ул. Аспарух, регулировчикът спира движението да минем, а докторът се заключва вътре да обяснява ня някакво бабе как да си прави компрес ня навехнатият глезен, и едва след като 2-3 *** други доктори му теопат на вратата, със заплаха от колегиален съвет, ни приема, оставя си ръцете, и след полунощ се връщаме, кретенът
46
4
 
7
 
! Отговори
няма оправия преди 6 години
Отвсякъде безнадежден случай!Само герб и бсп!Амин!
45
16
 
23
 
! Отговори
Те ни капитализъм. преди 6 години
Ето така ще умираме като бездомни кучета. По времето на соца, никой не смееше да се държи грубо с пациент,камо ли да го върне. Жена ми беше бременна и веднъж беше прескочила да отиде на женска консултация. Чак в къщи дойдоха лекарка и акушерка..... След операция,заминах за няколко дни в провинцията и пропуснах контролен преглед. Лекарят ме намери в къщи. Така беше при лошия соц.Радвайте се на капитализма и демокрацията и се молете Богу да не се разболявате. За онези,с много пари е по-различно.