Присъдата на Сундберг – като още един ритник, но душевен

Според пострадалата санкцията на шведа е "абсолютно неадекватна"
Обновена: 27 сеп 2017 09:18 | 27 сеп 2017 08:52,
141

 Камериерката, която беше изритана в главата от шведа Ралф Сундберг в хотел в Слънчев бряг, е изключително възмутена от решението на съда туристът да се отърве само с парична санкция от 4500 лева.

"Физическата болка беше много силна, даже още ме боли. Бях на косъм от смъртта! Възмущението е огромно. Нашата държава отново показа лош имидж пред ЕС и съда. Всичко е свързано с ужасна корупция в съдебната система в България", настоя Диана Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Пострадалата жена сподели, че в началото на делото е очаквала по-сериозна присъда, но след това по думите ѝ всичко ѝ е станало ясно.

"Все едно пак ме е ритнал, но не физически, а душевно този път", така Диана Петкова формулира чувствата си след произнасянето на присъдата.

Още по темата

"Българският съд е много зле. Знам и за по-драстични случаи, които завършват несправедливо за потърпевшите", посочи тя и обяви, че ще търси възмездието по друг начин и на други места.

Диана Петкова е категорична, че сумата от 4500 лева няма как да изтрие обидата и срама от случилото се. Не се е виждала повече с шведа и не желае да разговаря с него.

"Няма място за илюзии! В момента се възстановявам, но стресът остава за цял живот", каза още тя и отсече, че не вярва нападателят ѝ да се разкайва за случилото се.

"Това е театър, който е предварително подготвен", убедена е Диана.

Жената харесва професията си и ще се върне отново на работа като камериерка, но подчерта, че този път ще внимава много с избора на хотела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхте каква присъда получи Ромът за ритника в Германия, и какво получи за ритника шведа в България. Това е нашата скапана и корумпирана страна.
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е , има разлика между глоба и обезщетение. Но казвам /колкото и да се дразните/ глоба в размер на 4500 е прекомерно. Отделно от бъдете убедени, че тази женица,както е хукнало пред камерите да се оплаква, а видимо е в много добро здраве ще си заведе и дело за обезщетение и тогава ми е интересно каква сума ще поиска.. Аз не оправдавам насилието под каквато и да е форма.то не харесвам и тв. изяви на камериерката.И все пак всичко е пари приятелю и все пак всичко е пари" /перефразирам леко/
87
3
 
4
 
! Отговори
Към 75 преди 6 години
"Ти си абсолютно никой, за да определяш какво е правосъдие и кой колко е пострадал"Ти, господинчо, също.Затова си има съд. И в случая той е присъдил според каквото пише в закона.Но нали ти и подобните ти не можете да четете - нормално е да се пените анонимно публично, белким поне в собствените си очи придобиете някаква стойност. Понеже имаче е трудно да се намери такава.
86
2
 
3
 
! Отговори
79, преди 6 години
До До 77Та ти дори си неграмотен фактически, не само функционално - и не можеш да схванеш съдържание на текст, и с правописа си се скрала яко. Нормално е с тази глава да си мислиш, че отбираш от всеки въпрос. Че и да смяташ, че можеш да излагаш мненията си публично. Публика подходяща ще намериш - я що народ като тебе има!
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мили Боже!Докога бе, население неграмотно, ще бъркаш глоба с обезщетение?Че и мнение имаш по въпроси, които са далеч на твоята компетентност и акъл!
84
3
 
5
 
! Отговори
Даа, преди 6 години
разбирам ги тези които плюят по жената. Това са панелчовци, работещи за по няма и 7-800 лв и сега тези 4500 им се виждат много. Те за толкова пари са готови не да ги ритат, но да настъпят две мистрии и да се хванат за дръжките!
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обезщетението което ще плати шведа е доста по-голямо, но камериерка ще вземе трохите. Сещате се кой ще се облажи най-много.
82
7
 
8
 
! Отговори
спец преди 6 години
Силно дразнещо е, че тази обикаля по сички телевизии да се оплаква, явно адвоката я посъветвал да реве силно, да се тръшка силно, за да може да изкопчи повече мангизи от пияндето швед
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами там камериерките сигурно не са за ритане.
80
3
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 6 години
Ако шведски съд в аналогична ситуация-българи ритне шведка/дано никога не става, разбирасе/ отсъди същото, значи е правилно.
79
3
 
11
 
! Отговори
Бе преди 6 години
на всички защитаващи шведската от.р.епка и твърдящи, че наказанието е адекватно ще препоръчам следното-отивате в хотел в Гърция, Турция, Албания или Хърватска и там ритнете камериерка в главата!
78
8
 
2
 
! Отговори
До 77 преди 6 години
Ти си същия психар като шведа.Това е един ретник и цената е 4500 лева,колкото няма да изкара тази кикмора дето има сили да се кипри по всички телевизии. ФАКТ
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е редно за нанесена физическа травма и проявена агресия да се присъжда само парична глоба,особено пък на човек,който може с лекота да си я позволи,той не ще се почувства наказан,нито ще изпита вина,след като присъдата не засяга него а само банковата му сметка.Това не е справедлива присъда а просто курортна такса - забавление.Защо не питат пострадалата,тя какво иска,4500лв или шведа да лежи 6 месеца в пандиза,нека тя реши- това е справедливо,а всъщност трябва и двете неща да е присъдата
76
4
 
7
 
! Отговори
до 74 преди 6 години
Ей, *** на западни трибуквия! Това не е един ритник! Тази жена няма и 50кг а оня *** гони 100-те, че и отгоре! Това си е чист опит за убийство!
75
4
 
6
 
! Отговори
ДО ЕДИН БЪЛГАРИН преди 6 години
Прав си - от един ритник може да се умре, може да се изпадне в кома, може да има тежки псих.последици и разстройство на здравето.Но къде по дяволите видяхте в настоящия случай да е налице смърт, кома или псих.разстройство. Аз никъде.Най-вероятно има уплаха, наранявания, отоци и т.н. И затова е присъдена не малката сума от 4500 лева. Освен това жената добре се разхожда по всички медии, словоохотлива е, помни всичко. Добра сума ще прибере.
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 74Ти си абсолютно никой, за да определяш какво е правосъдие и кой колко е пострадал
73
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този случай е медийно преекспониран. Неоправдавам шведа,както и поведението на чуждите туристи,които идват да пият и да вършат безобразия, но смятам, че в случая имаше адекватно правосъдие.Останалото е плямпане на хора,които си нямат понятие от правосъдие. Глобата в размер на 4500 лева и ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМА за един ритник като се взема предвид, че обезщетенията,които се присъждат за счупена ръка,крак,изгаряния и т.н са от порядъка 5-6000лв. По тв. не видях да е пострадала сериозно.Останалото е пари
72
4
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Понеже тук гледам някои нискоинтелигентни същества изразяват съмнение че от ритник в главата може да се умре, сещам се сега за един такъв случай, в центъра на София.Някакъв беше попаднал в задръстване с автомобила си. И докато чакал, двама души си пиели кафето на маса пред едно заведение. Понеже единият му направил забележка, оня скочил, май го беше ударил със стол в главата и удареният умрял на място. Не го преразказах много добре, но ако сте чели тази новина сигурно ще се сетите.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69Вие май не разбирате едно нещо - западноевропейците НЕНАВИЖДАТ България и нейните муцуни, нейната корупция, подлизурковска политика, огромното неравенство, НПО-та с антиобществена политика, липсата на правосъдие, защото това дава отвратителен пример за техните общества. Тази ненавист включва абсолютно всички
70
7
 
7
 
! Отговори
Троланд Дъмп преди 6 години
До: номер 63"Тая видяла златна мина и се е взела на сериозно."Ми аре да те изритам тебе в главате бе, отворко! Навит ли си?Приготвил съм си едни 4500 лева, даже ти давам аванс 50% преди ритника и останалите (ако си още жив) след него! Навит ли си, аре бе?Много ви е лесно да обвинявате и да пишете анонимно. Как не ви е срам да защитавате един очевиден престъпник? Никой нормален човек не би се навил доброволно да изкара пари по този начин! Ама на чуждия гръб и сто тояги са малко, така и ти!