С ваша помощ: Събрахме половината сума за Никифор

Младият мъж се нуждае от спешна операция
28 сеп 2017 10:00, Петя Славова
9
С ваша помощ: Събрахме половината сума за Никифор
Снимка: Bulgaria ON AIR

Събрана е половината от сумата, необходима за жизненоважната операция на 22-годишния Никифор Атанасов от котелското село Кипилово.

Никифор е роден със сърдечно заболяване, вътрешна хидроцефалия и е с 56% инвалидност.

Състоянието му се е влошило рязко в последните два месеца - до припадъци, а за спасяващата операция са необходими 6000 лева, които семейството не може да си позволи.

След като Bulgaria ON AIR разказа историята на младежа, добри хора се притекоха на помощ и дариха средства по сметката на Никифор.

Сега му предстои ядрен резонанс в Пловдив, след който лекарите ще назначат дата за операцията.

Още по темата

"Никога не съм вярвал, че има толкова много добри хора. Искам да им благодаря за помощта. Повечето от половината сума я има. Благодаря на всеки човек, който ми помогна и помага да върна усмивката си и да живея един нормален живот", сподели Никифор в ефира на "България сутрин".

Изследването с ядрен резонанс струва около 350 лева, а за пътя на момчето до Пловдив са необходими 100 лева.

Бабата на Никифор - Мария, също благодари на хората, които са помогнали. Тя разказа, че внукът ѝ е работен и много грижовен, трудил се с нея в градината и винаги питал с какво да ѝ помогне.

"На никого не пожелавам да се събират парички за такива лоши неща, а хубави неща да се чуват, да са живи и здрави, да нямат такъв кахър като мен и родителите му", пожела през сълзи възрастната жена.

Никифор също отправи апел към всички, които са загубили надежда: "Има помощ, трябва да бъдат силни и повече да вярват".

Всеки, който има желание да помогне на Никифор, може да го направи като дари средства по сметка:

Райфайзен Банк, картодържател NIKIFOR ATANASOV
Сметка IBAN BG94RZBB91551002775262

Нека помогнем!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАРИХ 7 ЛЕВА!!!! банката ме избръсна и острига с 2.50лв дскно този месец нещата бяха добре финансово щото ако не бяха надали щях да дам!!!Че съм човек човек съм имам хуманност но си трябва да имаш и поне малко доходи иначе не става да даряваш ако нямаш възможност :D
8
0
 
1
 
! Отговори
Jj преди 6 години
До АнонименБлагодаря - Опитах се да се свържа с журналистката, която е поместила тази статия. Ако не отговори, ще опитам адреса, който сте предоставили.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В социална мрежа намерих публикации на момчето/под името Никифор Атанасов/, написало е адрес с.Кипилово, улица "Кипиловски" 11, но има доста печатни грешки в адреса и не съм сигурен дали е този.
6
0
 
1
 
! Отговори
Jj преди 6 години
Опитах се да пратя пари, но банката ми изисква адрес на получателя .. Някой може ли да ми даде детайли?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на хората които са помогнали! Това обаче дали ще се случи в Германия примерно да търсиш подаяние за да се лекуваш!??! На дали! Е това се среща само във "велика" България! Срам! Срам! Срам!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след малко ще му даря 7 лева !!! гадното е, че банката ми ДСК ще ме изеде с 2.50лв такса превод!!! а пък тая противна райфа банк иска ако внасяш на каса на друг 3 лева такса !!! Ако имаше СМС дарения щеше да е супер за този но уви ще му даря щото не става дума за много пари. Не ми беше толкова лош месеца и поне много минимално се водим за общество!!! Но за да дадеш трябва да имаш и поне малко човещина!!! Хората без човещина не дават нито за този нито за онзи!!!браво, че пускате тематапак
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не помага повече за промяната ни като хора и общество от милосърдието и помощта. След мракобесието на т.нар. преход, след тъмнината на животинските нагони и страсти днес единствения път за всеки един от нас е да си припомним, че даването е най - истинския жест на милосърдие и състрадателност. И дано се оправи момчето, защото, както казва "просто искам да живея" !
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A DARGAVATA,A GERB,A BOIKO BORISOV,A PREZEDENTA S 10 000 LV. ZAPLATA?
1
0
 
7
 
! Отговори
12345 преди 6 години
Дано да попадне на кадърни лекари/много трудна работа в българия/ и се оправи момчето.