7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси

Сега жената е в южната ни съседка с успешна операция и се възстановява
Обновена: 30 сеп 2017 13:48 | 30 сеп 2017 13:45, Петя Славова
272
7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси
Снимка: архив, Булфото

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

Във ВМА, "Пирогов", "Токуда", "Сити клиник", Онкологията в "Дървеница", Александровска болница и "Майчин дом" – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа пред Нова тв съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

"На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там", съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските лекари са изнесли на българските урок по ЧОВЕЧНОСТ!!! Преди всичко. Останалото е професионализъм и лекарска отговорност . Ако човек извика българска линейка от собствения си град, отстояща на 2км от дома му, тя ще пристигне за 2часа. Тези от Турция идват за 5часа и как не ги домързя да бият път до България, за българска пациентка !!? А после Турция била изостанала,а България в ЕС е страшно напреднала.... по загуба на ценности.
198
15
 
3
 
! Отговори
Неочакван гост преди 6 години
Не оправдавам случилото се, но сега е края на месеца и сигурно сте забравили но Пешо въведе лимити. Ако са си изпълнили лимита за месеца, приетия пациент е загуба за болницата. Освен това няма пътека кръвопреливане. Тези правила не са ги въвели лекарите.
197
5
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
А ако жената беше "шведка" как мислите щяха да реагират докторята още в първата болница, до която биха се домъкнали тя и цялата й рода/махала?! Отговорът е очеизваждащ! Ние българите нямаме никакви права в тоя опит за държава, а само с единствено задължение да умрем, а шведите точно обратно, те са само с права, без никакви задължения, тях ги лекуват безплатно без да са платили стотинка данък и осигуровка през живота си. Стават от ден на ден повече, електоратът е важен за господа политиците.
196
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенсионерЕй въшко, всяко майсторче, шоферче или дюлгерче си слгаше ценоразпис при комунизма,само лечението ви било без пари, ама на мой гръб ,и със символична заплата .
195
2
 
29
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Българският медицински персонал, дето все заплашва да "бяга за запад", в основната си част е бездушен, че и некадърен. С редки изключения.
194
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да си пишат журналистите и лаиците,истината е една:За онкоболните трябва да се грижат онкоболниците!Защо в онкоболницата приемат само планово?Пациентите с тези заболявания имат специфични нужди и само там трябва да ги лекуват.Точка.
193
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При комунизма държавата лекуваше всеки безплатно,но нямаше банани и демокрация.Сега нали имате демокрация и банани всеки ден?Какво повече искате!
192
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един мой познат тираджия, лежа в германска болница, при исписването, беше докаран с линейка от Германия до Видин, до входа на блока в който живееше. Грижите на медицинския персонал, каза, че са били все едно за него се грижат негови роднини.
191
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 217 Напротив, много българи предпочитат за съседи турци,но истински турци, а не роми-мохамедани.
190
0
 
10
 
! Отговори
А??? преди 6 години
Страх от Наредби на Здравната каса за кръвопреливане?
189
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са разделени на социални съсловия,казано просто.Бедни и богати.Богатите си бяха богати още по Татотово време,западни коли,вили,по няколко апартамента почти безплатни в центъра на големият град.А да не говориме за червените издънки от Бригада Чавдар.Там медицинските интервенции се извършваха в западна Европа,разбира се с държавни средства,по програмата...,,Наши Хори'',че нали здравеопазването беше безплатно.А за турция какво ?По османско,и Българи и Турци се равни,поданици на падишаха.
188
9
 
13
 
! Отговори
Оперирана е преди 6 години
в Турция жената, затова е пристигнала турската линейка! Дано се оправи! Що се отнася за кръвопреливане на онкоболни е друг въпрос, много сложен за обяснение.
187
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Румъния бяха пратили хеликоптер за техни граждани в България за д аги лекуват в Румъния. Смятатйте какво си мислят румънците за нашите болници.
186
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААОоо хаха, добре дошъл :D
185
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците ако знаят как ги мразят българите, а те лекуват българи.Само дето в Турция като кажеш "българин" и не те мразят. Докато в България ако кажеш "турчин" и гледай какво става.В България даже "шведите" не се мразят толкова колкото турците.
184
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре Турция да дойде,тук си е геноцид!Да *** и реформите им и правителстната ни
183
15
 
16
 
! Отговори
doctor gogo преди 6 години
Сега ше напиша истината. Тази женица няма шанс в българия системата не дава пари за такива болни да им се удължават мъките, ако платиш на токуда 30000 и там щете оперират "успешно" а турците са тарикати, там няма безплатно ще им вземат парите и крайният ефект ще е същият ...... но около 100000 евро ще е по богата турска болница не българска . Не знам кое етично , трябва да се казва истината. иначе с пръдня боя не става.
182
1
 
24
 
! Отговори
1,2,3...9 преди 6 години
Нали вече "Токуда" и "Сити клиник" са турски, защо са отказали?На мой познат никой лекар не иска да продължи протокол за лекарство от НЗОК, защото е издаден от друг лекар, който така се е налапал вече, че престанал да работи с касата. Така и касата и здравното министерство са доволни - един пациент по-малко...Тук е феодална България, не е Турция.
181
0
 
23
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Абе Борисов, какво стана с борбата с Корупсията?! Цацата какво казва, или и това не може?
180
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болниците може да са 7 ама здравната каса е една, Защо да я лекуват на лекарите надника им си върви и смучат здраво от ЗК. За туй пък има много банани и тоалетна хартия за Коледа.