7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси

Сега жената е в южната ни съседка с успешна операция и се възстановява
Обновена: 30 сеп 2017 13:48 | 30 сеп 2017 13:45, Петя Славова
272
7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси
Снимка: архив, Булфото

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

Във ВМА, "Пирогов", "Токуда", "Сити клиник", Онкологията в "Дървеница", Александровска болница и "Майчин дом" – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа пред Нова тв съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

"На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там", съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2023няма да поумнеете защото интелектуалното ниво на турчина се равнява на това на риба....
138
40
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
Българските ЛЕКАРИ имат МОРАЛ и не "лекуват" нелечимото. В Турция ви прибират парите и ви обещават чудеса а после ви връщат да се срещнете с Бог в България. Сигурно така ви пращат в рая щото нали по-лесно камила ще мине през иглени уши отколкото богат човек през райските врати.
137
3
 
21
 
! Отговори
KONSTANTINOW преди 6 години
НИКОИ НЯМА ПРАВО ДА СЕ УЧУДВА И ВЪЗМОЩАВА.В БЪЛГАРИЯ НА ВЛАСТ ОТ 28Г. Е ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ В ЛИЦЕТО НА ВСИЧКИ ПАРТИИ.КАПАК НА ВСИЧКО Е УПРАВЛЕНИЕТО НА Б.Б. И ПРЕСТЪПНАТА ШАИКА Г.Е.Б.ТОВА СТЕ СИ ИЗБРАЛИ БЪЛГАРИ ПОСЛЕДНИТЕ 28Г. И БОГ НЕМОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ.БОГ ПОМАГА НА ТЕЗИ КОИТО СЕ СТРЕМЯТ ДА ПОСТИГНАТ НЕЩО,НО ВИЕ СЪНАРОДНИЦИ НЯМАТЕ МЕЧТИ И ЖЕЛАНИЯ .ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СЪДБАТА.
136
12
 
21
 
! Отговори
ВЕРА преди 6 години
Тази така наречена страна България трябва основно да се изчисти от така наречените българи и да се засели с качествени хора, да речем немци, холандци или просто някакви читави хора, а българите трябва да се пръснат по света и да скитат като ц.гани, защото това заслужават.
135
4
 
35
 
! Отговори
К. Пенчев преди 6 години
Какво излиза.Турция се грижи за болни българи,а на нашите управници .........................
134
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комерсията в момента е в целият свят, не си мислете че другаде ако лекарите са любезни ще ви свършат работа.У нас лекарите са груби, защото такива сме си ние като нация.Пимислете вие в професиите си като сервитьори, шифьори или администратори дали нон стоп сте усмихнати.Така е и слекарите у нас.
133
14
 
18
 
! Отговори
до ястреба преди 6 години
Преди повече от 500 години ви "спасихме от изчезване"....Пожелавм ти 500 години кюрдите да ви спасяват от изчезване а вие да сте им благодарни...За да усетиш какво е.
132
0
 
18
 
! Отговори
Д-р Казанджиева преди 6 години
Моето мнение е,че този самозванец Петров с неговата шайка от интриганти достигна своите граници, които са типичните за един средноинтелигентен военен лекар. Лекарската колегия не приема подобен популизъм, празноглавие и празнословие, когато става дума за пациенти и лекарски. Оставка
131
1
 
26
 
! Отговори
мед сестра преди 6 години
Не гледайте дребните неща в ситуацията-те са следствието, а вижте причината за това състояние на болните.Реформата, която направи медицината в държавата ЧАСТНА ДЕЙНОСТ и която стана НЕКОНТРОЛИРУЕМА!Този пореден случай,а и не само той(всеки от вас се е сблъсквал с алчността,арогантността, нехайството, пренебрежението на медиците у нас!) потвърждава това ,което ви написах.Възможността на лекарите да си определят големината на заплатите доведе до това трагично положение!
130
1
 
33
 
! Отговори
до Ястреб преди 6 години
Турция като държава възникна на останките от Османската империя след Първата световна война благодарение на Ататюрк и помоща на др.Ленин и СССР.А, за проявената Добрина и Човещина от страна на Турските Лекари към тази жена - Аферим Аркадашлар!!!!!!
129
4
 
24
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До *** до хахото 140Ама тая турска *** има най добрата болница в цяла Европа.Не си ли чул? И в Германия няма такава , камо ли пък в Русия.
128
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще гласувам за ГЕРБ. Здравеопазването го разби БСП.
127
6
 
16
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Гласувайте ОТНОВО за ГЕРБ.Не СПИРАЙТЕ да вярвате на казаното от Бойко Борисов.П.П. В Турция линейки мнооооого! То и остров Занзибар ще прати някоя рикша.
126
41
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Турция медицната е на ниско ниво. Тази жена е в терминален стадии и българските клиники правилно са отказали прием. Туеците обаче нямат нищо против да изцоцат близките й.Разбира се с дежурната мазна анадолска усмивка това го умеят.
125
3
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До До SILANCE При соца да не са имали състрадание? Не , но границите бяха заключени и играеше дебелата тояга.Ще вземеш пали ? Ама ще има: А де ! А де!
124
2
 
29
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Погребално Бюро "Български болници".Гробокопачи - Български Лекарски Съюз.Звучи цинично, но за наше огромно съжаление е Факт!
123
22
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
До: Я.ст.реб МанафлиятаНе вие сте ни спасили, а ние вас защото турците сте некадърни да организирате държава. Всичките ви султани са от гръцки, арменски или български произход!
122
3
 
20
 
! Отговори
53584 преди 6 години
Защо токова много жертви на бездушните и жестоки лекари си мълчат? С млъчанието си ставаме съучастници в техните престпъления като призвани да ни лекуват.
121
6
 
10
 
! Отговори
до ха-ха- ... преди 6 години
Ти човече май не си наред. :)Германия е най-продуктивната и креативна нация в Европа , и една от най-продуктивните в света . Няма зона на човешката наука и култура където Германия да не е създала фундаментални неща .И ако си мислиш че те разчитат на някакви неандерталци от задунайската губерния - не зная с какви психически отклонения си .
120
14
 
17
 
! Отговори
2023 преди 6 години
Булгаааар булгааар .... ослепял си от злоба бе, изчадие изродено! Преди повече от 500 години ви спасихме от изчезване, и за благодарност не оставихте ненахапано място по краката ни! И сега пак я повтаряме същата грешка ... кога ли турците ще поумнеем!?