7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси

Сега жената е в южната ни съседка с успешна операция и се възстановява
Обновена: 30 сеп 2017 13:48 | 30 сеп 2017 13:45, Петя Славова
272
7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси
Снимка: архив, Булфото

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

Във ВМА, "Пирогов", "Токуда", "Сити клиник", Онкологията в "Дървеница", Александровска болница и "Майчин дом" – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа пред Нова тв съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

"На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там", съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българчетата са големи хуманисти ... нямат равнитя за това природата си знае работата и ще ги почисти от тази планета
118
17
 
3
 
! Отговори
Циник до хахото преди 6 години
Пхахаха...кюпек...не я мисли Германия....мисли турската ***, че както я е подкарал Ерсдухания скоро ще търгувате само с Пакистан, и Бангладеш!
117
0
 
9
 
! Отговори
А министърът преди 6 години
им иска да не бъдат сатанизирани лекарите!
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пост 126, 132, 136 съм ги копирал от друг източник, защото някои тук започнаха да пишат тъ.пи предположения.И на постовете с информация някоя умна крату. на вече цъка минуси.
115
18
 
4
 
! Отговори
Циник до 133 хахото преди 6 години
Ей нагляр турчилярски - кой живее на чий гръб бе кюпек нещастен? Аз ли дето плащам данъци в немската хазна - та да ви отпускат милиарди?Нагъл отвратеняк без грам мозък!
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Копирам от място, където е описан случая!тъй като болестта е много агресивна и състоянието ѝ се променя всеки ден не могат да предоставят конкретна оферта, без да са провели изследвания при тях. Ето защо се провежда спешна кампания за набиране на средства по дарителска сметка, с цел Мариянна да замине за Турция час по-скоро и да започне лечение там. Поставят се дарителски кутии, провеждат се благотворителни мероприятия, като онлайн базар, медиите вече започнаха да отразяват случая...
113
3
 
31
 
! Отговори
Revenge преди 6 години
Защо е наказуемо като набиеш лекар, а не е наказуемо, когато човек умре заради лекар????? Искам отговор сега от тия дет са там горе у властта и чешат.....
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Порадиспецификата на заболяването и постоянното поддържане на температура, в България не предлагат адекватно лечение. Мариянна и семейството ѝ са принудени да търсят други варианти...Семейството се свързва с болници, които биха могли да се заемат със случая на Мариянна и се спират на клиниката Анадолу, Турция. По предварителни оценки, необходимата сума за лечението вероятно ще бъде около 30 000 евро, но тъй като болестта е много агресивна и състоянието ѝ се променя всеки ден...
111
0
 
34
 
! Отговори
Болен гражданин преди 6 години
Наскоро лежах във ВМА. Там бях просто шокиран от отвратителното отношение на администрацията, сестрите и лекарите. Държат се с теб като с ходещ портфейл, който обаче няма право да изисква нищо! На всичкото отгоре нямаше никакъв смисъл, не ми помогнаха! Епикриза - след 1 месец. В епикризата пише, че съм лежал една седмица (реално 3 дни). Освен това пише, че са ми правили вливания, след което положението е "значително подобрено" - реално нищо не направиха!!! Просто съм отвратен!
110
2
 
30
 
! Отговори
Траян преди 6 години
требе да питаме, ако може и колко ще струва да се осигуряваме здравно и в Турция, то линейките от Истанбул пристигат за време, колкото от Лагера до Александровска!
109
0
 
38
 
! Отговори
До SILANCE преди 6 години
Колега, в нашите болници и на нашите лекари им липсва Човещината и Милосърдието,Топлината и човешкото Състрадание.А, оправданията им са от "лукавия"!ПСКогато спасяваха Митьо "Очитете" събраха лекарски консилиум от цяла Бг и го спасиха, на тажи жена й отказаха дори да я приемат в болнца, при това всички!
108
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво на комшиите !ние не сме държава. благодарност на европата за мизерията и най-вече на наште политици
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 6 месеца Мариянна Цакова, която е родом от Пловдив, но живее със семейството си в Габрово се сблъсква с тежката диагноза - рак на шийката на матката - 3-та степен. На жената е направена тотална хистеректомия, последвана от курс на химио и лъчетерапия. Тъкмо когато мислят, че са на път да спечелят битката с коварната болест се оказва, че има проблем с уретера и бъбреците, следва нова операция и поставяне на нефростома, за съжаление освен това откриват и разсейки в черния дроб
106
3
 
21
 
! Отговори
Име преди 6 години
В България с поставянето на диагноза "Рак" ти казват имаш 3-6 месеца живот, може да пробваш химиотерапия, ако стане стане и те оставят да изгаснеш като кибритена клечка. В нито една страна няма такъв геноцид спрямо народа си! В Турция дали ще се случи това което беше като случай преди няколко седмици, до болницата да има човек, който се нуждае от спешна лекарска помощ и от болницата да кажат, първо подай сигнал на 112, пък ако е оцелял ще го приберем с линейката...
105
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВалентинЯвно не можеш да четеш. 30-те хиляди евро са платени отдавна и нямат общо с идването на линейката. По-скоро те имат общо с това, че тук сума ти клетници и най-вече деца се налага да разчитат на кампании с смс-и, за да живеят. Но това е отделен въпрос, некасаещ новината.
104
3
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Бях 2 седмици ( преди доста години ) на служебна командировка в Истамбул....не съм фен на Турция - даже напротив....но паралела, който се налага в този (пореден) случай - не говори никак добре за България! И пак ще ви напомня (защото супер ме възмути) тази година България изпрати ( хвърли на *** - по-точно ) 3 000 000$ безвъзмездна помощ на Сирия ... а болните български деца и граждани - кучета ги яли!
103
3
 
8
 
! Отговори
WLADIMIR преди 6 години
V KAKVA DARJAVA JIVEEM? DA OTKAZVAT LEKAR DA OTKAZVA POMOSHT I DA OSTAVI CHOVEK DA UMRE? TOVA LI E LEKARSKATA KLETVA? TOVA KAKVA OPCIA E ZA LEKARITE - DA RESHAVAT KOI DA JIVEE I KOI DA UMRE? KAKVI *** KAKVA KORUMPIRANA ZDRAVNA SISTEMA IMA V BYULGARIA! VSICHKI TRQBVA DA BUDAT SUDENI I OTNETI LEKARSKITE IM LICENZI
102
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този, който направи от лекарите търговци, ликвидира здравеопазването в България.
101
1
 
23
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Не държава, а ко---чина!За част от хората в Бг да не споменавам - буци Лед вместо сърце.Материалното за тях е на първо място!Браво на турците!!!!!!!Дано тази млада жена се поправи и излекува скоро!ПСРазследване до дупка на тези така наречени "болници" и "лекари"!
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас ми те явно не помислят ,че на нейно място утре могат да бъдят майка ,сестра и т н.Всичко мога да разбера,че нямат знания,апаратура възможност но поне един лекър с малко човщина .Не знам как се прибират вечер в къщи възпитават децата си лягат да спят.