7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси

Сега жената е в южната ни съседка с успешна операция и се възстановява
Обновена: 30 сеп 2017 13:48 | 30 сеп 2017 13:45, Петя Славова
272
7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси
Снимка: архив, Булфото

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

Във ВМА, "Пирогов", "Токуда", "Сити клиник", Онкологията в "Дървеница", Александровска болница и "Майчин дом" – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа пред Нова тв съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

"На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там", съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Terminal 2 , nqma drugo spasenie
58
0
 
16
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До брЕхТе вече и храна не дават на онкоболните, докато тече лъчетерапията им. Купуват си или поръчват от кетъринг. Някои дори не остават в болниците, близките им ги карат и връщат у дома всеки ден.
57
28
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Българинът трябва най-после да си набие в дебелата глава, че социоализмът свърши и сега в имаме капитализъм с демокрация, най-съвършанат система. При капитализма здравеопазването е услуга както всята друга а лекарите са бизнесмени които предлагат на пазара здравна услуга с цел реализиране на печалба. Умните и кадърните при демокрацията и капитализма имат пари за качествена здравна услуга, а некадърниците и неудачниците които нямат пари да се лекуват с чай от мащерка вместо да недоволстват.
56
1
 
26
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До лекарТези думи ги приемам лично! Като обида. 9 год. имам онкоболен в къщи. Всеки 1 момент съм до него, макар онкодиспансерът да не е в нашия град. Винаги съм държал точно на празници да си е вкъщи. Налагало се е 2 пъти на ден да пътувам до болницата, ако има нужда от нещо, което не му дават в болницата. За тревогите,болките, изгарянията,които лекувахме у дома няма да споменавам,за отсъствията от работа- няма да пиша, лекарите в града не го поглеждат-няма да пиша,за бюрокрацията, прегледите
55
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служебния кабинет спираше автобусите за изборите, вместо да си гледат работата и да отнемат Българското гражданство на изселниците да вземът да свършат някоя работа.Къде са националисти кои то бутаха баби на границата и сега са министри..Срам за националисти те така ли управлявате страната
54
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Реформите" на Менгеле Москов в пълния им блясък! 2 години Менгеле Москов прави "реформи", напълни си джоба с комисиони от поръчката на детски ваксини, и виждате какъв е резултата от "реформите" му! Ако ви го дадат пак ще гласувате за него, понеже бил антикомунист?!?!?!?!
53
1
 
19
 
! Отговори
брЕх преди 6 години
До "лекар"Пълни са болниците от петък до понеделник,но само документално иначе е полупразно,а лекари хич няма-разправяй ги тези на някой дето не е влизал в българска болница,и не е запознат с особеностите на българското здравеопазване.
52
10
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
До Lekar emigrant do 22Не чети български сайтове, моля. Пий си бирата, яж си вурста и чакай да опънат дъщеря ти *** бургии. Избери име м/у Лейля и Мехмет - и двете са прекрасни. Ние тук ще си ближем раните и без теб. Само не си помисляй да се върнеш след 20години, стои си там!
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте роби на комунизма! Така е, а и ще бъде, докато ви управляват комунисти! Гледам ви сеира от 2012 от вън. Учете се на самолечение!
50
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42 Ти си роб, а не ние!Факт е, че нито една бг болница не е искала да е приеме, въпреки финансите с които е разполагала е позор, и за здравеопазването ни, и за държавата ни. Тя е бг гражданка, не е чужденка. Резилът се допълва с това, че от турска болница се оказват по състрадателни от нашите лекари.
49
8
 
16
 
! Отговори
хан Крум преди 6 години
Не превръщайте една човешка трагедия в политическа..Човешкия живот няма цвят..дали ще е червен или син или жълт който да дойде и Извънземните да дойдат няма да се оправим...Всеки един от нас не допринесе ли за общата промяна..Все чакаме някой да ни оправи и така живота ни минава в чакане...Както е казал Кенеди ..Не питай какво държавата е направила за теб а какво ти си направил за нея....Ние оцеляхме 500 години робство ни *** и убиваха а сега ще се затрием и ще изчезнем без война .....
48
3
 
39
 
! Отговори
Бъдещ имигрант! преди 6 години
Аз от колко време ВИ казвам, че за всяко нещо трябва да се събираме и пред парламента с камъни, ама вие ми сталагате минуси! Тиквата Бойко точно това чака да НЕ протестираме, а да си мълчим! От 8 години бокклука управлява и ВИЖТЕ до каде стигнахме! До кога ще траем! ПИТАМ!
47
2
 
29
 
! Отговори
Лекари паразити преди 6 години
Сега кво да очакваме?.. Протести на "лекари" в тия 7 болници? Пак ли ще са обидени?
46
7
 
26
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
До лекарВземай си чантата, гащите... и изчезвай от държавата веднага. С такива като теб, не ще ви бият, ще ви колят! Извади първо 60-70хиляди да върнеш на държавата, дето се е мъчила да те изучи и приобщи към системата. Пълен *** си, ама частно
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докторята са неграмотни и алчни.........
44
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БУДА НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗАСЛУЖАВАТ ВСИЧКИТЕ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ!!! ТЕ СА СЪУЧАСТНИЦИ НА БУДА В ИЗБИВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ОЩЕ КАКТО ГО ИЗБИВА ОТ 2010-ТА ГОДИНА ДОСЕГА БУДА!!!
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
баба ми почина от този тип рак преди 23г на 63г :(
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хан Крум 45Когато Бойко стане полиглот!
41
1
 
46
 
! Отговори
хан Крум преди 6 години
България стана по зле от някоя африканска държава.......Превърнаха здравеопазването в търговия...търговия счовешкия живот...Който има пари ще живее който нямаще умре....Кога България ще прати линейка в съседна държаваза да вземе пациент..........
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма лекари, има "Докторя"..........Всички са далавераджии и ЛАПАЧИ.Не бой ами УБИВАНЕ за тая ***.