Действия от "онова време" не се одобряват от мюсюлманите

Политици не правят разлика между религиозност и радикализация
Обновена: 3 окт 2017 13:42 | 3 окт 2017 13:37,
65
Действия от "онова време" не се одобряват от мюсюлманите
Д-р Мустафа Хаджи, главен мюфтия; Снимка: Главно мюфтийство

Непремерените думи на високопоставени държавни мъже будят негодувание сред мюсюлманите в страната, заявиха от Висшия мюсюлмански съвет по време на изнесено заседание в Смолян.

Заседанието е първото по рода си, тъй като е било с участието и на членовете на районните мюсюлмански съвети към районните мюфтийства в Смолян, Пловдив, Благоевград, Пазарджик и Стара Загора.

Присъстващите са изразили негодувание срещу непремерените думи на високопоставени политици във връзка с още непоявилия се на бял свят проектозакон за промени в Закона за вероизповеданията.

Още по темата

"Представителите на мюсюлманската общност в България посрещат с одобрение всички идеи за развиването на Висшия ислямски институт, стабилизирането на финансовото положение на Мюсюлманско изповедание и мерките срещу радикализация, правейки разграничение между религиозност и радикализация, което някои политици и анализатори трудно успяват да разберат или не разбират изобщо, отбелязват от Главното мюфтийство.

"Тези въпроси многократно са поставени на дневен ред от ръководството на мюсюлманите. Обаче думи и действия, намекващи за отнемане на демократични човешки права чрез ограничаване на свободата за образование и "тестове за лоялност", напомнящи някои прийоми от "онова време", са далеч от реалностите на една държава членка на ЕС и будят негодувание сред мюсюлманите", подчертават още те.

Затова ръководството на Мюсюлманско изповедание ще направи всичко възможно по демократичен път да защити правата на мюсюлманската общност в страната, която не само на думи, а на дела е доказала своята лоялност към Родината си.

Основните теми на заседанието са били дейността на районните мюсюлмански съвети и анализ на резултатите от кампанията за подпомагане на ислямското образование, проведено преди три месеца. Присъстващите в заседанието се обединили около идеята, че районните мюсюлмански съвети е необходимо да поемат по-голяма отговорност в определянето на политиките на религиозната дейност по районите и да се превърнат в мост между мюфтийствата и мюсюлманското население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
До коментар 50 преди 6 години
Кой си ти да се обозначава с името на Аллах .Аллах създаде земята небесата и всичко останало.След като не си познавате религията не пишете глупости.
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Hadji, ne e problema s religioznost (kakvo li e tova) i radikalizacia. Problemat e VIARATA. VIARVASHTIA chovek e dobar, bez znachenie kak naricha Bog. Viarvashtia chovek e smiren. Vie ne uchite horata na smirenie, a na religia. Sledvashtata stapka e radikalizaciata. Isliamat e targovska modifikacia na Staria zavet, natresen vi ot evreite za da vi nasaskat sreshtu evropa, kadeto te sa bili preledvani. Isliamat ne e viara, a narachnik za vlast i protivopostaviane. Vas vi izpolzvad jidite ot 1400 g
55
5
 
5
 
! Отговори
joro преди 6 години
До НН..Преди да дойдат османлийте, от Родопа до голо бърдо, босна,хората са били мюсюлмани,ако турците потурчваха, биха потурчили софия, пловдив, варна, бургас, панагюрище, коприщица, видин, вратца, и т.н.,, какво ще търсят по тез чукари, българите са рускокаспийскотатарски ***, вижте си суратите, бойко, цецо, валю порното, лилянчето, все е ***., помаците са местните по тез земи, а българите са пришълци от каспийските степи, загубили езика си , приели славянско наречие и християнство, ..
54
2
 
3
 
! Отговори
нн преди 6 години
Мюсюлманите са натрапени в България от Османската империя. Време и тази неправда да се оправи незабавно и то веднага. Тези хора са българи, християни и трябва да осъзнаят на каква брутална и чудовищна гавра са били подложени. 5 века време, спряло за българите и насаждано ислямското мракобесие в България. Време е да се върнат във вярата и в България.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анадолскивъртя, *** като суфи, от религиозно до радикално, до брака топ радостна новина в мутер Дойчланд опря. прати статията до Агенцията по лекарства да се успокоят ония, че не бием гейовете.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"анадолски, в Турция се връщат към 18ти век, тебе българските лекари ти били "май.муни"."Вие се доказахте с брака на немеца и българина :-) :-) :-) че вървите все по напред и напред :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не обръщайте внимание на Аналдолски, него просто го сърби г.за.
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анадолскианадолски, в Турция се връщат към 18ти век, тебе българските лекари ти били "май.муни".
49
4
 
4
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"когато "лекуваното" даде разсейки - веднага се свързваш с екипа в клиниката да те долекуват, не обикаляш с листи и обяснения из другите болници..."Като имаш вътрешен кръвоизлев отиваш в най-близката болница!И лекаря там се свързва със съответния му колега!!! Болния се държи под контрол, докато дойде линейка от Турция, щом не знаят как се спира кръвоизлев!!!В кой век живеете!Вашите, като вярват на Дарвин, за това ли са такива май.муни?
48
7
 
19
 
! Отговори
АЛАХ МОХАМЕДОВ преди 6 години
Ислямът е ретроградно учение за назадничави, нискоинтелигентни и неосъзнати хора с примитивно битие и нулеви духовни потребности.
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои действия от "онова време" не се одобряват от мюсюлманите??Че не се допускаше финансиране с един турски и арабски долар ли??Само с религия и вяра не се живее!!Трябват и пари!!Та,като говорим за "онова време"-какво стана с цялото производство и отрасли на които мюсюлманите бяха магьосници-животновъдство,тютюнопроизводство....с които отглеждаха деца и семейства!Затрихте ги!!А в момента разликата между религиозност и радикализация е точно.......една заплата във вид на помощ!!От глад и зор!!
46
3
 
7
 
! Отговори
Мегачеп преди 6 години
До 38"а за баба гица,от Троянския манастир,чувал ли си,тя ходи по прашки."И за баба Гуси съм чувал, но кажи ми къде няма хомосексуалисти? Твоето присъствие във форума е живо доказателство за това че са повсеместно. Но все пак измежду турските султани те са най-много. И пророкът ви е педофил. Убавци мамини златни.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкогато "лекуваното" даде разсейки - веднага се свързваш с екипа в клиниката да те долекуват, не обикаляш с листи и обяснения из другите болници.а как в медресето по джихад обясняват на лекарите в Турция за Дарвин
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"още ли я дъвчите тази история - помощ може да му пратиш, само ако преди това е бил на половинчато лечение там"Може да е бил...знам ли виж, че вашите болници връщат болни, нуждаещи се от спешна помощ и той да се е лекувал тук... А и не сме пробвали, тамън ще видим...ако не е...мисля, че при нужда пак ще пратят :-) А и колега как да не го дъвчим бе това е срамота... Дори и да умира човек, в най лошия случай ще му дадът морфин, а те връщат...драхти...
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анадолскиоще ли я дъвчите тази история - помощ може да му пратиш, само ако преди това е бил на половинчато лечение там
42
1
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До 123... Потърси 112, ако не дойде...ще ти пратя от Турция!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Простот Библията Авраамовият Бог е един, но Исмаилтяните според обещаното на Агар имат роля да властват многобройни над Исаковите колена определени векове, след това ще бъдат хвърлени в геената поради заблуждението и греховете си
40
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Анонимен 37Как да различа радикалните от нерадикалните ?По книгата не става.По законодателство не става.Статистика и допитване мога ли да ползвам ?Т.е. ако 25% от турците заявят в допитване, че подкрепят Ислямска държава, това как да го тълкувам ?Мога ли да приема, че и те никога не са чели корана ?Къде на този свят се намира ислямската държава която за теб е рай на земята ?
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пишете за нещо хубаво, майка му стара! Аман, тука да влезе човек и само гледа забрадени пингвинки, джамии, джихадисти и т.н. чалмари! Гнycна гледка!"Не пише само за тва бе...Виж си ежедневните там... Е например, баба Ганка пак от балкона е олекнала с 4500 бона, пак катастрофа, споменали са върнатия от преглед Спас, как пък да не пише за Вазе :-)
38
5
 
4
 
! Отговори
СПАРТАК преди 6 години
"Да бе да половин Турция са българи :-)" Не половин, 3/4 от турците са траки, тоест българи бе, кьопек недоучил. Същото важи и за Сирия и Ливан, но процентно там са по-малко. Знаеш ли защо тия две "арабски" държави има най-много руси и синеоки "араби", а? И като казвам руси значи по-руси и синеоки от германци и шведи, бе аланколуу. Троянците са траки бе, *** разпрано и необразовано. Знаеш ли къде е Троя бе, дрогарю ислямист?