Дончев за "връзките" в Габрово: Да си от семейството ми не е професия!

Вицепремиерът заяви, че истинските опити за цензура не са в ефир
101
Дончев за "връзките" в Габрово: Да си от семейството ми не е професия!
Снимка: БТА, архив

Заплахите не се правят по време на интервю. Истинските опити за цензура и промяна на съдържание се правят по ъглите. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира поведението на колегата му от кабинета Валери Симеонов и депутата Антон Тодоров в телевизионно студио преди дни.

Още по темата
"Щом скандалът е забъркан публично, най-добрият начин да се разбере кой какво е имал предвид е едно ново участие", заяви той в предаването "120 минути" по bTV.

Дончев направи и кратка характеристика на двамата политици, които пред водещия Виктор Николаев в рамките на един час два пъти направиха връзка между изчезването от екран на журналист и въпросите, които този журналист преди това е задавал.

"Г-н Тодоров е цветен, с остър език, политически некоректен – това го казвам с известна симпатия, защото понякога си мисля, че политическата коректност ще ни убие", каза вицепремиерът.

"Подозирам, че за начало колегата Симеонов ще е много разсърден и гневен на всички. Много е трудно в този занаят да не бъдеш емоционален, защото има много поводи и провокации”, сподели Дончев. По думите му политиците са с "ограничени граждански права" и не могат да отвръщат на всяко нагрубяване.

Томислав Дончев призна, че може би е негова грешка, че е допуснал брат си да работи на публична длъжност – в общинско предприятие в Габрово. Това се превърна в основен момент от втората атака на БСП срещу ГЕРБ за шуробаджанашки назначения – след "Кумгейт" в Хасково, довел до желанието на Делян Добрев да напусне политиката.

Вицепремиерът разказа, че е научил за назначението на своя брат: "Не се зарадвах много, но от друга страна да си член на семейството ми не е професия. Ако брат ми работи в хотел – кой спи в този хотел. Ако работи във фирма, която произвежда нещо – кой купува това нещо или, не дай Боже, да участва в обществени поръчки".

Дончев определи като "изключително комични" част от връзките, които БСП обяви в Габрово около неговото семейство. В същото време посочи, че е помолил брат си при предстоящото преструктуриране да не участва в новия конкурс.

Той се обяви против отговарянето чрез подобни схеми за близките на дейци от БСП: "Схеми се чертаят лесно, но това издава една душевна патология. В политиката когато си добър, трябва да формулираш цел, мисленето в схеми издава друг тип – кой с кого да навържеш, да го омаскариш. В този процес няма ценност, няма идея, едни групи, едни семейства се замерят с кал. На какво прилича този политически живот? (…) В политиката морал трябва да има, защото иначе политиката се свежда до технология".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
целия ми национализъм, патриотизъм и любов към "родината" се изпариха. когато се върна от кратко пребиваване в чужбина, се отвръщавам от "всичко българско и родно". съжалявам, но това е истината.
46
2
 
9
 
! Отговори
... преди 6 години
омръзна ми да чакам "нещо"! заминавам! тук съм "Началник" с 2500лв заплата и без бъдеще. Там ще съм работник с 2000Е заплата и с бъдеще. Избирам второто. Да, стар съм, но когато има цел има и желание, има и възможност!
45
18
 
6
 
! Отговори
Ел.Йончева-смешно е преди 6 години
А бе тази Елена Йончева не беше ли любовницата на Станишко , който България изгони с камъни? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
44
2
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Дончев, Дончееев ...Стига се прави на ощипана мома.Назначихте си цялата рода до девето коляно. За любовниците да не говорим !Не остана селска ***, която да не пърха из някоя администрация като калинка ...Само за едно са прави защитниците ви. Това не е патент на ГЕРБ.Всички партии като вземат властта и го правят. Факт !
43
2
 
19
 
! Отговори
чужбина преди 6 години
не знам от кога е създаден този модел с "връзките"но от костов през царя иии догановия обръч от фирми та до 3-то правителство на б.б.това да доообре но защо в чужбина има повече българи от колкото в българия.и най-важното там се раждат и учат децата им.нали при герб е мнооого добре вече 8-9 години.кога ще се върнат имигрантите??????
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КимЧен Ун уреди сестра си на висок партиен пост ! Бойчо , в твоята парттиика ли планува ?
41
3
 
19
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Елена Йончева,торпилира гробаджиите право в десетката!Не съм и фен!
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не би всички да сме женени за Бойко и Дончев, че трябва да им плащаме суджуците?
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, това е от пресконференцията днес. Защо не го публикувахте с първата новина, ами е като отделна?От централата на герб ли ви казаха така?
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Томи, щом и по телевизията взеха да заплашват, положението е повече от опасно.
37
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно МАФИЯТА НЕ Е СЪЗДАДЕНА ОТ БКП...егати НАГЛЯРИТЕ КОМУНДЕРСКИ,*** ЧЕРВЕНИ!
36
1
 
28
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Един от най-деструктивните елементи на тази схема е, че следващата партия спечелила изборите, ще изрине из основи цялата тази *** и ще назначи своя, която ще се окопае в своята властваща некомпетентност на наш гръб. Отново за 3-4г най-малко. И живота минава и времето тече... .
35
5
 
37
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 6 години
Кога страхливия българин ще се вдигне за да измете мафиотие от ГЕРБ завинаги в историята? Тези бандити разбиха държавата, направиха милиарди борчове и прокудиха нашите деца.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много грозен отвън, още по-червив от вътре. Габровско Квазимодо крадливо!
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз да питам,ако се има предвид че т.н. национални телевизии са собственост дали директно дали индиректно на червенушки и по причина на сегашната виелица от обидени новинари НЕ Е ЛИ ШУРОБАДЖАНАЩИНА ЧЕ НА ГАЛА МЪЖЪТ И ПРОРАБОТИ В НОВА-та,НА НОВИЯ ДИРЕКТОР НА БНТ ЖЕНА МУ РАДИНА СЪЩО РАБОТИ В БНТ,НА ДИКОВ ОТ "ФТЕНТИЧНО ДЯСНАТА"БИТ ЩЕРКА МУ РАБОТИ В БТВ и т.н,и т.н.ЗАЩО НЯМА ИСТЕРИЯ,ЗАЩО СЕ ЧУСТВАТ ОБИДЕНИ КОГАТО ИМ КАЖАТ/НА НОВИНАРИТЕ/ЧЕ СА МАНИПУЛАТОРИ и ЗАДАВАТ ПОРЪЧАНИ ВЪПРОСИ??
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиците ни имат слаба памет и това им помага да демонстрират чиста съвест. Ако се поразяват в своето минало бързо ще открият своите прегрешения.
31
1
 
15
 
! Отговори
Какво излиза? преди 6 години
В местната власт, в разпределянето на обществените поръчки, в правосъдието, в науката и къде ли не, си имаме оформени семейни мафии.На дъното на формирането на всяка една такава мафия стоят именити роднини, успели да станат важни клечки в политиката и после са уредили свои хора на ключови позиции.Както казва народът,"Топ не ги разбива".Така конкретни партии успяват да останат дълго време на власт.За тях гласуват и уредените им близки и семействата на онези, на които тези близки са работодатели
30
1
 
20
 
! Отговори
При нас наопаки преди 6 години
Първо някой се намества във властта, после урежда родата си.Така роднини и близки стават предани до смърт на неговата партия, за да запазят топлите, доходоносни позиции.В условията на капитализма на роднини и приятели се дават не само длъжности, но и обществени поръчки. Така роднината става и работодател на определен брой хора. Дойдат ли избори, казват на работника "Ти и семейството ти ще гласувате за тази партия, иначе няма да ми възлагат поръчки. Ще фалирам, а ти ще си безработен."
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миро Найденов помните ли го , оня министър на земеделието и храните обвинен в корупция, принуда и служебни злоупотреби в земеделското министерство от правителството на ГЕРБ (2009 2013) .Та тоя беше записан как се моли на Тиквата да му дадат документи по разледването срещу него . Прокуратурата стигнала до там да привежда като свидетел срещу него самия приятелката му с която живее ,пиарката Кристина Спасова. А за Цвети Бросиславова ,бившата на Борисов -докато беше шеф на СИБанк и" ВИП Секюрити" спечели конкурса за разпостранение на винетките 2009 -та . г Кво нещо са връзките,а ?
28
1
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Поинтересувай се, има доста литература, посветена на възникването на мафията.Това, за което говориш, става по-късно.Първоначално се оформят отделни фамилии - защитници и отмъстители, които бранят цели райони, а също и отделни хора от своеволията на централната власт и на местните феодали. Затова и народът не ги предава, и отделните хора и семейства започват да им плащат някаква такса, за да си осигурят закрила.На по-късен етап, когато мафията е вече реална сила, властимащите също я ползват.