Дончев за "връзките" в Габрово: Да си от семейството ми не е професия!

Вицепремиерът заяви, че истинските опити за цензура не са в ефир
101
Дончев за "връзките" в Габрово: Да си от семейството ми не е професия!
Снимка: БТА, архив

Заплахите не се правят по време на интервю. Истинските опити за цензура и промяна на съдържание се правят по ъглите. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира поведението на колегата му от кабинета Валери Симеонов и депутата Антон Тодоров в телевизионно студио преди дни.

Още по темата
"Щом скандалът е забъркан публично, най-добрият начин да се разбере кой какво е имал предвид е едно ново участие", заяви той в предаването "120 минути" по bTV.

Дончев направи и кратка характеристика на двамата политици, които пред водещия Виктор Николаев в рамките на един час два пъти направиха връзка между изчезването от екран на журналист и въпросите, които този журналист преди това е задавал.

"Г-н Тодоров е цветен, с остър език, политически некоректен – това го казвам с известна симпатия, защото понякога си мисля, че политическата коректност ще ни убие", каза вицепремиерът.

"Подозирам, че за начало колегата Симеонов ще е много разсърден и гневен на всички. Много е трудно в този занаят да не бъдеш емоционален, защото има много поводи и провокации”, сподели Дончев. По думите му политиците са с "ограничени граждански права" и не могат да отвръщат на всяко нагрубяване.

Томислав Дончев призна, че може би е негова грешка, че е допуснал брат си да работи на публична длъжност – в общинско предприятие в Габрово. Това се превърна в основен момент от втората атака на БСП срещу ГЕРБ за шуробаджанашки назначения – след "Кумгейт" в Хасково, довел до желанието на Делян Добрев да напусне политиката.

Вицепремиерът разказа, че е научил за назначението на своя брат: "Не се зарадвах много, но от друга страна да си член на семейството ми не е професия. Ако брат ми работи в хотел – кой спи в този хотел. Ако работи във фирма, която произвежда нещо – кой купува това нещо или, не дай Боже, да участва в обществени поръчки".

Дончев определи като "изключително комични" част от връзките, които БСП обяви в Габрово около неговото семейство. В същото време посочи, че е помолил брат си при предстоящото преструктуриране да не участва в новия конкурс.

Той се обяви против отговарянето чрез подобни схеми за близките на дейци от БСП: "Схеми се чертаят лесно, но това издава една душевна патология. В политиката когато си добър, трябва да формулираш цел, мисленето в схеми издава друг тип – кой с кого да навържеш, да го омаскариш. В този процес няма ценност, няма идея, едни групи, едни семейства се замерят с кал. На какво прилича този политически живот? (…) В политиката морал трябва да има, защото иначе политиката се свежда до технология".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
33
 
! Отговори
Лили преди 6 години
Ще повърна от тази крадлива герберска пасмина. Поредния крадльо, че то там има ли някой да не е? Цялата държава дойте, много алчна шайка сте.
66
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а другия от габрово-михов? който назначи и директора на одмвр? а другия който издигнаха на пост в софия донков? това се казва паяжина
65
3
 
28
 
! Отговори
? преди 6 години
Като младеж учих, че Дали и Пикасо са абстракционисти. ГЕРБ разбиха всичките ми представи за абстракционизма..
64
1
 
25
 
! Отговори
... преди 6 години
"Шайка, Бойко, Росен Цецо и другите" - автор, Антон Тодоров - депутат от ГЕРБ, за когото вицепремиерът Дончев казва че е "цветен, с остър език, политически некоректен" и го казва със симпатия?! Уот дъ фак?!
63
1
 
17
 
! Отговори
sorry преди 6 години
"Г-н Тодоров е цветен, с остър език, политически некоректен това го казвам с известна симпатия, защото понякога си мисля, че политическата коректност ще ни убие"Чудя и се мая,от тази шайка,кой е учил за политик!
62
0
 
13
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Ахххахххааа:-) :-) :-)
61
0
 
18
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
Ето извадка от статия на академик Петър Иванов - директор на Демографския Институт към БАН. Ако не на него, то на Бойко Борисов ли може да вярваме?"На всеки 7 минути България намалява с един човек, това продължава вече 25 години. Бяхме почти десет милиона преди 26 години, сега сме по-малко от 7 милиона. 80 000 са хората, с които България намалява годишно. България изчезва! Ето какво можем да направим: https://facebook/BulgarianSovereign/videos/1434541136640871/?fref=mentions&pnref=story
60
0
 
25
 
! Отговори
бандюги преди 6 години
Нали има закон за конфликт на интереси?Не разбирам цялата тая пушилка-тоя не бил лош,оня ми е брат,да се разбират кой да напуска от назначените роднини...Законът е нарушен,но това не ги притеснява!Защото те го нарушават.Няма проблем,щом са на власт...
59
4
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Бях някога там... И имам приятни спомени и хора,които никога няма да забравя!!Весели хора!Човеци!!!
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е професия но е задължително!
57
1
 
11
 
! Отговори
... преди 6 години
томито е последна резерва. винаги е леко дистанциран от "хардкор" партийната линия и актуалния скандал. ако нещата се сговнят цялостно (както е тръгнало) той ще поеме щафетата като символ на един "гЪрбав катарзис" и по този начин ще спаси гЪрбавата схема на национално ниво, докато я подновят за следващ мандат.
56
1
 
28
 
! Отговори
... преди 6 години
томито е "елегантен" бандит. обяснява ги нещата някак си.. философски. видиш ли, не е професия да си ми рода, но да си ми рода е призвание и едва ли не наказание, в името на благото на народа. т.е. все някой трябва да се жертва..
55
1
 
30
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Томислав Дончев също е водач на шайка бандити!
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ... Отвращавай се от системата и политиците .
53
5
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Да не са ти пърцали щерка ти и жената,а ти да си стоял безучастен Ве психар?!
52
0
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Ясно тия от ГЕРБ суджук не ядът!
51
1
 
3
 
! Отговори
... до Вуте преди 6 години
айде, Вуте! гръмни ти един път, за да гръмна аз 10! от такива "мъже" ми се драйфа.
50
0
 
20
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Искам да съм с "ограничени граждански права" с депутатска заплата, обещавам да не се оплаквам!
49
3
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Седи си там друже!В България,сега е време за мъже!Не за ревльовци...
48
2
 
20
 
! Отговори
... преди 6 години
а тоя шарпей, дето уж беше най-талантливия Гърбаджия, се оказа и той шуробаджанак, баджанак.. класика. Удриииииииииииийййййй!