МВР шефът: Не се лъжете, полицията не работи с ваши пари!

Валентин Радев коментира зачестяващите случаи на ало измами
Обновена: 14 окт 2017 16:08 | 14 окт 2017 15:43,
34
МВР шефът: Не се лъжете, полицията не работи с ваши пари!
Снимка: Bulphoto

Искам да помоля нашите родители - не се лъжете, полицията не работи с ваши пари. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка със случаите на телефонни измами, предаде Агенция "Фокус".

"Гледах една жена, която казва: Вече едва ли не как да имам доверие в полицията", коментира Радев.

"Искам да помоля нашите родители - не се лъжете, полицията не работи с ваши пари. Ако трябва да даваме пари, които да бъдат маркирани - ние ще ги дадем на Вас. Не се лъжете, че някой иска да ги дадете, за да помагате на МВР. Няма такъв случай. Никога не сме работили така и няма да работим. Не вярвайте", заяви Радев.

Още по темата

Министърът коментира, че това са буквално парите до старини на измамените и им ги измъкват по грозен начин. Радев обясни, че ще разгледа възможността да се направят клипове за телефонните измами, които да се пускат по телевизиите, защото възрастните хора гледат повече телевизия.

"Работим по всички измамници.Много активно работим срещу телефонните измамници и те започнаха като мишки да бягат. Събрахме опит и се надявам да попрекъснем това. Направихме специализирани звена към ГД "Национална полиция" в Русе, Велико Търново и Плевен", коментира още министърът.

Радев заяви, че по негови наблюдения МВР не върви след медиите в разкриването на телефонните измамници, просто говорят по-пестеливо и не предварително.

Министърът потвърди за случая от петък вечерта, при който възрастен мъж е предал на телефонни измамници сума около 100 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
POLICIQTA VRAG NA NARODA KAKTO VINAGI E BILO
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE SE LYJETE POLICIQTA NEE S VAS A SRESCHTU VAS VSEKI DEN GO DOKAZVA
29
1
 
6
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
а ве да го питам министерчето: с кои пари работи полицията товарищ милиционер?????
28
1
 
10
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Абе някоя баба със 100 х не иска ли да ме осинови ???
27
2
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Не мога да проумея как на тоя пост от както има демокрация в България слагат все крeтени?
26
6
 
10
 
! Отговори
Пернсионер преди 6 години
Дядо на 73 г. дал на измамници 100 000 лв !!!! Какво е работил този дядо ??? Защо непрекъснато пишете за бедни пенсионери ? ААааа,този пенсионер е комунист-партиен секретар! Само такива мекерета имаха големи заплати и вземаха големи премии по комунистическо време.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има начини да се идентифицира собственика на картата, с която се прави обаждането - нали вече дори предплатените карти не са анонимни. Има и начин да се локализира откъде идва обаждането - телефонните компании могат да определят по клетките, с които е направена връзката. Полицията сигурно има още хиляда начини да стигне до престъпниците, но просто не го прави - интересно защо ли.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази банда измамници са или полицаи или бивши полицаи, няма друг вариант
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ С9ТОЯН ПАВЛОВ ОТ ГЕРБ НЕ Е ЛИ ОТ ПОЛИЦИЯТА.ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ ТАКА, ЧЕ СХЕМАТА НА АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ НАИСТИНА ДА Е ПОЛИЦЕЙСКО ТВОРЕНИЕ?
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този МВР шеф ми е най-симпатичен,чуди се човекът на простия българин, ту пенсионер мята 100 000 лева от балкона,ту журналист дава на непознат номера на кредитната си карта,какво да прави глупците човека..освен статистика да води!
21
5
 
11
 
! Отговори
Туск преди 6 години
А с чий пари, бе, ***. С парите нанаркодиларите ли, бе. Ей, мутро. Много внимавай в картинката. Рано или късно ще ни писни от твойте простотии и ще ви пратиме да копаете в ураниевите мини. Ако дотова, не ни е прикипяло съвсем и не ви екзикутираме публично.
20
1
 
19
 
! Отговори
Без думи преди 6 години
Тези политици съвсем ни взеха за ***.и Нали всички тел. са цифрови ... всички обаждания се регистрират !!! Как така не знаят от къде е дошло входящото обаждане !!!Мисля, че е време тези изро...ди да бъдат подмамвани и ликвидирани на място ... мулетата също. този полицай дето и помагал на измамниците е взел много пари и изобщо не са 300 лв. Казват толкова за да не го заключат за 100 години ...
19
1
 
16
 
! Отговори
много са преди 6 години
До Активист на БКПТо само той да беше,в "лошата"Русия вече полицай който е хванат с подкуп се уволнява и остава без пенсия,облаги и няма право повече да работи за държавата!а у нас съдът ги връща и си получават големите пенсии и 20 заплати на куп!ни я сме страната на чудесата.
18
2
 
13
 
! Отговори
Комшия на кука преди 6 години
МВР шефът: Не се лъжете, полицията не работи с ваши пари!========Аха ний пък си помислихме, че е вярно.
17
2
 
14
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Възстановяването на правото не може да не включва възстановяване на щетата, онова, което държавата определя като срок за изтърпяване на присъда, как връща парите в ограбените банки или на ограбените баби, никак. Нали човекът, който съди другия, го съди за да си възстанови загубите си. А съдът не изисква връщане. Колкото повече се сблъсквам с модерните представи за ред, правосъдие, международно право, толкова повече ме обхваща ужас, колко са променени и как все по-малко имат превъзпитателен ефект
16
1
 
13
 
! Отговори
321 преди 6 години
До HelleborusНищо случайно не става всичко е направено специално.
15
1
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Че и Ваши служители закрилят измамниците !!! Последно тоя от ПЛОВДИВ !!!
14
1
 
16
 
! Отговори
това е преди 6 години
Така извъртват нещата че полицията никога не е виновна все другите са виновни,не работят пак невинни,корумпирани пак невинни и тн.докато това продължава нищо хубаво не ни чака...
13
2
 
18
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
За съжаление в България не съществува правна практика, осъдените да възстановяват сумите, като част от присъдата. Правото винаги е включвало връщане на ограбеното, в неколкократен размер, за назидание. Т.е., крадеш кокошка, връщаш пет кокошки, крадеш десет хиляди лева, връщаш петдесет. Така предците ни са се борили с престъпността, чрез труд, крадецът да работи за потърпевшия. Днес някой краде милиони, отвлича, ***, не ги връща, а после го пускат, той си ги харчи. Не разбирам правораздаването.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е, полицията не работи с нашите пари, само ги получава като заплати без да работи.