Апартаментски драми на ход: Кучето лае? Следва глоба!

Граждани се оплакват от големите породи, отглеждани в апартаменти
17 окт 2017 13:00,
122

Граждани искат глоби за собствениците на лаещи кучета в апартаментите. Те се оплакват, че има домашни любимци, които са твърде големи и вдигат шум след 22 часа.

"Наредбата за обществения ред е публикувана за обществено обсъждане. Ще направим изследване и ще видим доколко е възможно Столичният общински съвет да се разпорежда. Опитахме да въведем такава наредба, но тя беше върната от съда", коментира общинският съветник Иван Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е въпрос на съответствие със законодателството общинарите да кажат кои предложения на гражданите ще влязат и кои ще отпаднат. Все пак, ако се стигне до глоби за лаещи кучета, те ще варират между 100 и 400 лева.

За тупането на килими и изхвърлянето на замърсители от балконите са предвидени отделни текстове.

Ина Хаджиева от Сдружение "На ти с природата" подчерта в "България сутрин", че проблемът с кучетата не е в това, че те лаят , тъй като това им е работата. По думите ѝ проблемите са свързани с популацията на безстопанствените кучета.

"Не се влагат усилия в контрол на тази дейност. От домашни любимци излизат два пъти повече на брой кучета на улицата", посочи тя.

Според Ина Хаджиева това предложение повдига много въпросителни като тези дали кучето лае в 22:05, с колко децибела е лаело и колко често лае.

"Общината има проблеми с главния мозък, правят всичко възможно да ни скъсат нервите. Помните как започна с паркирането - по малко, само с лев на час, след това се удвои. Постепенно искат да ни отровят живота", настоя актьорът Александър Дойнов пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че колкото повече забранителни наредби се пуснат, толкова повече чиновници ще взимат пари, за да ги заобикалят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за реявящите бебета колко е глобата? За един приятел питам
43
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
немалка част от куче-коткарите са за психиатър.
42
3
 
5
 
! Отговори
иван преди 6 години
До Анонименпа земи се фАни да Работиш нещо през деня и няма да имаш проблеми...
41
3
 
16
 
! Отговори
На арменския поп преди 6 години
До Куче в чекмеджеС голям двор! Защо аз живея в провинцията, но моят съсед-шизофреник държи кучето-убиец на терасата на къщата, а пътеката ми е покрай къщата, познайте дали е възможно преминаването или да се разбереш с лудите, изродският ротвайлер няколко пъти пада на пътекета, когато се захласва от лай по нас, има ли арменски поп да му се оплача?!??!
40
3
 
12
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Ремонтите в събота и неделя са забранени в жилищни блокове освен ако ВСИЧКИТЕ собственици/наематели в блока са съгласни (с подписи) ремонтите да текат през уикенда. А дори тогава важи само за часов диапазон между 10 и 14.00 Нещо неясно?
39
0
 
17
 
! Отговори
Някои се изнервят преди 6 години
от кучешкия лай.В апартамента, който се намира под нашия, има куче, което много лае, но на мен не ми пречи, не знам защо.Във входа ни обаче живее жена, която още през социализма е държала много котки в жилището си и по никакъв начин не са успели да излязат на глава с нея.И досега отглежда неизвестен брой котки, стълбището се вмирисва, пред нейната врата площадката смърди нетърпимо, а хората от апартаментите до нея и над нея дори и в жегата си затварят прозорците, когато тя отвори нейните.
38
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можете да се преборите със кучешката армия,кучетата имат по-големи права от един човек, това е огромна индустрия.Навсякъде бъка от кучешки и котешки "козунаци" по улиците.Иначе за крави,прасета и овце никой не реве,че се избиват ежедневно и заради кучешки и котешки храни.Криворазбрана "цивилизация".
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лаещо куче ще го преживея, но с бълхите от котките не успявам. Целият ми блок е пълен с бълхи, най-вече мазето на блока, където някакви котколюбци пускат бездомни котки и ги хранят. Последният път минава инкасаторката за водата и от нея в апартамента ми започнаха да скачат бълхи, защото преди това мина през апартаментите на котколюбците.
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужасно е лаещо куче в двора на къща - целият квартал се подлудява. Който го предлага, да ходи да се прегледа!
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не лаят е най-големият проблем, а смрадта.И да не се пропуска фактът, че по отношение на кучетата все пак се предвиждат някакви санкции, ако стопанинът им не си е дал труда да ги дресира така, че да не пречат на околните.Проблемът е, че не се предвиждат ограничения за броя на КОТКИТЕ, живеещи в апартаменти и те вмирисват цялото стълбище!Обожавам писаните, но да се гледат по 10 в двустаен апартамент - това е ад за останалите хора във входа.
34
3
 
13
 
! Отговори
тТт преди 6 години
"Прасета не може, акучета и котки може, така ли?!" ;)
33
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяните гледат по много различен начин на кучето - то трябва да върши работа, а в града понеже не върши работа, трябва да се трепе, според селянина.
32
15
 
8
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Кучетата на село лаят повече и се чуват много повече, така че по-кротко със съветите! До моя блок има къща с двор и кучето от двора се чува как лае, докато двете кучета в блока изобщо не ги чувам, когато лаят. Второ, кучетата може да се гледат в апартамент и това е в полза на собствениците на кучето по много причини и изобщо не е мъчение за кучето, както си въобразяват някои, очевидно не знаещи какво е това куче. Все пак ми е интересно как се обучава куче да не лае или човек да не говори!?
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМного е досадно когато комшията излезне и кучето му цял ден се скъсва от лаене, ситуацията става като в психиатрична клиника в която са те поставили на диванчето, а някъде в ъгъла кучето лае та ще се скине
30
8
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
Никой не ти е виновен, че идваш от село и приравняваш децата и кучетата. Това, че на село всички шляпат заедно из локвите - деца, кучета, прасета, не значи, че в града има еднакви правила за тях.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От овчарският манталитет на народът ни,остана преди всичко кучкар стото и стадното чувство!
28
1
 
7
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Ремонтите в събота и неделя НЕ СА забранени.Ако не си съгласен кажи в кой закон и в кой член от закона има такава забрана. Знам за забрана за СМР на строежи, но не и в Ет.Собственост, където знам за забрана за от 22:00 до 08:00 и 14:00 до 16:00, като най-малко 24 часа преди ремонта трябва да се уведомят съседите.
27
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно. Всички, които имат деца и децата им са невъзпитани и пищят да ги санкционират също. :)Като искаш деца, ходи си ги гледай на село.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДРАМИ????? *** дуржава
25
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами кучето лае- то е куче. Просто не му е мястото в апартамента да го слуша целия блок. Като искаш куче - купи си къща. Иначе си плащай глобите, понеже другите до теб не желаят куче да им лае и не са длъжни да го търпят.