58% от българите не желаят еврото за национална валута

"Не сме готови да затегнем колона за по-добро"
18 окт 2017 13:30, Екип на Bloomberg
74
58% от българите не желаят еврото за национална валута
Снимка: Reuters

В българина съществуват съвместно и безконфликтно две идентичности – да си патриот и да си силно проевропейско настроен. Именно тази проевропейска част е малко странно изразена.

Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria проф. Антоанета Христова. Христова, която съосновател на Института за политика и директор на Института за изследване на населението и човека, представи изводите от проучване на двата научни института, изследващо нагласите на българите по базисни общоевропейски въпроси месеци преди предстоящото председателство на България на Съвета на Европа.

"В какво се състоят въпросните странности – не одобряваме основни политики на ЕС като тази по въпросите за миграцията, не сме съгласни с унифициране на данъчните ставки навсякъде в ЕС, не ни харесва идеята за единна европейска армия, както и огромен процент се страхуват от приемането на еврото", посочи още тя.

58% от анкетираните не желаят еврото да бъде прието за национална валута, показва изследването.

"Българинът не е готов да затегне колана, за да бъде по-добре в бъдеще", коментира проф. Христова.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как 58% не желаят, 97% са!! Вкарат ли еврото, бедността ще предизвика бунтове и ти невиждани досега. У нас ще се въведе в ущърб на хората, за да спечелят няколко стотин баровци. И това ще им изяде главите!!! И сега България е на ръба на големи протести но тогава ще бъде чудо невиждано!!!