Скъп ли е зимният ни туризъм? Не, и във Франция чаят е 5 евро!

Според Ангелкова сме сред най-добрите като съотношение качество-цена
65
Скъп ли е зимният ни туризъм? Не, и във Франция чаят е 5 евро!
Снимка: архив, БулФото

Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква ръст между 5 и 10% на туристите през зимния сезон.

По думите й прогнозите са на база на ранните записвания. Зимният сезон изключително много зависи от времето, особено за тези, които идват в България да карат ски, уточни Ангелкова пред Нова телевизия.

Още по темата
Миналият зимен сезон беше изключително успешен – с 19,6% ръст, или над 1.47 млн. чуждестранни туристи са посетили нашата страна, за първи път регистрираме такъв висок ръст, каза още тя.

Според Ангелкова България е една от най-добрите дестинации за зимен туризъм, като съотношение качество-цена.

"Може би има места, където е скъпо, както навсякъде в чужбина. Като отидете във Франция в някой от известните им курорти, като Куршевел например, и там чаят е 4-5 евро", даде пример тя.

По думите й цената много зависи от избора на хотел, но като цяло пакетите, които предлагат нашите курорти, са доста по-евтини в сравнение с пакетите, които предлагат в чуждестранни.

Ангелкова каза, че през зимата ще посети българските курорти за по няколко дни.

Министърът посочи, че ведомството работи с официалните данни на Националния статистически институт, като се спазва методиката на Световната организация по туризъм и на Евростат - за турист се брои всеки, който е реализирал една нощувка в страната.

На въпрос за Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, които поискаха оставката й, Ангелкова каза, че не е редно всеки да тълкува данните, "както му е угодно или да прави манипулации".

"Не мисля, че трябва да се задълбаваме в аргументите на една организация, която има не повече от 80 членове туроператори, които работят основно на пазар чужбина", коментира тя.

По думите й за първите осем месеца в страната имаме над 5,2 милиарда лева приходи, което е с 10% повече в сравнение с миналата рекордна година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
25
 
! Отговори
Handel преди 6 години
И освен това в Куршевел има 58 лифта и над 600 км писти!
15
4
 
40
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи няма да говоря за качество това нещо а БГ "хотелиерите" и прочие *** е неизвестно понятие! Няма да говоря и за дължината на пистите където повечето курорти в европата са над 150км писти да не говорим, че има и такива с дължина над 700км. Няма да говоря и за това, че да ядеш в заведение на пистите по европа е в пъти по-евтино отколкото на пистите особено в банско, няма да говоря и за опашките по ливтовете тука, просто ще кажа МИНИСТЪРКАТА ЛЪЖЕ ОТНОВО И ОТНОВО!
14
1
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
А има ли престъпност.
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4-5 евро за чай?!Таь нормална ли е? И това е цена в най-бедната държава в ЕС!Ходи в Алпите *** оо! Ходи да видиш калко е чаят там и после се изкава неподготвена. В Инсбрук е 2-3 евро, а в Гармиш-Партенкирхен на места е до 4 евро. Който е ходил на тези места знае за какви кУрорти става на въпрос, а не като нашите бетонирани бутафории с претенции за нещо. А обслужването няма нужда да го коментираме. Разлика от земята до небето.
12
3
 
13
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Дори и в Куршевел има специални отстъпки за младежи и за възрастни (над 65 години), както им и много заведения и атракции специално за младежи.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А заплатите и разходите на работодателите равни ли са на българските? А покупателната способност?
10
2
 
25
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Чаят във франция може да е 5евро, но заплатата е 2-3000 евро, а в България като е 2лв и заплатата е 460-600лв. по-добре ли е ?
9
2
 
33
 
! Отговори
scbg преди 6 години
Като човек карал ски там. Да ама това Франция първо, не клозета Банско. Крушевел е един от най-скъпите. Картата за Троа Вале за 6 дена беше под 180 евро. Разликата е от тука до луната, в най-лошия случай чакането е под 5 мин за първата кабина. спането пак се преживява. Много сме далеч да ги сравняват...
8
2
 
23
 
! Отговори
цирк преди 6 години
А заплатите в Франция колко са ?
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и сигурно и качеството на услугите във Франция в топ курорта им е както в на нашият?
6
3
 
34
 
! Отговори
11 преди 6 години
Тук е скъп. Излиза ми по-евтино с самолетните билети и всичко до алпите за 1 седмица от колкото 1 седмица на Боровец
5
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фалшива новина, именно защото е скъп и некачествен родния туризъм (зимен и летен) хората се принуждават да пътуват стотици километри и да почиват извън БГ!
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
затова всяка година все повече българи избират да почиват зимата във Франция и Австрия, понеже дори с транспорта за хиляди километри идва по-евтино отколкото нагъчканите мутро-курорти, които се опитват да ни пробутат с дебели цени и огромни опашки! Кого залъгва тая?!? Няма да ви стъпим на мизерните опоскани хотелчета! ДГД!
3
4
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Тая прави *** на Цеко Минев!!!
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какви са доходите във Франция и какви са в Тикволандия, бе герберастки крадльовци от село.
1
3
 
33
 
! Отговори
Далаверка преди 6 години
Е че то у нас тънкана бе, само 5 кинта чая.. И то какъв чай.. със вода :)

Спонсорирани публикации