Парите за образование ще зависят от региона, някога - от качеството

С бюджета за догодина продължава ръстът на заплатите в сектора
12
Парите за образование ще зависят от региона, някога - от качеството
Снимка: архив, БулФото

Финансирането в образованието догодина няма да зависи само от броя на децата и учениците, а и от броя на паралелките и от региона, в който се намира училището.

Още по темата
В по-дългосрочен период парите, които ще се отпускат от бюджета, ще зависят и от качеството на образователния процес, съобщиха от правителствената пресслужба.

На редовно заседание днес кабинетът прие параметрите на държавния бюджет за догодина, чрез който ще продължи ръстът на заплатите в системата на средното образование.

Целта е постигане на двойно увеличение до 2021 г.

В най-важния финансов закон на държавата е заложен ръст на икономиката от 4%, дефицит 1% и вземане на нов държавен заем в размер на 1 млрд. лв.

Предвижда се увеличаване на размера на минималната работна заплата от 460 лв. на 510 лв. от 1 януари 2018 година, на 560 лв. от 1 януари 2019 година и на 610 лв. от 1 януари 2020 година.

С Бюджет 2018 са осигурени повече средства за отбрана, включително за одобрените от Народното събрание инвестиционни проекти за придобиване на авиационна техника и на патрулни кораби. Ще има ръст и на заплатите в сектора.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпите деца - нямат място в училищата !Няма смисъл от 1чки, да се мъчим, да го правим на 2ки, като може да насочим усилията си и да направим 10ките на 20ки.
11
2
 
5
 
! Отговори
Beanchi преди 6 години
Ура! След около 2 години и нещо заплатата ни ще бъде колосалната сума от 305 евро. Не знам кой друг народ би търпял подобна подигравка и то години наред. През 2030 година верятно се очаква заплатите да нараснат двойно и да достигнат цели 610 евро или уникалната сума от 1191 лв. Такова "светло" бъдеще няма да намерите другаде, не заминавайте, останете.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителите ги интересуват единствено парите, а масово учениците са неграмотни.
9
0
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Ц......... ли е думата?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е ясно ,защо думата *** е цензурирана в този форум?
7
0
 
6
 
! Отговори
неграмотни преди 6 години
министри ще е...т майката на всичко в тая "държава". Оправят средното образование, а висшето е за смях - но него ще го оправят като пукне от 0. Студентите (масово) нямат понятие (грам) от аритметика!! (не математика, а проста аритметика )
6
3
 
11
 
! Отговори
Луди преди 6 години
А защо не определят и заплатите на депутатите според регионите? Значи софийско училище ще взема пари колкото всички димитровградски училища взети заедно?
5
1
 
4
 
! Отговори
Ами да преди 6 години
Образованието в някои училища е само на документи и не вярвам да се подобри.
4
0
 
8
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Дали за управляващите българите от така наречените региони заслужават еднакво образование след като финансирането на същото ще е различно?
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2020 год. маслото ще стане 80 лв. за килограм.
2
1
 
10
 
! Отговори
Момо преди 6 години
И това, ако не е дискриминация...
1
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Значи на учителите ще вдигнат заплатите с около 700лв,а на работника,от когото зависи пълненето на бюджета с 50лв.Това е подигравка!