Неофициално все пак питали Ненков иска ли да е министър

Той обаче нямал готов отговор: Дилема е!
28
Неофициално все пак питали Ненков иска ли да е министър
Снимка: БТА, архив

Зам.-здравният министър Мирослав Ненков, който в момента временно заема министерския пост, призна, че с него е воден неофициален разговор да стане титуляр след оставката на проф. Николай Петров. 

Още по темата
"Не е преговаряно с мен, нямам официално предложение за този пост. Неофициално - почти", заяви той пред БНТ.

Ненков коментира, че за него би било дилема дали да приеме, защото се е съгласил да бъде заместник-министър заради проф. Николай Петров.

Той обаче посочи, че е важно да се продължи провежданата политика и на нов човек ще е необходимо повече време. Като една от важните задачи зам.-министърът посочи продължаване на проекта за Спешната помощ.

"Леко започнахме да затваряме тук там някои от течовете, кой знае дали не е това причината за това журналистическо разследване, което доведе до оставката на проф. Петров", заяви Ненков.

Той смята, че проф. Петров не е трябвало да подава оставка. По думите му в разследването не е отчетено, че реално платената сума от ВМА по обществените поръчки за медицински изследвания е 300 хиляди лева, а не милион и 700 хиляди лева.

Това, че зетят на Петров - Явор Цонев, участва в конкурса с името си, пък изключвало какъвто и да е опит за далавера.

Ненков уточни, че това е една процедура от хилядите, които болницата прави и не е от големите.

Зам.-министърът каза хубави думи за спряганите за поста здравен министър - Петър Москов, Генчо Начев, Костадин Ангелов, Даниела Дариткова, но бе категоричен, че не би работил с никого от тях, защото е част от екипа на проф. Петров.

По думите му новият здравен министър, който и да е той, "трябва да е смел и да има поглед върху системата".


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
21
 
! Отговори
шашко преди 11 месеца
Много хора могат да издигнат човек, един е достатъчен ,за да го провалят.
20
2
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 11 месеца
Моят фаворит е Антон Тодоров,Той знае най добре кой е кум ,кой сват ,кой на булката брат.
19
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нямам лични впечатления нито от Петров, нито от Ненков, но си мисля че ако бяха почтени и кадърни хора, то нямаше да се хванат с ГЕРБ.
18
6
 
23
 
! Отговори
до 24 преди 11 месеца
Точно така - да знаеш, че те лошите комунисти насила му набутаха 1.7 млн лв в ръцете и му казаха, че ако не ги вземе ще го бият.
17
6
 
26
 
! Отговори
КОЙ преди 11 месеца
Ами те отговорните служби рано или късно ще разберат кой поръча и кой плати за това омаскаряване на проф.Петров. Много е лесно разкриването на тази поръчка.
16
3
 
18
 
! Отговори
до 21 преди 11 месеца
Сигурен ли си, защото аз си мисля че това са конкурентите на мафията но в различен от техния спектър бизнес, но не са ме светнали в техния бизнес ,така че само предполагам.Не съм сигурен.
15
5
 
19
 
! Отговори
до 12 преди 11 месеца
И мафия ли се забърка в медицината, Мислех че Мафията предпочита канали и пазара на бързо оборотните обръщения,и избягват информационните технологии и медицината защото не се въртят парите достатъчно бързо за тях въпреки че са печеливши, а и там акъла е основния капитал а това не им харесва ,кара ги да са несигурни.Но явно мафия се осъвременява, Сигурно и някой университет могат да си направят,за обучаване на техните кадри,
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Оставката на Николай Петров ще забави фатално проекта за Спешна помощ, заяви заместникът..."

Няма страшно, Ненков! На фона на нулевите реформи това не се забелязва...
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как ли от толкова много години е съществувала България при при положение, че не е имала такъв министър като Петров ? Човекът си уредил своите с милиони, ама това си е нормално, според Ненков и сие.
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трети ден рев по корумпето ми идва в повече. А замовете дето им вдигната и заплатите какво правят - дават шегаджийски интервюта и си бъркат в носа? И ако го няма великия комбинатор , закъсва Спешна помощ,а ?
Давам Ви идея за София - махнете несменяемия д-р Ненков като шеф на и работата ще стане.
11
10
 
25
 
! Отговори
КОЙ преди 11 месеца
Много точен човек. Жалко за проф. Петров, но ако д-р Ненков получи пълна подкрепа, ще затвори още кранчета, ще развали фалшивия имидж на много хора и ще създаде допълнителна работа на прокуратурата. Рано или късно ще се разбере кой поръча и кой плати за това омаскаряване на проф.Петров.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако искате да ни кажете, че мафията е отстранила д-р Петров то това значи, че директно посочвате с пръст Бойко Борисов. Сега веднага ще скочите: Откъде-накъде? Ами много просто - по логиката на мафията, не по Вашата. Обяснявам: Аз съм мафиот, д-р Петров ми пречи, аз му спрятам компромат да го отстраня. Дотук е Вашата логика. Но моята, мафиотската логика, продължава нататък. Аз хубаво ще му спретна компромата, ама ще подаде ли оставка? Той че ще подаде, ще подаде, ами ако премиерът не я приеме
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И аз съм крайно разочарован от уважавания през годините от мен д-р Ненков - трябва да си доста наивен (или ...) да заявиш, че без министър всичко в едно министерство замръзва, след като всички знаем че министрите са политическо назначение и гръбнака (и съществената работа) в едно министерство се върши от зам.министрите (Ало, д-р Ненков?) и отделите, които те ръководят пряко.
8
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поздравление за това че запушиха някой течове, но когато се запушват течове бъркаш в интересите на някой, И това предизвиква война, но те се оказаха не са готови за тази война.Като човек може да му съчувстваме,но като министър които не е готов за тази война която трябва да води, не.Нали за това е поставен,там.
7
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поредният тлъст Суджук, още от сега се е наточил да краде.
Явно не му стига двойната пеликанска гуша, иска да я нправи тройна.
6
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разбира се - Москов!
5
2
 
29
 
! Отговори
един от народа преди 11 месеца
НАРОДА Е НАСТРЪХНАЛ ОТ ВАШАТА ЛАКОМИЯ И АКО И ТИ ГО ЗАЩИТАВАШ НЕНАСИТНИЯ И НАГЪЛ ПРОФЕСОР ПО-ДОБРЕ НЕ ПОЕМАЙ ТОЗИ ПОСТ ,ЗАЩОТО ВИЕ РАЗДЕЛЯТЕ НАЦИЯТА ! НИКОЙ НЕ Е НАСТРЪХНАЛ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ НА ПРОФЕСОРА,НО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА РАБОТИ СЪВЕСТНО НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО !ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗАПЛАТИ А НАРОДА ВЗЕМА В ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО-МАЛКО ,КАК ИСКАТЕ ДА СМЕ НА ВАША СТРАНА В ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ ?
4
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
ако е читав специалист няма да се хване ако пьк се хвани значи е от партията на
интересчиите
3
13
 
27
 
! Отговори
До предните преди 11 месеца
"Тоя" както го наричате "бацета" е един стойностен от малкото стойностни хора останали в тая държава, което едва ли може да се каже за вас....така че спокойно може да си идете по дупките от където сте изпълзели...
2
8
 
32
 
! Отговори
Баце преди 11 месеца
Тоя не става за министър. И как може човек да бъде министър и след това зам. министър. Явно е службаджия.