"Продавач" на надежди, светец... Христо от село Леденика

Пред Bulgaria ON AIR мъжът определя живота си като кауза
Обновена: 13 ное 2017 15:34 | 13 ное 2017 15:30, Анисия Иванова
8

Само на няколко километра от Търново, в бивша ветеринарна лечебница, един мъж раздава шанс на хора, изпаднали в беда. Някои го наричат "продавач" на надежди, други светец, а трети го определят като смахнат.

60-годишният Христо от село Леденика определя живота си като голяма кауза. Началото на прехода чертае и нов път за него. В началото на 90-те Христо започва своята мисия в живота - да помага на пострадали от съдбата. По думите му преди е работел в сметопочистването и постоянно се е срещал с деца, израснали на улицата.

"Децата търсеха не само подслон, а и работа. Слухът, че помагам, се разпространи и аз не можех да откажа на никого", сподели още той.

Днес Христо е създал дом за 21 души в селската ветеринарна лечебница. Живеят скромно, но цари ред и мир.

"Един човек трябва да остави пътека в живота - лекари лекуват, инженери творят, на мен ми се отдава това. Да отглеждам такива тийнейджъри - да учат, да не крадат, да не се бият, да ги уча на работа. Ако ги изгоня, няма как да легна да спя спокойно, това не е куче", разказва "продавачът на надежди" пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Колев преди 6 години
Ехаа!Бащата на Джим колко е остарял.Времето лети.Представям си Стифлър как изглежда днес.
6
1
 
3
 
! Отговори
madbg преди 6 години
ЛЕДЕНИКА е пещера, май имаше и бира.ЛЕДЕНИК е селото "само на няколко километра от Велико Търново".Като нямате знания, моля поне внимавайте.
5
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е комунизъм, а той е забранен нищо чудно че сите там живеят в тоя коптор.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато са при него ще са добре...после пак в калта...
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав, че ако не са хората като него и като отец Иван съвсем лошо ще стане. Държавата отдавна е абдикирала от задълженията си към бедните и болните, та дано хора като тях помагат. Номер 2, къде видя, че подстрекава мързела? Напротив учи проблемни деца на труд вместо да скитат, да просят и да се забъркват в неприятности.
2
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига глупости ,докато има рептили като тоя ще има изпаднали и във беда. Тук е ролята на държавата да си свърши работата. Хора като тоя само подстрекават безкрайното нахалство на всички служби да не си вършат работата. На 1 ще помогне а 100 ще останат без помощ като подстрекава мързела.
1
0
 
37
 
! Отговори
филм преди 6 години
Имаше един филм с Цветана Манева точно по тази тема. Когато човек е с голямо сърце и не може да отмине деца, които са на улицата и си нямат никого. Обикновено такива хора обществото ги заклеймява вместо да ги аплодира. Дори и отец Иван го одумват как ли не и какъв ли не го изкарват.