Наш консул се срещна със задържаните българи в Одрин

Тримата нямат здравословни проблеми, не се оплакали от натиск
22 ное 2017 18:38, Красимир Ангелов
12
Наш консул се срещна със задържаните българи в Одрин

Завеждащият консулската служба в Генералното консулство на България в Одрин Мюзеян Узунова е получила разрешение от Републиканската прокуратура в града и е провела свиждане с тримата задържани български граждани в затвора от закрит тип „F“ в град Одрин,   съобщиха от Министерство на външните работи.

Още по темата
Срещата бе инициирана от Генералното консулство, преди да е постъпило заявление от гражданите, че желаят българското задгранично представителство да бъде уведомено за тяхното задържане, отчитат от Външно.

На срещата с консулския служител бе установено, че тримата граждани нямат здравословни проблеми. Те са декларирали, че срещу тях не е било упражнено физическо насилие в нито един етап от следствените действия.

Проведена е и среща с психолога в затвора, като никой от тримата български граждани не е потърсил съдействието му. Назначени са им служебни защитници. Преводач не са пожелали, тъй като владеят турски език.

Генералното консулство на Република България в Одрин е на разположение да съдейства, в рамките на компетенциите си, на роднини на задържаните за срещи и телефонни разговори, отчитат от външно министерство.

Обръщаме внимание, че поради естеството на обвинението, разрешението на Републиканска прокуратура - Одрин се съгласува с Анкара, поради което препоръчителен период за предприемане на постъпки е не по-малко от 14 дни преди датата, се чете още в съобщението на МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 6 години
Азиатски драми
11
8
 
4
 
! Отговори
ХРИСТИЯНИН преди 6 години
Кво ме интересува за тия ве? Те не са Българи, държавата изобщо не трябва да се занимава с тях. Нали им е по-любима турция? И я смятат за тяхна родина ( шизофренита не прощава на никой) сега да си берат гайлето, както са си го брали и по време на възродителния процес, в тъй любимата си турция.....
10
2
 
9
 
! Отговори
!!! преди 6 години
"Имената на задържаните "българи" са Мустафа, Ахмед и Мехмед....."Колега, лошия човек си е лош не зависимо как се казва!!!Например полицаите, които са замешени в разни мръсотии как се казват, можем ли да кажем щом се казва Гьорги може или прав е! Всяко стадо има черно, преди да посочим с пръст някой да помислим дали в наща къща няма подобни!!!
9
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
това не са бьлгари а турци с бьлг документи така че не ни интересува и нямазащо бьлгария да дава пари за тях те си имат достатьчно пари да си наематадвокати
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Гледах интервю с бивш турски военен. Думите му накратко за 90-те:"Имахме оръжия но нямахме патрони. Американците ни даваха танкове но заради липса на части повечето не вършеха работа. Държавата беше принудена да купува части на черно. Повечето копия. Не можехме да правим операции без американско съгласие. Ако ни разрешаваха ни указваха с кои оръжия точно. Днес сами си ги произвеждаме. ".
7
2
 
5
 
! Отговори
Нека позная преди 6 години
Имената на задържаните "българи" са Мустафа, Ахмед и Мехмед.....
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Турция са българи в България са турци. И защо ги крият толкова?. ==================Абе ние се знаем какви сме но за теб не съм сигурен след престоя на мой ДЕДУШКА 500.г
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време кокошките на ЦРУ са се разхождали из Турция като у пентагона но явно мустакатия затвори всички кранчета и сигурно затова Тръмпеско се сърди на Ердо .
4
2
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
"Не че при нас ,в България де, нещата стават по бързо. Нали и камили си нямаме."При вас разпореждането дори за една шофьорска книжка е шест месеца... Не ми говори за яваш яваш:-) :-) :-) Хак им е... Който и да е да си получи заслуженото!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наим е турчин, тези са българи. Бойко е експерт по турските работи и трябва да разтълкува.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одрин е далечко от Анкара. Около 14 дена с камили. Затова работите не стават бързо. Яваш, яваш. Не че при нас ,в България де, нещата стават по бързо. Нали и камили си нямаме.
1
2
 
12
 
! Отговори
да,да преди 6 години
В Турция са българи в България са турци. И защо ги крият толкова?.