Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!

Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г.
27 ное 2017 10:30,
179
Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!
Снимка: Булфото

Всеки трети аборт у нас е на жена, която вече има поне едно дете. "Немалка част от абортите са на жени, които вече имат деца, може би около 30% от случаите на прекъсната бременност са поради тази причина", обясни председателят на Сдружениe "Избор за живот" Ивайло Тинчев.

Данни на Регионалната здравна инспекция в Пловдив показват, че 33.3% от прекъсналите бременността си са майки на две деца. Веднага след тях се нареждат дамите, които вече имат едно дете и не искат да раждат второ. 30,6% от тях са направили аборт по желание в болниците в Пловдив и региона през миналата година.

"Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г. защото това е времето, в което жените мислят за образование или кариера", обясни Тинчев пред "Монитор".

Още по темата

Данни от Националната стратегия за демографско развитие показват, че през миналата година 16 340 българки са прекъснали бременността си по собствено желание. Статистиката показва, че абортите през миналата година са намалели с над 1300 в сравнение с 2015 г.

Според експерти обаче спадът на прекъснатите бременности е нереален.

"За разлика от държавните болници, частните клиники не са длъжни да подават информация до Националния център по обществено здраве и анализи. Според лекари от държавните лечебни заведения абортите са се увеличили с около 30%", заяви Ивайло Тинчев.

Статистиката на Националния център по обществено здраве и анализи показва, че за деветмесечието на тази година 10 802 българки са пожелали да не родят. 24 от тях са били момичета под 15-годишна възраст.

Данните показват, че на всяка трета бременност у нас се пада по един аборт. През миналата година у нас са се родили 64 984 бебета, 59% от които са извънбрачни. Най-много деца в домакинства на семейни начала има във Видин и Враца, където 75% от хлапетата са извънбрачни. На другия полюс са родените в Кърджали, където родителите на 38 на сто от бебетата нямат брак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56Да, на фотосинтеза са. Отглеждането и възпитанието на 1 дете до 18г. възраст си е вложение в един 2-3 стаен апартамент в София. С 3 деца съм ( българка с магистърска степен) и ги отглеждаме сами, без баби и дядовци в собствено жилище и 10г.кола. 500-600лв/мес. на член от семейството са необходими за нормално съществуване, без излишни изхвърляния и непридвидени разходи. Разходите по колата и те са почти толкова, т.е. на месец за 3 деца+ 2 възрастни+кола= 6×500-600лв = 3000/3600лв. на месец
75
2
 
8
 
! Отговори
Циник до 75 преди 6 години
Никакъв другар не си ми!Нямам другари с умствен дефицит - като твоя!
74
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 1Бъдеще има всеки другарю, проблема е в това ще положиш ли усилие то да бъде добро или не ти се занимава, защото виждаш ли другите са отговорни за това? Е при теб нещата са очевадни, вечния неудачник, на който всички са му виновни, освен той самия.
73
4
 
29
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Който си мисли че деца могат да се гледат без пари му пожелавам успех. Какъв родител ще си ако не можеш да си позволиш да отведеш семейството си два пъти в месеца на ресторант и 2-3 пъти в годината на почивка. Влезте в един магазин за играчки и погледнете цените. Дори в мизерния гръцки магазин не можеш да вземеш подарък под 30 лева.
72
3
 
23
 
! Отговори
Циник 2 преди 6 години
Бедничките дечица се свиват в Астрата на татко! Не желая поради финансова невъзможност сина ми да се чувства втора ръка!А това - в България е съдбата на 90% от дечицата!Инфантилни простотии, че парите нямат значение - говорят само за умствения дефицит на пишещите го!
71
4
 
20
 
! Отговори
Циник 1 преди 6 години
Има 2 възможности - 1ва - коментиращите, че нищо не им пречи безпаричието, липсата на бъдеще на децата им са - или пубертиращи тинейджъри....или 2рата - откровени ***! Навремето - бързо разбрах, че не мога да виня нашите, че нямам стереоуредба от кореком ( макарче исках...и те искаха) , но от това - по-леко не ми ставаше! Първата каса изтеглих за да си купя 3глав дек Акаи... Днес - виждам разликата още в детската градина - джипове с въоръжена охрана взимат богатите хрантутничета...бедничките
70
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалистДа виж какъв смешно-глуповат парадокс се получава. *** *** могат да ти обясняват до припадък колко е трудно и скъпо е да раждат и гледат деца, обаче огромен процент от тях разхождат от едно до няколко кучета, за които харчат луди пари. Но кучето е друга работа, като ти писне му биеш шута и толкова.
69
10
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 6 години
Кое точно те кара да смяташ, че ако родиш 3 деца, колкото е необходимо за да се поддържа стабилна популация, децата в България ще вечно гладни, голи, боси и умиращи от глад и болести преди да навършат 30? Ти просто си търсиш извинение, е да ти кажа не ти се получава посрествено и жалко е.
68
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди век хората са били в пъти по-бедни, но са били силни хора, работливи и смели, с по десетчленни семейства! Селячеството, което е било гръбнака на народа, не е било пречупено от комунистите, които му взимат земята и го натикват в колхози. Имало е интелигенция от святи хора, които са служили за пример на народа. Какъв е днешния пример? Брюкселски плазмодии, които искат да приемаме друговерци които ни мразят и да легализираме гей браковете? Културен САТАНИЗЪМ и тотална деградация.
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че ако нямаш база няма как да имаш деца. Ти първо ако си беден никоя няма да погледне, а и ти няма да имаш самочувствие да правиш нещо.
66
11
 
6
 
! Отговори
реалист преди 6 години
В България всеки член на семейството има кола, телефон, домашни любимци, ходим на почивка дори в чужбина, на вечеря в ресторант, спестяванията растат.....но децата са малко. Защо? Защото сме се превърнали в егоистични материалисти. Ценим материалното, собствената кариерата и комфорт, повече от това да имаме още едно дете.
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Създаването на полуфабрикати започна по комунистическо. Ако си посредствен, но си партиец и всичко ти е позволено. Сега вече по течението се пускат много хора. Защото сега има едни фирмени полуфабрикати. В нашата фирма е пълно. Гледат само кариерата и се надува, но няма никой под шапката. Пълно е с такива хора вече. Всеки е много велик. Разсъждаващите за жалост са много малко.
64
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е смешно това оправдание, не ми стигат парите и за това нямам еди колко си деца. Абе кажи си го мъжката, че не ти си занимава и предпочиташ да си разцъкваш по дискатечки, кръчми, ресторантчета, да бръмчиш по мола, да си купи последен модел смартфон, възможно най-скъпа кола и т.н., вместо да се ангажираш със семейство и деца - хайде стига вече това глуповато лицемерие, на всички вече им е ясно за какво става въпрос.
63
1
 
12
 
! Отговори
0 преди 6 години
До дО 19Точно заради разсъждаващи в стил ком. 58 - или си "тарикат", или си "***" - не желая да отглеждам деца в днешна България! Аман от опростачени хора, агресивно налагащи манталитета си на околните!
62
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казвате в Африка били бедни, но това не ги спирало да имат много деца. Добре и така ли искате да отгледате децата си? Вечно гладни, голи и боси, умиращи преди да навършат пълнолетие от глад и болести? Знаете ли, че все още има държави, в която средната продължителност на живот е 30 години? Е, това ли ви е мечтата? Да имате 10 деца, от който 5 да преживеят първите няколко години, а само 1 да стане пълнолетно и да умре до 30.
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така го направихте. Нормалните хора трудно оцеляват за сметка на полуфабрикатни единици. И на запада е така и затова Европа гордо може да се нарече Евроколонистан. Разни пребоядисани комсомолски секретари станаха най-върлите капиталисти.
60
12
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 6 години
Твоето е мислене е меко казано наивно-глуповато! Първо сигурност няма в нищо, ако се отдадеш на страховете си, трябва да спреш да живееш. Второ какво общо имат децата с ипотеката ти? С и без тях ти си я имаш. Трето детето само трябва да избере дали и какво да учи, а не ти - твоето е болестност състояние на свръхамбициозния учител. Който иска да се образова и след това да се реализира в живота, моментната липса на пари не може да го спре!
59
2
 
5
 
! Отговори
от 20 до 54 преди 6 години
Е, никой не ги е карал да се връщат - да се върнеш в България и да зарежеш устроена професия и доход си е пълна лудост... но все пак отново не се питаш как този човек се грижи за тази жена, дали я обича и т.н.? Ако решат винаги могат да се върнат и да започнат работа там - той е италиански гражданин все пак, така че не ги мисли. А това, че се грижи за нея като средностастическия българин какво ще рече - че я бие, пиянства и я тормози психически ли?
58
0
 
26
 
! Отговори
Циник до нереалист преди 6 години
Да бе...да!Затова *** в Лесото плющят по 10 таанета и повече...и след това ги оставят на мухите!Сам си си отговорил....*** да имаше акъл и да го разбереш!Отличителен белег на примитивниците - безконтролно размножаване - без мисъл за бъдещето!Децата са отговорност... и финансова особено!
57
1
 
5
 
! Отговори
дО 19 преди 6 години
Ако детето не е от тарикатите ,винаги ще има кой да му се подиграва.Та да нямаме деца,щото има лигавета дето ще ги тормозят ? И обикновено най-задоволените деца,стават най-*** и пълни *** . Децата които ценят това което имат стават свястни хора.