Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!

Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г.
27 ное 2017 10:30,
179
Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!
Снимка: Булфото

Всеки трети аборт у нас е на жена, която вече има поне едно дете. "Немалка част от абортите са на жени, които вече имат деца, може би около 30% от случаите на прекъсната бременност са поради тази причина", обясни председателят на Сдружениe "Избор за живот" Ивайло Тинчев.

Данни на Регионалната здравна инспекция в Пловдив показват, че 33.3% от прекъсналите бременността си са майки на две деца. Веднага след тях се нареждат дамите, които вече имат едно дете и не искат да раждат второ. 30,6% от тях са направили аборт по желание в болниците в Пловдив и региона през миналата година.

"Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г. защото това е времето, в което жените мислят за образование или кариера", обясни Тинчев пред "Монитор".

Още по темата

Данни от Националната стратегия за демографско развитие показват, че през миналата година 16 340 българки са прекъснали бременността си по собствено желание. Статистиката показва, че абортите през миналата година са намалели с над 1300 в сравнение с 2015 г.

Според експерти обаче спадът на прекъснатите бременности е нереален.

"За разлика от държавните болници, частните клиники не са длъжни да подават информация до Националния център по обществено здраве и анализи. Според лекари от държавните лечебни заведения абортите са се увеличили с около 30%", заяви Ивайло Тинчев.

Статистиката на Националния център по обществено здраве и анализи показва, че за деветмесечието на тази година 10 802 българки са пожелали да не родят. 24 от тях са били момичета под 15-годишна възраст.

Данните показват, че на всяка трета бременност у нас се пада по един аборт. През миналата година у нас са се родили 64 984 бебета, 59% от които са извънбрачни. Най-много деца в домакинства на семейни начала има във Видин и Враца, където 75% от хлапетата са извънбрачни. На другия полюс са родените в Кърджали, където родителите на 38 на сто от бебетата нямат брак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
13
 
6
 
! Отговори
До 92 преди 6 години
Разбира се правото на личен избор е в основата на едно цивилизовано общество, но броя деца които ще родиш и отгледаш, засяга цялото общество. Думата дълг чувала си я или ти не я ползваш, не ти трябва, най-важното е да инвестираш време в себе си и маниите си? Виждаме резултата от твоя и на други като теб нихилизъм, демографската криза е проблем и то осезаем! Става дума за нашето бъдеще, като общество и народ, но какво ти пука на теб и твоя престонаследник, това не е твой проблем, нали така!?
95
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всички дървени философи, които рИвът колко трудно било да имаш деца, идва Видов ден. Събуждаш се и вече гониш 50, сам си като пишман орел на скалата и няма кой една чаша вода да ти даде като си болен. Най-страшно е осъзнаването, че ще става все по-зле. Старостта идва, другите се радват на деца и внуци, а ти оплакваш жалкото си съществуване и проваления живот. Гледаш как страната се запълва с шведи, страх те е да излезеш, след още някоя годинка ще почнеш и бой да ядеш от тях...
94
6
 
5
 
! Отговори
До циник преди 6 години
Хората които имат култура и държане като твоето рядко знаят повече от 1 език (родния си).ПС: Дано си възпиташ детето добре....
93
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** до 88Говориш перфектно немски и сносно английски и руски, ама на сън с виртуалните ти приятели, вземи да научиш и сносен български между другото. А сега те оставям с евтиното удоволствие да мърмориш докато мърдаш, дето се вика имаш си мисия в този живот, да те оставим да си я реализираш.
92
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жо, адмирации че си имате детенце и искате да го направите човек, но си направете още едно! Децата са най-голямата радост и най-важното е да го отгледате с любов и да го научите да уважава България. Човек не се става само с пари или със скъпо образование. Нацията ще ви бъде благодарна и признателна! Това е начина да се борим с демографската криза.
91
2
 
16
 
! Отговори
до 83 отново преди 6 години
87, защо се засягаш? Всеки има право да прецени дали да инвестира времето, усилията си, живота си в количество или в качество. Аз предпочетох качеството и се надявам, че успях. По-*** се хвърлят на количество и резултатите са печално ясни. Като тях ли да бъдем, за да угодим на хората с твоето егалитарно мислене?
90
6
 
6
 
! Отговори
Циник до 88 преди 6 години
Типнал съм 1грешно У! Е и?Говоря (почти перфектно немски ...сносен английски...руски...)Тъ пашки дебелашки заяждания не променят фактите - а те са - децата са "скъпо удоволствие"И още - сигурно съм забравил повече - отколкото ти някога изобщо ще прочетеш!Мини - улево!
89
1
 
9
 
! Отговори
До 88 преди 6 години
Е то образованието не е достатъчно, то е само основа, трябва и да можеш да осмислиш и приложиш преподадените ти знания и умения. Ето тук точно е твоя и на голяма част от обществото ни проблем! Като нямаш интелект и най-добрия преподавател е безсилен.
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно общество водено от разума, ще се оставили да колабира поради мързел? Какво се случва когато всяко следващо поколение е по-малко от предходното? Някакви предположения?
87
4
 
13
 
! Отговори
до 84 преди 6 години
Определено трябва да помислиш за образОванието на детето си, че при теб не се е получило :(
86
4
 
7
 
! Отговори
До 83 преди 6 години
Е как бе, какви общаци, твойте престолонаследници сега им избираме тронове. Разбира се, че такива гении, свръхнадерени вундеркини се нуждаят от специални грижи.
85
17
 
1
 
! Отговори
Дядо преди 6 години
Българите не раждат и си убиват децата. Оставили са земите да пустеят. Българските мъже ги е страх да имат повече от едно дете. Да идват чернокожи хора и да заселят земите ни, нямам против. Искаме жени и деца, пък били с шоколадова кожа. Нещем бездетни българи-неудачници! Да идват, да се плодят! Искаме благоденстващи села!
84
4
 
6
 
! Отговори
До 80 преди 6 години
Еволюция - слабите, разбирай за хората ноивно-глуповатите, измират и на тяхно място идват силните, разбирай приспособимите. Няма как да очакваш Германия да е Германия след 50 години, когато етническите немци там ще са малцинство. Пука ли му на някой? Не разбира се, след нас и потоп, пир по време на чума, но иначе непрестанно мислим в перспектива. Нещата лека по-лека си придобиват към логичната развръзка, онези дето са човечи, ще продължат да съществуват, примадоните са аут.
83
4
 
5
 
! Отговори
Циник до 83 преди 6 години
Колежке , адмирации за поста!Още от сега - съм отворил на сина (ще стане на 3 - 17.02) сметка образувание!Лу мпени у нас - дал господ!Едрите приказки са им без пари!
82
4
 
17
 
! Отговори
колегата 80 под мен, преди 6 години
До АнонименАдски несъстоятелно мнение, ама адски! Нигерия са 200 млн - до милиарда има време. Дали ще раждаме по 1 или по 10, ако диваците са решили да ни видят сметката, ще успеят, но с малко повече усилия. Замени "айфон и беемвенце" с 10-тина години частни уроци и салдото пак е същото. За следването в читав университет да не говорим, то гълта наследствен апартамент. Отгледай и тогава говори! Аз не съм ги родила да ги правя общаци.
81
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина по душа е благородник, на него не му трябва много, един малък замък, 10 души прислуга, защото той няма време за глупости, 3-4 автомобила, за да има избор, децата му трябва учат само в най-престижните училища или университети, а той трябва да може да ги плати, да не вземе наследниците му със синя кръв да си счупят маникюра някъде и най-важното някой трябва да му дава пари, за да задоволи скромните си нужди. Жалка картинка сме ние днешното поколение българи, криворазбрана цивилизация.
80
1
 
16
 
! Отговори
Циник до 80 преди 6 години
Чу кчите не са читатели!Те са писатели!Омръзна ми когато вечеряме ( в най-гледаното време) , да гледам африканчета с подути от глад кореми, щръкнали ребра, и апатичните им майки, които ги мързи да пропъдят лазещите ги мухи!Отщява ми се!
79
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живеем в консуматорско общество. Ако на дИтето не му купиш последния айфон и бмвенце да се изфука пред връстниците, ша остане с ниско самочувствие горкото, разбираш ли..... затуй от Европа нищо нема да остане и след 100 години ще е пълна с *** и тук-таме некой оцелял белчо. Само една Нигерия скоро ще е 1 милиард!А нигерийците само хубави неща са чували за Европа! Бежанската кризичка е само началото! Следващите вълни от пристигащи ще са по няколко десетки милиона на година!
78
2
 
24
 
! Отговори
имащ деца преди 6 години
До До 63Пишеш си само колкото да убиеш време? Ако имаш деца, не може да не си даваш сметка колко струват на месец? Дайте да не си говорим глупости - освен обич и внимание, децата искат и пари, а те не достигат в България. За да израсне добре образована личност със самочувствие, инвестицията е ог-ром-на! Крадливите политици могат да се справят с по 3, че и с повече, но почтените хора се затрудняват и с едно!
77
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато се оправдавате, че не правите деца защото нямате пари, ордите от африка и азия поетапно и систематично ни превземат и ислямизират. Те не споделят вашите опасения! Или ще се плодим и ще възродим бялата раса или още от сега да вдигаме бялото знаме. Средно положение няма.Тик-так, тик-так!