Баретите на бунт! Шефът им возил гадже със служебна кола из молове

Георги Гайков ги заплашвал, че се ползва с политическа подкрепа
Обновена: 29 ное 2017 09:12 | 29 ное 2017 08:52,
96
Баретите на бунт! Шефът им возил гадже със служебна кола из молове
Снимка: архив, Булфото

Вътрешният министър Валентин Радев е разпоредил проверка на Специализирания отряд за борба с тероризма, заявиха от МВР.

В понеделник част от антимафиотите изпратиха писмо до него, главния секретар, вътрешната комисия в парламента и вицепремиера Красимир Каракачанов.

В него те сигнализират за влошена работна обстановка в отряда и обвиняват командира си Георги Гайков в саморазправа с неудобни служители.

Твърдят, че толерирал негови приближени и не давал възможност на доказани кадри да се развиват. Освен това ползвал служебната кола да разхожда приятелката си по моловете и се хвалил, че има политическа подкрепа.

"Притеснението от реваншизъм изцяло е превзело структурата. Служителите вече се страхуват дори да разговарят помежду си", пише в писмото, изпратено до медиите.

Според сигнала Гайков планирал ново щатно разписание, с което да отстрани неудобните служители и да назначи на тяхно място негови приближени.

Георги Гайков ръководи отряда на баретите през 2013 и 2014 г., а после - от юли 2017 г. досега. Не е титуляр на поста, а е временно изпълняващ длъжността.

Името му нашумя покрай стрелбата в Лясковец, когато при опит за задържането му Петко Петков уби баретата Емил Шарков. Оттогава съпругата и майката на Шарков обвиняват бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и Гайков за планирането на операцията.

Проверката в отряда на баретите ще се извърши от инспектората към МВР. Срок за нея не бе оповестен.

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред Bulgaria ON AIR че броженията в звеното не се случват за първи път.

Той обаче отказа да вземе отношение по сигнала на баретите преди да е завършила проверката.

"Кадровата политика в МВР е от компетенциите на министъра. Главният секретар предлага, министърът утвърждава. Гайков е работил с няколко министри назад във времето и няколко главни секретари. Никога не съм си позволявал да влизам в коментари без да познавам факти и обстоятелства", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
26
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Тези служби стават само за участия в екшън филми и музикални клипове. Могат да бъдат също охрана на мутри и манекенки. Колкото големи заплати да получават все няма да им стигнат. Затова са от двете страни на барикадата.
50
0
 
26
 
! Отговори
№37 преди 6 години
Водещите на НОВА смениха ли ги ,те се бяха опълчили на власта и сега аут ли са ? А имало свобода на словото ,цирк !)
49
2
 
29
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 6 години
Всички сме чели книгите на Христо Калчев и Георги Стоев . Те описват в Детайли годините на Прехода и Организацията на Специалните Служби в България . Там те описват подробно че в МВР се назначават на Заплата Престъпници и Убийци които грабят и убиват Хора по заповед на Министри и Политици .Даже Стоев го убиха полицаи показно и това Дело е ТАБУ за Властта .Склонен съм да вярвам на тези Писатели .Тези момчета са удобни за Властимащите защото са глупави и удобни за манипулиране - дори да убият .
48
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравления за момечетата! Чест им прави, че са поставили проблема ясно и точно. За съжаление истината за кариерното развитие в МВР и психологическата среда е точно такава. Повишават се и се толерират кротки,послушни и вярни хора на политици, кметове, бизнесмени и пр. МВР се е превърнало в хранилка за нищоправци и нищоможещи. Да не говорим, че повечето от тези мухльовци са на пенсия и заплата, защото бачкатора направи ли годините за пенсия бяга, а остават тези блюдолизци.
47
0
 
42
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Подобна шуробаджанащина, самозабравяне и меко казано недобросъвестно управление от страна на ръководството се наблюдава сравнително често в държавни/ общински структури. При частниците има пък други практики, но там шефа е и собственик, така че нещата стоят по- различно.Евала на момчетата, че са реагирали и предприели нещо по прекратяването на тези порочни практики. Дано успеят. Всъщност дано справедливостта възтържествува в случая, на която и страна да е тя.
46
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С 5 думи може да се опише положението в България и то гласи :Куче влачи рейс ,диря няма това се отнася за обществени поръчки, истребители,пожарни за по 2 милиона,за скенери в болници,за тунели 100 лампи за 400 000 лв ,за демонтаж на паметника пред НДК 400 000 ,20 *** ще го сбутат за 5 дена само им кажи че желязото е за тях ,ама не някой трябва да лапне 400 000 и никои не ги пита кое струва толкова ,Куче влачи рейс , диря няма от рейса по снега.
45
1
 
36
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Иначе за ББ в държавата всичко се развивало нормално и имало напредък. Популистко изказване на манипулатор.
44
0
 
30
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Прав е шефът на баретите, че е използвал служебното си положение за лични нужди и облаги, прави са и полицаите, попаднали на доносници, че зареждат от държавното частните си коли. Та в тази държава навсякъде е така кражби и далавери. Ако се питаме защо? Такива са всички по-горе стоящи та чак до министрите. Именно от там е примера. Народът е казал Рибата мирише от главата. В сравнение с големците тези неща са нищо.
43
1
 
30
 
! Отговори
Без преди 6 години
Баретите ни се обучават със средства на народа и после започват да пазят мутри в извънработно време. Мисля че трябва да се случат 2 неща: 1 да им се вдигне заплатата и 2 да се изкорени кухненското им поведение и връзките с престъпния свят.
42
0
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
И началника на държавата Д.огановия генерал, возеше отбора си със държавен самолет. Явно в България тези, които имат власт, всичко им позволено и простено.
41
0
 
20
 
! Отговори
Наистина е зле... преди 6 години
В МВР и другите структури от сектор "Сигурност" конкурси се провеждат едва тогава, когато "временно июпълняващият длъжността" стане единствен кандидат/ разбирай, всички други е отстранил/, когато завърши изискуемата за длъжността образователна степен или когато се пенсионира "с почести". Какво кариерно развитие може да има за служители с ценз, стаж и умения, когато с едно ВПД, ИФСЗ и подобни глупави, но работещи абревиатури те биват преместени в графа" не ви искаме,бе!".
40
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неможе ли най на края на всички в парламента да им отворят сметките и да покажат всичко по новините.
39
4
 
27
 
! Отговори
Медузов преди 6 години
Борисович е харчил пари за частни полети с правителственият, щото държавата е частна. Баретите и те са частни за тва се разхожда с гаджето. Извод: Държава нема. Решение: Терминал 2
38
4
 
19
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Управлението на Боко след като разбунтува армията, сега ще разбунтува и полицията. Чуеци! Свидетели сме на въпиюща гербаджийска некадърност и "калинкаджийство" в държавното управление! Днес очаквайте нови "бисери" родени под арабското слънце в една напечена тиква.
37
0
 
16
 
! Отговори
??? преди 6 години
До Горд Гербер 29:Хайде сега отиди и се нареди на опашката пред казана с безплатна боб чорба на "Дондуков"!Само да не забравиш да си носиш паничка и лъжичка?!А като се погледаш и поослушаш,вдигнеш и някой друг лозунг в подкрепа на ГЕРБ,току виж ти дали и някой тиквен медал или уредили на някоя службица?!Но побързай!Сега е сезонът на тиквите!
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски ще да е виновен пак!
35
2
 
18
 
! Отговори
Нека виии преди 6 години
Всеки народ заслужава управниците си.ХАХАХАХАХАХАХ
34
5
 
21
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Бойко Борисов има 4 млрд.$ в офшорни сметки и вила за 20 млн.в чужбина,а българския пснсионер живее с 200 лв на месец.Бойко си позволи да се гаври със светинята Левски.И никой не му търси отговорност.
33
0
 
29
 
! Отговори
Подкрепи преди 6 години
Грозно и болно ми е... Но ако промяната не започне от някъде докога ще живеем като овци? 27 черни овни вдигнаха рога за да поведът тази промяна. И моментът е добър - трябват реални промени, защото предстои европрецедателство и управляващите няма да се измъкнат с "подготвяме" или "приемаме" закон... Проблемът не е в закона, а в прилагането му съобразно лични, групови, корпоративни или партийни интереси, вместо за просперитет на държавата. Аз подкрепям тези 27 тръгнали на заколение! И съм щастлив, че тинята се разбърка!
32
0
 
16
 
! Отговори
Един от многото преди 6 години
До защо:"...но реформи и промяна няма...",няма и да има,защото няма политическата воля и желание на управляващите да реформират системата?!От 2000 година до сега,от МВР бяха пенсионирани,уволнени или освободени доказани професионалисти,а политическите назначения на ръководители в центъра и по-места са плачевни,видно и от изнесените резултати!