Любовта, без която не можем: Цели 73 години – дядо Павел и баба Лалка!

Двамата са на 97 години и твърдят, че още се обичат. Ето тайната за тяхната идилия
2 дек 2017 16:03,
28
Любовта, без която не можем: Цели 73 години – дядо Павел и баба Лалка!
Снимка: Кадър bTV

Една любовна история продължава цели 73 години – всеки ден, всеки час – от 6 февруари 1944 година до днес.

Това е историята на баба Лалка и дядо Павел. Сключват брак през февруари 1944 година, а днес са на 97 години. И твърдят, че се обичат още и са щастливи заедно. 

“Той беше много хубав едно време и на мен ми харесваше. Пеперудката, бомбетата…както и да е! Ама и аз не падах по-надолу. Без тоалети не съм била", спомня си Лалка Цветанова пред bTV.

Павел искал да се оженят, че ще ходи войник. Казал: "Лалке, аз те обичам, харесвам те и искам да се оженим". Добре, съгласна съм бе, Павлине", отвърнала тя.

Първородният им син е само на месец, когато Павел отива на фронта. Павел се връща при любимата си жена, когато синът им е на годинка. И оттогава никога не са се разделяли – вече 73 години.

Каква е рецептата за щастието им ли? Сговорът!

"Нямаме си неприятности, двамата си вършим работа. Ако той е навън, аз ще съм вътре, ако аз съм навън, той ще е вътре. Това е животът на човек, да се уважават мъжът и жената", казва Лалка.

И Павел допълва:.

"Ако нямаше сговор, нямаше да стигнем до тия години".

Баба Лалка и дядо Пачо са в чудесно здраве. Хвалят се, че пиели само аспирин. Тази година и двамата навършват 97 години.

За да поддържа форма, двойката живее по точно определен режим и разделение на труда. "Готварската работа си е нейна, женска работа. Моята е общата работа – да пренасям дръвца, да отида до завода, по магазините", подчертава Павел.

И може би най-важното за семейната идилия: "Като вземем пенсиите – аз ги вземам и неговите, имам пълномощно, донеса ги тука у нас, слагаме ги на масата и ги разпределяме. Той ще вземе 100 лв. за кафе и за вестници, аз вземам 100 лв. за кафе. С останалите пари се пазарува за целия месец", разкрива Лалка.

Тя най-много харесвала в него, че е чистофайник, а той,че "всичко добро е в нея".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Докато разбереш, че смяната е едно и също
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бих карал цял живот една и съща кола.Това си е чисто самонаказание.
21
3
 
4
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Мене ми е интересно дали се пощипват от време на време.
20
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
Да са живи и здрави !
19
0
 
13
 
! Отговори
varg преди 6 години
А сегашните млади си мислят,че любовта е секс и пари.
18
11
 
14
 
! Отговори
100лв за кафе? преди 6 години
Абе и ние пием кафе, не знам какво е това кафе - дядото да не е заградил нещо по-младичко, така докато ходи до магазина?
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 17 Напълно вярно. Бях един ден във външния клозет в моето родно село и къща на 10 годинки някъде и дядо ми и баба ми копаят лозето което е на 5 метра от клозета. и по едно време чувам баба ми на 85 години да вика на дядо ми 90 годишен: Русе, върви направи една пещ, че другата седмица е Гергьовден. Къде да изпечем агнето?И дядо ми Изнервен: да та *** у гъзa!И баба: Ъ, ша ме Ибеш? У гъзa?Паднал съм от смях с тия в ***!
16
3
 
20
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Кахърен е човека, кахърен, защото вижда как животът си отива и се изплъзва като пясък из пръстите ти и ти го гледаш и нищо не можеш да направиш...скоро ще си идат от този Свят и който и да първи, другия няма да чака много и ще са пак така заедно, но този път завинаги във Вечността...Дано Господ се смили над тях и им даде още да се порадват на живота!
15
1
 
26
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Абе, с времето така наречената "любов" се превръща в привързаност и зависимост!А, в много редки случаи в истинско приятелство между съпругата и съпругът, останалото е... развод.
14
20
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Кой знае колко пити кашкавал и сирене откраднати от мандрите са изяли като млади комунисти - партизани.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво.Да са живи и здрави и още по-щастливи.
12
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заприличали са на двама мъже в лицето, а не на мъж и жена.
11
0
 
16
 
! Отговори
Тъпчо преди 6 години
Не можах да разбера местожителството на тези герои на нашето време.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 11 Ти май не ме разбра. Говоря че едва 10 годишен е пасал овцете на този камък и след 85 години го вижда пак и си припомня детството отпреди толкова години. Да кажеш че си бил някъде преди 85 години...това е цяла вечност! Това имах предвид.
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пра дядо ми почина на 96 години. Отиваме в Балкана(той там беше израснал) на една чешма с беседка. Пихме, палихме огън , пекохме ярешко на шиш...и тръгнахме да се разхождаме из местността. и по едно време дядо спря до един голям камук и ни вика: На този камък седях преди 85 години докато пасах козите. Как звучи..85 години! Зловещо!
8
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимклата е архив . Бай Павел на 97 години не може да изглежда като 80 годишен...ще ме извинявате.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 лева на месец за кафе? Малко се оляхте, журналята. Иначе Чест и почитания към двамата. Едва ли има друга двойка на такива години в България.
6
4
 
18
 
! Отговори
Якоб Загнилщит преди 6 години
Ами Дейвид Рокфелер също доживе 100 години и никой не обичаше - тайната беше, че аха аха *** и му присаждат ново сърце от млад донор паднал в жертвопринушение
5
0
 
9
 
! Отговори
Баче ©o®0©™ преди 6 години
Сороската, Елизабет, Давид и Якоб и те са на достолепна възраст, пък никога никой не са обичали.
4
0
 
21
 
! Отговори
Неофит Бозвели преди 6 години
А в нарко-парламента се състезават кой-кого ще надцака и кой как ще открадне най-чисто най-голяма сума, за да спечели пожизнена титла "Търтей на века"