Бърз кредит: 1500 лева за 4 г., връщаш умопомрачителните 6300

Най-новата уловка на фирмите за бързи кредити – такса "известие"
85
Бърз кредит: 1500 лева за 4 г., връщаш умопомрачителните 6300
Снимка: архив, "Булфото"

Теглиш 1500 лв. и връщаш 6300 лв. В този капан се е озовала майката на Красен Марков от Девня. За да получи спешно пари, тя се съгласила да върне 2400 лева.

Рязко обаче бързият заем се оказва по-скъп от договореното. Получаваш в пощенската си кутия въпросният договор, където пише, че трябва да върнеш 6300 лв.

Още по темата

Оказва се, че в предварителният договор повечето полета са празни, а след връщането му от централата на фирмата нещата изглеждат съвсем различно за този, който тегли кредита.

След като получава парите 63-годишната жена от Девня започва да връща парите. По 130 лева на месец и така 4 години. След това започва битката на сина й и съда, разказва Нова тв.

Сред най-новите трикове на фирмите за бързи кредите е такса "известие". В някои случая размерът й е дори 30 лева за всеки просрочен ден.

Проверка на КЗП от последната година на повече от 50 регистрирани фирми показва нарушение при всяка една от тях.

В навечерието на Коледа и Нова година интересът към бързите кредити расте. Точно тогава трябва да сме внимателни, защото фирмите измислят атрактивни предложения, но със скрити уловки. 

А иначе с тези бързи кредите хората попълват дупките в семейния бюджет, свързани с разходите за подаръци, празнуване и пътуване.

Само за година българите са изтеглили с 8% повече бързи заеми. Средният размер на бързия кредит, който теглим, е 500–550 лв.

Най-често прибягваме до заем поради лични нужди, ремонт или здравословни проблеми.

Потребителите, които прибягват до бързи пари са все по-млади хора – до 30 години с висше образование, с доходи около 900 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
18
 
! Отговори
запознат преди 6 години
Друг трик на бързите лихвари е да хвърлят в коша документ за доход на гаранта и го таксуват като необезпечен, при което съдират кожите от гърба на длъжника. Такива ядове браха познати с тез ***, на всичко отгоре се опитаха да затрият и нов документ на същия гарант. Като ви предлагат бърз кредит - кажете им само, че са измамници и не се занимавайте с тях. Всякак ще ви излъжат и набутат. В банките раздават кредити, поне не са толкоз брутални измамите там.
42
2
 
3
 
! Отговори
червендалест преди 6 години
И на мен ми се яде син суджук,ама все са червени,дявол да го вземе.Тия със синята кръв не си дават месата за суджуци.
41
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така наречените "Фирми за бързи кредити" винаги "играят" на нещастието на хората! - Имаш проблеми и вече не мислиш за последствията!Това глобално може да се реши от държавата, ако я има!БНБ може да наложи строги ограничения относно процентите, периодите по изплащане и т.н. допълнителни такси в съответствие с условията на търговските банки!В някои държави за "лихварство" има наказания от лишаване до "крайна мярка"!НО...лихварите са приоритет за властимащите, който ние сами си ги избираме!
40
2
 
30
 
! Отговори
Кака Мара преди 6 години
Дали зад тези банки не стоят ненаказаните бивши мутри. От началото на прехода до сега не съм видяла фалшива престъпна фирма да е наказана или закрита. Зад тези кредитори стоят може би нашите бездействащи избраници, които единствено се джавкат за власт и ресто от европейските фондове. Да не забравяме, това е Б-я.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Академик Неделчев 35 Как си личи злобния червен суджук . Кой човек с висше образование с 900 лв. заплата ще взима бърз кредит за да си плати сметките. Разбирам , че мразиш образованите хора , защото ти си неграмотен , но ....
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай честито!!! Гроб за банковата система!!!
37
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Тези заеми се теглят от необразовани хора , които са и алчни . Кажете ми един човек с висше образование да е теглил бърз кредит . Няма такъв , защото има акъл в главата. В България претенции за висок стандарт имат ниско образованите и прости хора . Това наследство остави др. Тодор Живков и БКП . За протокола , бай Тошо нямаше и основно образование , а е бил овчар .
36
1
 
9
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 6 години
Има *** - има тарикати. И на мен ми трябват пари взимам от приятели, веселата каса или БАНКА. Тези хора нямат доход доказан / трагично кредитно досие / тегли един джет или друг аналог и после какво стана. Няма нормален човек за мен, който да се обръща към тези "Институции" бързи кредити с мото: Вземи кредит от приятел и връщай цял живот.
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На входа на нашия блок има залепена обява: Търсят продавачки в магазин.Пише заплата бруто, заплата нето, и чистите пари, тоест нето които се предлагат са от 720 до 900 лева и нещо си.Пише също така: Предишен опит не се изисква.Еми, питам аз, за какво се трепе човек да учи 5 години, навремето беше безплатно сега трябва и да си плащаш даже, че после да се "уредиш" на работа за 900 лева???Що за нормален човек би си пожелал такова бъдеще???
34
1
 
24
 
! Отговори
Михаил Калашников преди 6 години
Моите изделия, особено АК-47 размеква сърцата лихварите и ги кара да опрощават дългове завинаги. По Коледа стават чудеса.
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Първото и МНОГО важно условие - Прочете договора няколко пъти - Всяко изречение, особенно това, което е написано с "дребен" шрифт (с малките букви)!- Ако се съмнявате, че не разбирате някои пунктове - Питайте да Ви обеснят подробно и кажете, че искате да запишете подробностите (Всеки мобилен телефон има функция "диктофон")!- Ако се съмнявате, че Ви лъжат, не подписвайте, а поискайте копие от договора за проверка в независима юридическа фирма - В момента може да Ви струва по-скъпо, но...?!
32
1
 
35
 
! Отговори
Академик Неделчев преди 6 години
"Потребителите, които прибягват до бързи пари са все по-млади хора до 30 години с висше образование, с доходи около 900 лв."Егати висшистите щом се хващат на такива уловки и егати качествените доходи и образование!
31
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както разбирам бабата няма нито един документ, който да потвърди думите и, за разлика от фирмата, които имат подписан, от нея договор със съответната сума.
30
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За банките говорим,не за даващите бързи кредити.В Германия лихва 2-3%,у нас-20%.За чий муй сме в ЕС?
29
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички лихвари в Белене до края на живота си. Не ща комунизъм, искам само народния съд!
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изтеглете бърз кредит и с него си купете голямо овчарско куче, което да насъсквате срещу лихварите и съдиите изпълнители, като започнат да ви рекетират. Знаете ли как смешно бягат, като Чарли Чаплин?
27
0
 
37
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Преди си мислех, че имам проблеми и изтеглих кредит - сега осъзнавам че съм нямал проблеми...
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Преди мен 27И как ще ги връщаш като нямаш пари за ежедневни нужди. А иначе нито си гладен нито си жаден , щом стоиш цял ден на компа и раздаваш акъл , а си просто червен каскет политикан .
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи - да ви светна за нещо, което е много важно. Какъвто и кредит да теглите, от банка или от кредитна институция каквито са тези с бъзрите кредити, в общите условия е залегнала точка, че може да върнеш кредита до 14 дни, без да дължиш каквито и да било лихви. Това изискване е залегнало в закона. Четете бе! Дори да ви набутат с общите условия да връщата няколко пъти кредита, тази точка винаги съществува.
24
10
 
10
 
! Отговори
Преди мен преди 6 години
..не си стоял гладен и на студено,затова така говориш..а и когато бе ти, а децата ти са гладни и на студено, тогава ми кажи как ще процедираш!?