Борисов вика еколози за ски-зона Банско: Не искам обвинения за подаръци!

Промяната в концесията – публична, при ясни процедури
42
Борисов вика еколози за ски-зона Банско: Не искам обвинения за подаръци!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов възложи на ресорните министри да дадат публичност на проекта на решение, с който се предлага промяна в концесионния договор за ски-зона с център Банско.

Той препоръчва и да бъдат поканени представители на екоорганизациите, за да бъдат разсети съмненията им, че ще бъдат нарушени процедури по опазване на природата.

"Тогава вече, с този аргумент ще го вкараме другата седмица или когато всички проблемни детайли са изчистени между двете страни. Това е най-важното нещо. Не искам съмнения и обвинения за подаръци! Четири години! Министърът на екологията имаше време да направи това и точно него да го няма, да си го защитава, не ми се вижда нормално", каза премиерът по време на дискусия на днешното правителствено заседание.

Борисов заявява, че правителството е за втори лифт, но при ясни процедури и "без нито метър гора или земя да бъде харизана за други цели".

"И на Съвета на коалицията, и във всичките наши разговори сме единодушни за втори кабинков лифт и спорът не е дали да има втори кабинков лифт или да няма втори кабинков лифт. Единодушни сме, че ски туризмът, въобще туризмът по нашите планини трябва да се развива и да му се дадат такива условия, каквито има и в Австрия, и в Швейцария, и в много по-развити в това отношение от нас страни. Първото, върху което имам претенция е, че, министърът го няма, а той е основният, който трябва да защити този проект. Второ, нямаме план за управление на "Пирин", който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата и според мен това е по-важното. Разсъждавайки само върху концесията, в случая, която, като я няма на сайт, публично, се създават предпоставки за съмнения. Именно това са ми трите претенции. И те по никакъв начин няма да попречат, ако всичко е наред“, посочи министър-председателят.

Министрите отлагат разглеждането на проекта за решение за следващото заседание. Против е вицепремиерът Валери Симеонов, а колегата му Красимир Каракачанов се въздържа. По време на обсъждането двамата отправят остри реплики.

"Сега е съдбоносният миг, в който вие ще поемете честта да отворите вратите на зимния туризъм в България", казва в началото Симеонов.

Според Каракачанов това е един казус, който от много години се търкаля.

"Става въпрос за един рекет, който се упражнява от едни организации, хванали си един периметър, от който много добре се хранят. Извинявайте, но по тази логика ние не трябваше да направим нито една магистрала, нито един километър път, нито един проект не трябваше да бъде реализиран", заявява той.


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
Доктора преди 1 година
Борисов трябваше ощ преди години да им дръпне шалтера на тея престъпници.
29
5
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 1 година
Дано скоро имаме втори лифт в Банско, че се излагаме като страна с тези игрички все едно ще се строи уранова мина.
28
4
 
1
 
! Отговори
Даниел преди 1 година
Борисов не може ли да тропне по масата и да ги накара еколозите да млъкнат и да почне най-накрая да се прави този лифт. Аман от висене по опашки заради неразбории.
27
3
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 1 година
В случая подаръци няма, а само идея как да привлечем повече туристии и да се изкачим в световните класациите
26
0
 
1
 
! Отговори
PILOT преди 1 година
За сведение тази година отиваме в Ишгал и цената на лифат е същата като в Банско само дето там са 75 лифта ......
Бойкот на този м.ушеник !!!
25
0
 
1
 
! Отговори
PILOT преди 1 година
Първо Цеко да пусне лифтовете на Витоша ! Може ли София стана 2 милиона , планина като слънце , а този ш.ибаняк нарочно се е.бава за да му ходим в банско е няма да му стъпя там , ако ще и хиляда лифта да отвори !!!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Цветелина лифт ли ще вземе или писта? Или да не питаме?
23
0
 
2
 
! Отговори
Мижи да те лажам преди 1 година
Ето това се печлбите от туризма и селското стопанство за работещите хора- не им се предлага постоянна и добре осигурена работа а само трохи и то временно.
22
1
 
6
 
! Отговори
Башка Луд преди 1 година
Австрия и Швейцария!!!
Да сравняваш Алпите с Пирин, тоя вече ептен няма срам! Сега ще построят писта и лифт към нея, защото капацитета на същиствуващата писта не стига за легловата база на Банско!
После ще се бетонира и малкото останало пространство и отново ще им отеснее!
Убихме черно...бетономорието, ред е на планините!
Хора събодете се, не всички туристи искат хотелски лукс и дискотеки с ефтин алкохол!
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей сега вече генерала ще ви каже на всички къде спят раците зимата, той 7 години пробва без да има кръв по паважа, пробва със доброта и мир ама сега вече го ядосахте сега ще има бой по всички,и той горкия със какво ли не го занимават всеки божи ден някой недоволен Борисов виновен е и той не е господ да щракне с пръст и айде готово не става не става авата кой ти дава,!!!!!.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мхм, но ще подарим декари гора около гара Пионер тихомълком.
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каза МИРО, част от 80-те% на Иво Христов доцента-професор
18
5
 
10
 
! Отговори
МИРО: преди 1 година
ВСЕКИ ТРЕТИ ОТ ГЕРБ Е ТОЛКОВА Т.П, КОЛКОТО ПЪРВИТЕ ДВАМА!!!
17
10
 
4
 
! Отговори
Шушана преди 1 година
На Нинова да й ядете шушоните, жената още 1998-ма е имала 70.000$ кеш да си напазарува Техноимпекс, вие кво сте имали, стотинки за банички, голтаци
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало, еколозите! Къде бяхте и къде сте ,когато се изсичат стотици хиляди дка гори в планините и равнините, а с дървесината се правят огромни далавери? Що не спирате ТИР-овете с дървесина и ци.г.анските каруци с крадени дървета? Ама там нямате далавера, пък и не ви стиска да се изправите срещу м ан галските брадви!
15
3
 
8
 
! Отговори
ОП преди 1 година
ОБЕДИНЕНИТЕ ( но не и обеднели ) МАФИОТИ ...

И ТЕ СТОЯТ ЗАД ЦЕКО МИНЕВ ( или по-точно ТОЙ стои зад тях )
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Красен Кралев и Цеко Минев - най-великите спортисти и скиори. Попангелов ряпа да яде.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагъл тип. Все недоволен и все дугите виновни.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една снимка как Цеко и Бойко един до друг седят и сочат към Пирин. Не се знае какво му казва единия на другия, но вече май става ясно, че му казва: "Е те тая планина ти я подарявам"
11
1
 
13
 
! Отговори
муха преди 1 година
Този чичка дразни дори с присъствието си.