МВР: Масово не се плащат фишовете за нарушения

34 млн. лв. от глоби са дадени за принудително събиране
Обновена: 9 дек 2017 13:18 | 9 дек 2017 13:15, Анисия Иванова
42
МВР: Масово не се плащат фишовете за нарушения
Архив: Булфото

Шофьорите масово не плащат електронните фишове за нарушения. Това показва статистиката на Министерството на вътрешните работи.

Според данни на Асоциацията на пострадалите в катастрофи близо половината от глобите в България не се събират. Някои от рекордьорите на пътя имат по 150 наказателни постановления.

 "Излязоха шокиращи данни за хора, които имат по 30 000 лева неплатени глоби към КАТ. И няма сила, която да принуди държавата да си събере тези пари", заяви пред БНТ председателят на асоциацията Владимир Тодоров.

След връчването на фиша провинилият се шофьор има 45 дни да плати. След това данните за дължимите пари се изпращат на Приходната агенция. 

Миналата година от "Пътна полиция" са изпратили над 1 милион документа в НАП за неплатени глоби. Цифрите показват, че през последните две години за принудително събиране са предадени 34 млн. лева глоби.

От тях до момента са събрани около половината. Затова едно от предложенията е частните съдебни изпълнители също да участват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Масово не се и отбелязва, че електронните фишове са платени в срок. Аз съм един от засегнатите.
38
7
 
1
 
! Отговори
чудо голямо преди 6 години
Не си ли платиш,нямаш право да караш!Ако те хванат-10 год без книжка!Ако пак те хванат-10 год затвор!
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При 3 неплатени фиша - отнемане на книжката до живот без право на възстановяване.При повече от три неплатени фиша в продължение на поне 6 месеца - 1 година затвор ЕФЕКТИВНО.И ще видите как някакси хазната ще се напълни до ръба за отрицателно време, а нарушителите ще станат душици. Но както шведите, така и плебеите с по 30 нарушения месечно са хелекторат на ГРОБ, така че спокойно, няма да се случи.
36
3
 
6
 
! Отговори
АМАН от терорiсти преди 6 години
Фишовете са НЕЗАКОННИ.Арест за престъпниците от КАТ и МВР .Ползващи тежко терористична НЕЗАКОННА ТЕХНИКА>.Отнемете книжките на всички от КАТ писали НЕЗАКОННИ АКТОВЕ ..НАпомнят че над 1 000 000 000 живи лева кървави се ограбват от народа за издръжка на МВР.Терористи на власт ограбващи десетки милиарди от народа ползват МВР И КАТ За НАГЛО ПРестъпни АКЦИИ
35
2
 
2
 
! Отговори
Сульо Пулев преди 6 години
Да се разпусне КАТ,а аз ще късам квитанциите в полза на кмета-мераклия за шериф
34
2
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
А колко лесно е да им се отнемат и продадат колите, апартаментите или каквото имат там? Ама държавните служители и ченгетата ги мързи..
33
11
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Кой измисли задължителни фаровете в светъл и ясен ден?До краят на живота си ще гласувам против партията която е била на власт когато е бил приет този закон!
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можеш да минеш граница, да видиш как ще има събираемост на момента с пос терминал плащаш и хубава почивка ти желаят.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията не се справя и се пълнят джобовете на съдя изпълнители??? Абсурд??? По света пращат писма, глобата расте. Има държави, където парите директно се взимат от заплата ти и морално те притискат, като информират работодателя ти. Защо трябва съдят изпълнител да прави запори, да се занимава НАП???
30
2
 
5
 
! Отговори
Ivaylo преди 6 години
Значи можеш за няколкостотин лева да си регистрираш онлайн бизнес и да приемаш успешно плащания от цял свят...а цяла една държава не може и най-вероятно инвестицията е доста по-голяма.
29
2
 
9
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
За държавата няма не може !! НЕ ИСКА !! И най-точно - НЕ ИСКАТ нейните оядени чиновници! Търсил съм наказателно постановление издадено преди много месеци, за да платя наложената глоба.....Опасявах се в последния момент преди напускането на страната, на границата, да не ме сгащят с "Върви плащай !. А работата ми бе свързана със срокове и точни часове. Намериха го забутано от "съвестен"чиновник в някакво чекмедже ! Всичко е организирано, за да правят човека на маймунa.....
28
3
 
13
 
! Отговори
Ivaylo преди 6 години
Аз си платих стари фишове за превишена скорост, които ми бяха връчени при рутинна проверка на стойност близо 400 лв ( ОНЛАЙН ) Така стана че, системата не е отразила плащането в 14 дневен срок заради отстъпката...не само изобщо не го е отразила, парите са преведени в системата фишовете стоят като неплатени.Сега трябва да обикалям по банки и не знам си къде......пълен булшит!
27
2
 
14
 
! Отговори
Гошко преди 6 години
Тези са абсолютно безполезна пасмина. За нищо не стават нищо не правят за капак не си вършат дори елементарната работа на бюро по офиси и канцеларии. Имам фиш за 20лв. за невключени фарове издаден на 8.04.2017 и платен на 9.4.2017 по банков път. В тяхната система към момента все още стои неплатен. Можете да сте сигурни че не съм единствен и е напълно възможно да се окаже че не са 30х.неплатени а 3х. неплатени. Оказва че контролния орган не може да си намери *** камо ли неплатените фишове.
26
17
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Принудителното събиране на глоби трябва да се оптимизира с най-различни мерки.Предложението с частните съдебни изпълнители е доста добро. Така ще постъпят парички в хазната за коледни подаръци на пенсионери и самотни майки.
25
7
 
3
 
! Отговори
Елементарно е преди 6 години
Тези отгоре в НС не искат да се плащат актовет ,щото досега да са решили този казус -ще плащат или без кола ще остане (колата на търг и глобата се прибира,а останалите пари му се предават )
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работа на държавата е да събира глобите. Некадърно управление и глобите не може да си събере!
23
2
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До шофьор,Въпрос е какъв ще размера на глобата, но по-актуален е до събираемостта. Те могат да си налагат и хиляди левове глоби, но като не могат да ги съберат...!?
22
3
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Защо тяхните хора не ги пипат, защо гражданската отговорност не е персонала,събуди се народе
21
7
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Не могат да си съберат рекетите, колко тъжно... направо ще се разплача...
20
11
 
9
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
Сложете лихва върху глобата и бързо , бързо ще започнат да ги плащат !