Нанков: В Хитрино направихме повече от разписаното!

Ресурсите се изразходват целесъобразно, посочи той
Обновена: 10 дек 2017 16:14 | 10 дек 2017 14:23,
23
Нанков: В Хитрино направихме повече от разписаното!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В Хитрино държавата направи повече от това, което има разписано като закони и морални правила. Това каза пред журналисти Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството, предаде "Фокус".

"Първата грижа и отговорност на държавата е публичната инфраструктура, а в Хитрино държавата осигури финансов ресурс не само за еднократни помощи, но и за въстановяване на щетите по частните собствености, визирам къщи и други постройки, без стопански такива, отделно от това държавата доста адекватно, още в дните след трагедията, освен осигурявайки финасовия ресурс, знаете - 5-те милиона лв, осигури кандидатстване по европейски фондове и Община Хитрино разработва проекти. Отделно държавата осигури възстановяване веднага на публичната инфраструктура - държавна соственост", заяви министър Нанков.

Още по темата

Той посочи за пример и държавната помощ за Община Хитрино, за няколко ключови обекта, свързани с пътната и водната инфраструктура, като рехабилитацията на 9-километровата отсечка от третокласния път Тимарево-Струйно.

"През цялата 2017 година държавата, и с финансов ресурс, и с възможността, която осигури на Общината да кандидатства за евросредства, направи не малко. Винаги може и повече, но държавата ще си влезе в ролята и, когато говорим за разходване на публичен ресурс, това, което се убеждавам и уверявам от ръководството на Общината, е, че ресурсът наистина се разходва целеосъобразно", коментира министър Нанков.

Той посочи, че не трябва събития като трагедията от преди 1 година в Хитрино да разединяват хората.

"Не трябва да остава горчивият вкус, че има субективно разпределение на средствата. Затова съм тук и ще разговарям с хората, за да чуя техните претенции, затова е Общественият съвет. Нито Общината, сама по себе си, нито кметът, нито Общинският съвет, нито държавата би могла да удовлетвори в по-добра и обективна степен потребностите на хората от един Обществен съвет", посочи Нанков.

Мисля че по най-добрия начин един подобен съвет може да отреагира и да задоволи нуждите на пострадалите", каза още министър Нанков.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е на посещение в Хитрино по повод навършването на една година от експлозията на цистерни с газ пропан-бутан в населеното място, при която 7 души загинаха, а 29 бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
цоле преди 6 години
за да се покрие истината
18
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
пак повтарям общ сьвет начело с мая манолова да се занимава с хитринокметьт дпс и останалите бивши и настояши да нямат достьп до паритесьщото важи и за измислените фирми регистрирани в 12 без 5
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нова телевизия вчеа къв репортаж направи за Хитрино....Слага се дограма на къщи, които после се събарят. Ремонтите се правят от фирма на бившия кмет и от две други фирми, регистрирани тази година.Кмета го бяха записали как заплашва съселяните.Избощо цирк, цирк....
16
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Много направихте,мнооого милиони.
15
1
 
19
 
! Отговори
милиони дарени преди 6 години
Как държавата е направила много? Нали събраха милиони от дарения, архитектите обещаха безвъзмездно да изготвят проекти за къщите. Колко милиона струва къща от 2 стаи и кухня + ограда на двора? Къде останаха даренията?
14
13
 
3
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Алоу,дежурните разбирачи!Идете и вижте какво е направено на място!Пък може и да помогнете с нещо!Обаче,не,няма да го направите!Два лева ,извадили ли сте си от джоба,за да помогнете на някой през живота си?По кой закон,държавата е длъжна да строи нови къщи на някой?Един поне,от пострадалите има ли застраховка ?Фирмата,собственик на товара,някой чу ли я? Собствениците?Тя как пое своята отговорност?
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога няма да е много това което правите за Хитрино ,и за съжаление също така никога няма да върнете близките и спокойствието на хората който пострадаха там.Но за съжаление парите свършват и разбирасе за вас не установява много така ,че е време да си измиете ръцете .
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво си направил шушуминга за една цяла година,ако беше в Германия за един месец щяха всички да са със нови къщи,гари,хлебарници и обещетението от няколко стотин хиляди а тук какво друго може да чуеш освен куче влачи рейс диря няма от парите ,как не те е срам и по телевизията да се покажеш куче омрялоо там даже и измряха маса народ безсрамнициии мръсниии
11
1
 
29
 
! Отговори
www преди 6 години
РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО ЗА ТОЛКОВА МИЛИОНИ ХИТРИНО ЩЕШЕ ДА Е КАТО МИНИ ДУБАЙ...
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Морално е представителите на държавата да спрат да говорят за морал.
9
1
 
23
 
! Отговори
прекопирано преди 6 години
"държавата направи повече от разписаното като закони и морални правила" - в смисъл че се поукраде каквото можа от даренията (нито е законно нито е морално - прав е министъро!), другото което не можа да се открадне се даде на 'наши хора' - а другите кучета ги яли! Ааа - а не сме научили още какво точно е станало и кой е виновен! Да сте чули нещо по въпроса??
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Използването на ресурсите било "целесъобразно", което означава, че изразходването отговаря на поставената цел. Остава да каже каква е целта.
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 8 млн. лв. могат да се построят близо сто къщи. А там са построени сигурно десетина. Явно са надминали себе си в присвояването на парите.
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво сте направили? Съсипахте живота на хората, убихте близките им и разрушихте жилищата им. Сега всичко това не може да бъде възстановено, а което може не е направено. И тоя жалък *** разправя как направили повече от това, което трябвало. Тук дори не трябва да става дума за застраховки, защото българската държава носи вина за случилото се и трябва като компенсация на тази вина да поеме възстановяването. Това не беше природно бедствие, катастрофа в сектор, който е под държавен контрол.
5
1
 
25
 
! Отговори
Данчо Вангата преди 6 години
Нанков,ти нанкаш повече от необходимото.Но всъщност няма как да е друго,от Началника ви няма как да надигнете главици.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краднали са повече от нормалното .
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долни крадци, върнете откраднатите милиони!Бяха събрани 30 милиона, а това което сте направили я струва 1 милион, я не.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нанков: В Хитрино направихме повече от разписаното по закон!Да се чете:Нанков: В Хитрино ОТКРАДНАХМЕ повече от РАЗРЕШЕНОТО от закона!
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нанков ,скaпнаяк има още 5 милиона лева от дарения. За 8 милиона лева построихте 10 дървени бараки на хората и няколко мазилки по съседните сгради направихте. Къде са парите, Нанков?