Нено Димов оттегля проекта за ски зона Банско

Министърът ще го внесе пак заедно с плана за управление на "Пирин"
34
Нено Димов оттегля проекта за ски зона Банско
Снимка: архив, БТА

Екоминистърът Нено Димов оттегля внесения в Министерския съвет проект за концесионен договор за "Ски зона Банско". Димов обяви това на извънредна пресконференция в Министерството на околната среда и водите.

Още по темата

Той съобщи, че ще внесе проекта заедно с плана за управлението на Национален парк "Пирин". В момента планът е подложен на обществено обсъждане, което трябва да продължи до 22 декември, припомня БТА.

Именно към липсата на план за управление имаше претенции и премиерът Бойко Борисов. На заседанието на Министерския съвет миналата сряда той скастри задочно министъра, че го няма, за да защити проекта.

Борисов заяви и че няма план за управление на "Пирин", "който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата".

След дискусията министрите отложиха разглеждането на проекта за концесионен договор за ски зоната за заседанието си тази седмица.

Борисов настоя и да бъдат поканени представители на екоорганизации, за да бъдат разсети съмненията им за злоупотреби и "подаръци". 

Опасенията на екозащитниците са, че нов лифт ще се превърне в параван за масова сеч и огромно разширяване на ски зоната за сметка на парка. Затова и част от екоорганизациите отказаха да отидат на въпросната среща, която се проведе вчера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше и оставката да си пусне заедно с отвода на проекта. Платен от Цеко еко-министър, за какво да му плащаме и ние от данъците ни заплата?
10
9
 
36
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Надявам се на 22 да може да е поздравим с крачка напред към развитието на курортите ни...тъпо е да циклим от инат на едно място!
9
10
 
35
 
! Отговори
Милена преди 6 години
пак излишно губят време. стреснали са се от еколозите, а не трябва. тия не трябва въобще да имат някво значение.
8
10
 
34
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Дай аргументи. Ти в качеството си на какъв се изказваш така ?Аз пък казвам че дърветата които ще се отрежат ще бъдат по 1% от общия добив на дървесина за година в България и няма да се построи нито един хотел. в момента заетостта зимата е толкова малка че близките 3-4 години никой няма да си набутва парите в нови хотели.
7
8
 
39
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Бойко мекотелото пак ли се е огънал пред някой... ? Тоя път се е уплашил от няколко екофанатика :)
6
5
 
35
 
! Отговори
Камиончо преди 6 години
В Банско нали живеят дебелоглави македонци ?Малко им е !
5
14
 
45
 
! Отговори
Простак преди 6 години
Обяснете на мен простака, защо крака ми да стъпва в този край. Да стоя и да студувам с часове на опашката пред лифта. Местните *** да слушат какво им казват едни платени псевдо зелени ид ио ти живеещи в София. Въпросните Ид Ио Ти просто си заработват парите от техните чуждестранни спонсори. Зелените еко талибани да са засадили едно дърво в живота си, няма и да засадят, защото за това не им плащат.
4
3
 
42
 
! Отговори
ФИЛИП преди 6 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ РЕШИ СЪДБАТА НА ВИТОША, ОБЩИНАТА МЪЛЧИ И НЕ ИСКА СОФИЯНЦИ ДА СЕ РАДВАТ НА ФЕНОМЕНА ВИТОША.
3
2
 
48
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!
2
3
 
48
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА.
1
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прах в очите на хората, цеко си плаща наред за да стане каквото той иска, купил е кметчето на банско, сега и министъра лобира в негова защита, ако това стане Пирин ще е следващото бетонирано гето след слънчака, с наркомани и алкохолици от цял свят, с престъпност и мръсотия до шия