Мъж живее в мизерия и нищета, а на Коледа – сам на улицата!

Димитър страда от тежка епилепсия и обитава изоставена постройка
15 дек 2017 07:10,
69

38-годишният Димитър Каковски, който няма дом от години, може да остане навън за Коледа, разказва Bulgaria ON AIR.

Мъжът в последно време обитава изоставена селскостопанска постройка в Килифарево, която е в много лошо състояние.

Наскоро обаче, собствениците на сградата му казали да си търси нов дом, а той се надява да намери фургон, където да прекара зимните месеци.

Каковски страда от тежки епилептични припадъци, майка му е починала, а брат му и сестра му са в чужбина и не поддържат контакт с него. Още преди години семейната им къща се е сринала до основи, и така мъжът е останал без покрив над главата си.

Живее ден за ден и помага на възрастните хора в Килифарево, които му помагат с пари за храна.

"Коледа си празнуват хората, за мен каква Коледа може да има? Имам ли сили вече да мечтая?", пита риторично Димитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
13
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Така е трябва да го отглеждаме този индивид като цар, да му се осигури всичко което иска. За всяко кихване процент инвалидност трябва, да се леят държавни пари искам! Аз ще работя, ще плащам данъци, а този искам да си живее живота - ей така трябва да е, утайките на първо място, всичко за тях, а ние балъците ще си блъскаме главите как да изкарваме пари.
37
2
 
20
 
! Отговори
До До 36 преди 6 години
Скъпи сънароднико, имате интересен поглед върху работата в строителството, очевидно сте убеден, че ако работещ получи епилептичен припадък на строителен обект - това би била напълно безопасно както за него, така и за колегите му. Интересна убеденост, без всякакво съмнение - много интелигентна! Интелигентна почти колкото възпитанието Ви!
36
18
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Драга розова пеперудке, епилепсията не прачи на утайката да работи в селското стопанство, строителството и т.н, това си е негов личен избор, но очевадно той не желае. Хората се борят в този живот, да си намерят работа, да си решават проблемите и т.н., а това нещо по-горе се е предало и чака на такива кухи *** като теб да го съжаляват и отглеждат. Отказвам да съм съпричастен с *** и да величая мързала и глупостта!
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДНО Е ДА СИ БЕДОМЕН ДРУГО Е ДА СИ БОЛЕН!!ТОЗИ Е БОЛЕН НО НЕ ПОЛУЧАВА ПЕНСИЯ ИНВАЛИДНА ЩОТО НЕ МУ СТИГАТ ПРОЦЕНТИ!!! БУДА НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА ДА ИМА МИНИМАЛНИ ПРОЦЕНТИ ЗА ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ!!!А ТРЯБВА ЩОМ СИ ИНВАЛИД И С 10% ДА ПОЛУЧАВАШ ПОНЕ НЕЩО МАЛКО КОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ!!ОСВЕН ТОВА ИМА ЗАКОН , ЧЕ АКО СИ ВРЕДИШ НА ЗДРАВЕТО СА ДЛЪЖНИ ДА ТЕ НАСТАНЯТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ ЗА 6 МЕСЕЦА!!!НО ЯВНО ЗАКОНИТЕ СЕ ИГНОРИРАТ!! БРАВО НА ЕКИПА ДА ПОДАДЕ СИГНАЛ В МВР , ЧЕ СИ ВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО!
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо социалните служби не са реагирали до сега и да го настанят в приют?А,да,сетих се-защото не е от малцинствата.То от тях човек не може да се уреди.А има и защитени жилища,където също е трудно да се уреди нуждаещ се.Дано за Димитър да се намери място ,та да се сбъдне сентенцията,че и на Коледа стават чудеса!
33
1
 
15
 
! Отговори
До До 31 преди 6 години
Скъпи сънароднико, тежките форми на епилепсия водят до инвалидизиране на болния. Но дори при по-леките стадии на заболяването, позволяващи на епилептиците да работят, епилепсията сериозно намалява шансовете на болния да намери работа - само си представете шофьор-епилептик и ще разберете причината значителен брой професии да са забранени за страдащите от болестта!
32
3
 
11
 
! Отговори
пп преди 6 години
На мен ли само ми направи впечатление, че семейната му къща се е сринала и има роднини, които не поддържат връзка с него?!? Аз иначе съм милостив човек и не искам хора да страдат, но все ми се струва , че с този човек нещо е объркано. Хубаво е , че възрастните хора му помагат и човека си има компания. Но как може животът му да се промени към по- добро? Вариантът да му се пратят пари, дрехи, храна не работи. Пътят е друг, но какъв е той? В други страни са намерили в някаква степен отговора.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6to ne zamine v Germaniq tam za Bezdomnik 6te mu davat 750 evro s kvartira
30
22
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Пълни глупост - епилепсията не те прави инвалид. Утре ако някой кихне, розови пеперудки като теб ще го обявят за инвалид. Един истински инвалид, е абсолютно неспособен да се грижи за себе си и да полага какъвто и да е труд. А тази ***, е всъстояние и да работи, и да се грижи за себе си.
29
2
 
1
 
! Отговори
Издръжка преди 6 години
чл. 139 - 142 от СК урежда точно това.
28
1
 
35
 
! Отговори
До До 25 преди 6 години
Този човек е преди всичко тежко болен, епилепсията е ужасяващо и тежко инвалидизиращо заболяване. Нашият сънародник се нуждае от помощ, а не от назидателните ни квалификации!
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 - Не, не са длъжни да му помагат...
26
18
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Този човек е неудачник, пример за тотална човешка деградация - твърдо отказвам да се асоциирам с него. Тук държавата няма нищо общо, лична отговорност на всеки е да си устрой живота така че да е пълноценна част на обществото.
25
1
 
22
 
! Отговори
От 25 преди 6 години
За мен е срамно, не знам за вас.
24
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек олицетворява български народ. Замислете се тази държава предоставя по добри условия за живот на нелегални емигранти отколкото на собствените си граждани!
23
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересуват ***, а розовите пеперудки които се разстапят от жал по него, да си го вземат вкъщи.
22
2
 
14
 
! Отговори
...тъжно... преди 6 години
Чудно ми е колко бързо ние, българите забравихме Дед Мороз и Снегурочка (извинете - ДЕдо Мраз и Снежанка) и се прихласнахме по Дядо Коледа. И толкова много се прихласнахме, че забравихме, че Коледа не означава 'да заколиш прасИтУ' и да се наплющиш като змей и да направиш 'шоУпинг' (т.е. алъш-вериш на майчин език), а това е голян ХРИСТИЯНСКИ празник. Но, както каза др. Тодор Живков (бог да го прости) - Ние им взехме кръста и им дадохме петолъчката хо-хо-хо...Смрад и мизерия в черните ни души!
21
1
 
32
 
! Отговори
Хора.. преди 6 години
..замислете се малко върху това как можем да помогнем на този наш сънародник в беда. Това би имало смисъл в предколедните дни, а не политическото дърляне!
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен10 Я кажи , ти, пиле шарено, колко милиарда беше дълга при ТЖ, и трябваще да го връщат почти 9 милиона народ, и сета при Борисов, дето трябва да го връщат малкото работещи, останали все още в тая държава?Да, сега има банани и тоалетна хартия навсякъде, но има и такива, което преди години бе немислимо, немислимо, като ромска престъпност или ало измамници, а храната бе храна, а не химия.
19
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако един ден си стъпи на краката, и има възможност да отиде в чужбина, където са брат му и сестра му, добре би било да им организира по някой нещастен случай за да си отмъсти... И да щом са му роднини са му ДЛЪЖНИ и трябва да му помагат задължително както и той на тях ако те са в беда!!!

Спонсорирани публикации