Нинова: Решението за мораториум върху лекарствата е на Борисов

"С какво ще изненадаме ЕС, ако внесем вот на недоверие за корупцията?"
Обновена: 16 дек 2017 19:13 | 16 дек 2017 18:34, Веселина Йорданова
102
Нинова: Решението за мораториум върху лекарствата е на Борисов
Снимка: БТА, архив

"Ние сме опозиция и когато решим, тогава ще направим вот на недоверие, а Цветанов и Борисов да гледат тяхната политика”. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред Дарик радио.

"Сакво бихме изненадали европейците, като внесем вот на недоверие за корупция? Какво пише в докладите, които всяка година получаваме, какво пише в европейските изследвания?", коментира още тя.

Още по темата
Лидерът на левицата заяви, че БСП ще внесе конституционна жалба за мораториума върху новите молекули. Нинова бе категорична, че този случай трябва да влезе в учебниците като пример как не се прави политика.

"Вчера г-н Борисов каза, че ще преосмисли решението си. Това предложение е прието от Министерския съвет и е влязло с неговия подпис”, възмути се тя. Корнелия Нинова припомни, че предложението за мораториума е гласувано шест пъти и от ГЕРБ всеки път са гласували за него.

"Изведнъж, след толкова гласувания, те откриват, че има проблем. БСП, пациентските организации, болни хора им казваха да не го правят, защото убиват човешки същества. Те дори не ни чуха, защото са си самодостатъчни", каза тя. Председателят на БСП заяви още, че в този случай има отказ на държавата да се грижи за свои граждани, самонадеяност, корупция, пренебрегване на решение на парламента и еднолично вземане на решение от премиера.

"Има най-вече демагогия, защото Борисов си изми ръцете с неговите народни представители, защото те не разсъждават и нямат аргументи", добави още тя.

Лидерът на социалистите каза, че левицата е искала решението за повишаване на цената на водата да бъде взето след обществено обсъждане. "Нашият кмет в Кресна отказва да влезе във ВиК асоциацията, за да не се увеличи цената на водата. Заради това му се спират европроекти, само за да го принудят да я вдигне", обяви Корнелия Нинова.

Председателят на БСП заяви, че антикорупционният закон няма да проработи и от него няма да видим осъден политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия фанфари дреме им на европейците за нас на тях им трябва зависим слуга и го държат на къс повод за да изпълнява заповедите на големите началници. Колкото до това, че ще сме някакъв си председател това направо е смешно всичко е на ротационен принцип така, че само заради това ще дойдат тук ще ни изтърпят и беж да ги няма.
4
28
 
29
 
! Отговори
BG преди 6 години
Тази бояджийкка още ли някой се занимава с нея ? Чудя се на съпартийците и, ка още не са я отсвирили.
3
4
 
9
 
! Отговори
ЕЛИ преди 6 години
НЕ СЪМ 100% СИГУРНА ,НО СИ МИСЛЯ ЧЕ СЪДИИ НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ БЮДЖЕТДЕПУТАТИТЕ И НИКОЙ ДРУГ ОПРЕДЕЛЯТ КЪДЕ ДА СЕ ХАРЧИ БЮДЖЕТАСЕГА ИМА ОКОЛО 4.7 МЛРД ЗА ЗДРАВЕ ,ТЕ МОГАТ ДА ГО СЪКРАТЯТ НЕ С МИЛИОН А С СТОТИЦИ МИЛИОНИ
2
3
 
30
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
В Европа го знаят. Ще го видят на място.
1
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова,Баце си е надвил на масрафа и сега само се изживява по семинарите като прислуга и лакей на богатите подлагайки вратле за задвратняк ако се изкаже неподготвен.