Нинова: Решението за мораториум върху лекарствата е на Борисов

"С какво ще изненадаме ЕС, ако внесем вот на недоверие за корупцията?"
Обновена: 16 дек 2017 19:13 | 16 дек 2017 18:34, Веселина Йорданова
102
Нинова: Решението за мораториум върху лекарствата е на Борисов
Снимка: БТА, архив

"Ние сме опозиция и когато решим, тогава ще направим вот на недоверие, а Цветанов и Борисов да гледат тяхната политика”. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред Дарик радио.

"Сакво бихме изненадали европейците, като внесем вот на недоверие за корупция? Какво пише в докладите, които всяка година получаваме, какво пише в европейските изследвания?", коментира още тя.

Още по темата
Лидерът на левицата заяви, че БСП ще внесе конституционна жалба за мораториума върху новите молекули. Нинова бе категорична, че този случай трябва да влезе в учебниците като пример как не се прави политика.

"Вчера г-н Борисов каза, че ще преосмисли решението си. Това предложение е прието от Министерския съвет и е влязло с неговия подпис”, възмути се тя. Корнелия Нинова припомни, че предложението за мораториума е гласувано шест пъти и от ГЕРБ всеки път са гласували за него.

"Изведнъж, след толкова гласувания, те откриват, че има проблем. БСП, пациентските организации, болни хора им казваха да не го правят, защото убиват човешки същества. Те дори не ни чуха, защото са си самодостатъчни", каза тя. Председателят на БСП заяви още, че в този случай има отказ на държавата да се грижи за свои граждани, самонадеяност, корупция, пренебрегване на решение на парламента и еднолично вземане на решение от премиера.

"Има най-вече демагогия, защото Борисов си изми ръцете с неговите народни представители, защото те не разсъждават и нямат аргументи", добави още тя.

Лидерът на социалистите каза, че левицата е искала решението за повишаване на цената на водата да бъде взето след обществено обсъждане. "Нашият кмет в Кресна отказва да влезе във ВиК асоциацията, за да не се увеличи цената на водата. Заради това му се спират европроекти, само за да го принудят да я вдигне", обяви Корнелия Нинова.

Председателят на БСП заяви, че антикорупционният закон няма да проработи и от него няма да видим осъден политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май и този мандат няма да е цял
24
10
 
19
 
! Отговори
Ак47 преди 6 години
Ами права е ,да не би с моя подпис да внесоха това решение?Баце сега се върти като опушена пчела като разбра,че му пада още по-вече рейтингчето.
23
17
 
15
 
! Отговори
КОФТИ ПРОГНОЗИ , БЕ. преди 6 години
БОКО И ГЕРБ...СЪСИПАХА ВСИЧКИ ПЛАНОВЕ НА ген.РЕШЕТНИКОВ И *** ЗА ПРОВАЛА НА "ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ"!ГОВАРИ СЕ ,ЧЕ ДЕБЕЛОГЪЗАТА ЧЕРВЕНА ИГУМЕНКА ОТ ***-20, СЛАБЕЕ СЪС ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН ....ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ, ЧЕ МОЖЕ ОТ МОСКВА ДА Я ...ОТЗОВАТ ЗА "ВОДАЧ" НА БКП/БСП!Ако , отслабне и я уволнят ...може и Боко да й удари некоя какалашка...!!!/..за малко утеха , поне.../
22
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полека бе, тиквички! Ще се задавите от злоба! Я си гледайте Тиквата-бащица да не вдигне кръвното, че с това ви свършва реколтата!
21
14
 
17
 
! Отговори
ППО преди 6 години
Очевидно Позитанската Престъпна Организация изтърва тлъста мръвка щом са толкова яростни. Или просто няма какво да кажат, пък трябва да стоят по новините.
20
18
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Нормално е .... България е на прага на своето Европредседателство и е съвсем нормално тези, на които Европа им е трън в очите и са на вълна ..Гаварит маскава ))), съвсем да пощръклеят. Червения телефон на "Позитано 20" вече се е нагрял до червено и ген.Решетников дава ли дава своите нареждания .... !!!
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте ни по 2 кила суджук и излизаме на протест
18
15
 
16
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Аз и викам просто :"Госпожа ГОЛЯМАТА ЛЪЖА!". Защото покрай нея има много на брой, по-малки лъжИ чки, гледащи всячески да се докопат до бюджетното гърне.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е игра, само игра, но властта си е сила.
16
24
 
24
 
! Отговори
Аман ,бе.... преди 6 години
Тая , дебела и тлъстогъза, червена ИГУМЕНКА от ***-20.....се скъса да плаче за тия лекарства...ха,ха,хаааааааааааааШЕ ОТСЛАБНЕШ *** , ДРУГАРКО...!!!ПАЗИ СИ ДЕБЕЛАТА ПРИВАТИЗАТОРСКА ГЪЗИЦА ....!ГЕРБ , ШЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА ВСИЧКО!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
31
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силен е ГЕРБ, силен е и Борисов! Затова госпожа-другарката атакува без почивен ден. Не може да си намери място! Мира няма!Гласувай за Борисов, спаси България!
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАНАИРИИИИИИИ....... ПАНАИРИИИИИИИИ............ !
13
23
 
16
 
! Отговори
Желязов преди 6 години
Другарко Нинова, другаря Тиквун ще го разкараме, но ти не се точи за неговото място. Нямаш достатъчно капацитет за тази длъжност, то само с наглост не се управлява.
12
9
 
17
 
! Отговори
ГРАБ преди 6 години
Корнелия да го удари с мораториум върху суджука.
11
15
 
21
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
На 17 януари трябва да бъде арестувана *** нелия Нинова за не законно забогатяване при преватизацията при Костов. Заради заграбените милиони как бързо се пребоядиса и стана член на буржоазната партия на бившите комунисти.
10
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-корумпиранатa държава председател, европейците ще дойдат ще послушат Азис, ще хапнат по една мазна шкеме чорба със кисело зеле някъде и ще идат на гей-парад Путин е достатъчно умен да не стъпва в подобтни дупки. Шенген на куково лято
9
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, организирайте всичко и ни водете искаме по улиците да направим революция Европейците да си гледат техните държави, на всички е ясно, че не сме за никакви председателства готови, но тиквите и туй не си признаха да си сърбат последствията.
8
22
 
27
 
! Отговори
Кика преди 6 години
Тая е нахална като конска муха....и безочлива навсичко отгоре....защо не разкаже всичките си игри с приватизацията...подромно...как се забогатява
7
23
 
32
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ВЯРНО, ЧЕ ПРОСТОТИЯТА ХОДИ ПО ХОРАТА, НО ПРИ БОКИЧА ТЯ Е ПОСЛОВИЧНА И ОПАСНА ЗА НАРОДА !!!
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борбата за кокала навлезе в нова още по-драматичена фаза.