КАТ готви "празнични" изненади за агресивни шофьори

По Коледа ще има акции за употреба на алкохол и наркотици
22 дек 2017 16:20, Красимир Ангелов
8
КАТ готви "празнични" изненади за агресивни шофьори
Снимка: Булфото

Усилията на пътните полицаи тази вечер и утре ще са насочени основно към облекчаване на трафика, а в останалите почивни дни ще има засилени проверки за скорост и употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщават от МВР.

Създадена е организация, за да се облекчи максимално очакваният голям трафик заради поредицата от почивни дни, посочва началникът на отдел "Пътна полиция" в Главната дирекция "Национална полиция" комисар Бойко Рановски.

Още по темата

По график движението на товарните автомобили ще бъде ограничено по основните шосета и магистралите след 16 часа в последния работен ден, както и от 14 часа в последния почивен ден. Има готовност при засилен трафик, тази мярка да бъде въведена и в по-ранен час.

Марките днес и утре, ще бъдат основно насочени към това да се подпомага трафикът и не толкова да се контролират водачите, но ако има агресивни шофьори и такива, които не се съобразяват, ще се взема отношение от екипите на място, предупреждават от "Пътна полиция".

През останалите дни ще има специализирани полицейски операции за употреба на алкохол и наркотични вещества.

"Техническите средства за контрол на скоростта ще бъдат максимално натоварени и разпределени по цялата пътна мрежа, така че всеки, който си позволява да нарушава правилата, ще бъде санкциониран", категоричен е комисар Рановски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
до 1-ви преди 6 години
Преди много години се уволних от казармата и започнах да следвам.Имах за много късо време съквартирант милиционер 19 годишен който си призна,че взема заплата 400 лева и 25 % от глобите които е написал през месеца.Разбира се той като богат човек си нае по луксозна квартира и постоянно ми се чудеше защо ми е да уча години наред за по ниска от неговата заплата.Е,сега след 35 години нещата са си пак така.И тогава и сега милиционерите са богати хора-не като инженерите,учителите или лекарите.
6
1
 
5
 
! Отговори
истината преди 6 години
Истината е,че полицаите гледат да напишат бройки глоби на когото им е по лесно и безпроблемно.Затова глобяват хора които най често са забравили да си включат фаровете през лятото или такива които карат с по няколко километра в час по бързо.Затова стоят скрити в храсталаците.Българските полицай с агресивни шофьори не се занимават.Нито с такива които карат скъпи коли.Когато видят някой такъв си заравят главите в пясъка също като щрауси.
5
1
 
1
 
! Отговори
IZNENADA преди 6 години
KOVCHEZI NA DVOINI CENI
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресивен шофьор съм и съм подготвил на МВРто и аз изненада! Колата съм я измил и полирал, две седмици само вкъщи ще седя, ще ям, ще пия и ще срещам гости! След нова година ще им покажем как се кара...
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в БГ може да има *** като сътворилият пост Но. 1!!!!!А може би той е милиционер?А лекари,учители и инженери с по 800 лв!?!?!?!?
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GATVA PO SREDATA NA ZIMATA.AKO I NA KOLEDA I ZA CNG NE MOGESH DA SE POCERPISH TO PO-DOBRE DA ZAMINAVAME ZA EVROPA I HAMERIKA,KADETO MOGE I DA SI PIESH I KARASH.
1
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека е така всеки ден. Не само по празниците. Постоянни проверки. 10% от глобите да отиват за заплати на полицаите. Така ще си докарват честно поне по 10 бона на месец а и държавата ще си докарва хубави пари. Аман от алкохолици и мутри по пътищата. Трябва да изчезне чувството за безнаказаност.