През 2018-та: Гражданската скача за провинили се шофьори?

Най-лошите шофьори ще плащат 200% отгоре
25 дек 2017 21:15, Александър Попов
54
През 2018-та: Гражданската скача за провинили се шофьори?
Снимка: Булфото, архив

Застраховката "Гражданска отговорност" ще зависи от поведението на пътя на всеки шофьор, а за провинилите се ще поскъпне драстично. Формулата, според която ще се изчислява кой колко да плаща, ще включва поведението ни на пътя за година назад, твърди bTV.

До въвеждането на системата Гражданската отговорност няма да поскъпва, обещават от Асоциацията на застрахователите, а средната полица ще остане 200 лева.

Очаква се шофьорите с най-лоша история да плащат 200% повече от средната стойност на застраховката в момента, което означава почти 600 лева, а за онези, които нямат нарушения, полицата да е наполовина.

Опитите гражданската да е по-евтина за изрядните и по-скъпа за джигитите продължават вече почти 10 години.

От Комисията за финансов надзор този път са категорични – така наречената система "бонус малус" ще влезе в сила през 2018 г.

"Нашите първоначални срокове, които запазваме, са до края на март да имаме нормативната уредба, която да бъде приета", заяви Ралица Агайн.

У нас този тип застраховка е свързана с автомобила, а не с шофьора. Което означава, че собствениците ще трябва да внимават на кого дават колата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Тъй де! Ударете ги по джоба, дано им дойде акъла!
24
0
 
27
 
! Отговори
ИББК преди 6 години
Застрахователите крият че гражданските скочиха още преди декември, защо никой не говори за това. А истината е че през новата година ще са по скъпи за изрядните и още по-скъпи за неизрядните!!!
23
8
 
15
 
! Отговори
! преди 6 години
Като си собственик на автомобил ще плащаш. Ако предизвикаш катастрофа, ще плащаш. Ако ти е много скъпо, не си купувай автомобил. Просто е!
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а актовете на автомобила ли се издават?объркана работа ... собственика ако няма книжка какъв му е бонусмалуса?
21
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хохохо, честито, мизерни цапащи ***! Обаче, това далеч не е истинската игра. Центърът на София скоро ще бъде затворен за миризливите ви издухани таратайки, а синята зона ще покрие всички квартали на София, до най-далечните точно преди Перник. И преди да си купувате кола, ще трябва да докажете, че разполагате с паркомясто, както е в белите държави. И чак тогава ще ми тровите въздуха. *** долнопробни мизерни, свърши се с авантата.
20
4
 
11
 
! Отговори
Меломан преди 6 години
Забравих да добавя, че значение има и мощността на колата - колкото повече коне под капак, повече плащаш, ако ще и на 30 год. да е.
19
2
 
15
 
! Отговори
кожудеридолни преди 6 години
Няма никакъв бонус че 15 години им плащам редовно. Долни *** и изедници !
18
0
 
35
 
! Отговори
Меломан преди 6 години
Трябва да има диференциране на цените, не може някакъв джигит с книжка на 1год. и куп нарушения да плаща колкото и опитен шофьор без никакви провинения. Друг е проблема, че в България нещата поради една или друга причина не стават така, както трябва, а и полицията е здраво корумпирана.
17
1
 
24
 
! Отговори
Меломан преди 6 години
Сега, на запад размера на застраховката на колата включва доста фактори. Най-важният фактор е на колко си години - ако си млад шофьор, да кажем на 18-20 год., ще плащаш поне 2 пъти повече от такъв на 35-40 год. После идва колко години нямаш провинения/инциденти. Другите фактори са - колко нова и скъпа е колата, колко км навърташ на година средно, къде живееш(град, квартал), къде държиш колата през деня/нощта, за какво ползваш колата, колко автомобила имаш в домакинството, и прочие.
16
2
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 6 години
думата е мизерни.к Днес.бг ме цензурира за думата мизерни.к. Не че и те не са мизерни.ци :)
15
19
 
7
 
! Отговори
Ванката преди 6 години
Това е пълна лъжа и ще ви кажа защо. Аз карам кола за 70.000 лева на пазарна цена. Онзи дето ще ме удари кара кола за 2000лв. Възниква щета за 10.000 лева. Коя гражданска ще плати щетата? Ами неговата, дето е за 200лв.+100%=400лв. Да, ама щетата е за 10.000лв. и тогава компанията застраховател е капо. В БГ-то е така, трябва да караш някаква много гадна кошница на 14+ години, за да не ти пука колко данък ще плащаш и кой ще удариш на кръстовището. Демек властта се кефи, че ти си ***.
14
1
 
19
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Тука обаче сме в ненормалния свят, братле! Ако само глобите таксите и наказанията се стремят към нормалния свят, аз отказвам тази нормалност.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нормалния свят, застраховките скачат много, ако си опасен.Бъди точен и няма защо да трепериш.
12
3
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
...лоредната врата в полето.
11
3
 
15
 
! Отговори
... преди 6 години
Всяка година си прехвърляме колите с жена ми (нямаме брак) и зануляваме бонус-малуса.
10
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за Непровинили кога ще се НАМАЛИ.ИЛИ САМО УВЕЛИЧЕНИЕ.ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ.???
9
2
 
10
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Ми ... нямам нарушение от както имам книжка. Друг е въпроса, че книжката ми била изтекла преди 8 години. Гражданска плащам за три месеца. Просто не си карам колата през другото време. Все ми е тая.
8
7
 
24
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Ми ще карате внимателно през 2018-та, и 2019-та ще ви е по-евтино! Ха на здраве! И весела коледа!!!!
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щеше да е хубаво, ако застраховката беше за шофЕра, а не за хавтмубиля...
6
1
 
29
 
! Отговори
аз преди 6 години
Да се чете , за около 20% застраховката остава 200лв , за другите от 300 до 600 лв

Спонсорирани публикации