Почина Костадин Чакъров – съветникът на Тодор Живков

Той бе председател на Съюза на комунистите в България до 2013 г.
26 дек 2017 16:04,
131
Почина Костадин Чакъров – съветникът на Тодор Живков
Снимка: bgonair.bg, Архив

Тази нощ е починал Костадин Чакъров – член на Политическото бюро на СКБ и председател на Съюза на комунистите в България до 2013 година. Това съобщи настоящият председател на съюза Павел Иванов.

Костадин Чакъров е последният политически съветник на Тодор Живков, а преди 1981 г. и на Людмила Живкова.

Роден е през 1947 г. в Пловдив. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийския университет.

Работи последователно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, съветник в Държавния съвет на Народна република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Починал човека ,дошло му времето ,колко незнайни добри хора умират ,но за тях широката публика нищо не знае
87
2
 
13
 
! Отговори
Бог да го прости преди 6 години
Няма да коментирам дали е комунист или демОкрат!това е един огромен ум и истински родолюбец-днес няма нито един такъв интелект а всичко е политическа проституция!Истината е че България до 1989 имаше огромна армия,икономика във всички сфери,всеки спазваше закона-а сега е ***-ация и анархия,разруха и деградация.Всичко което крепеше българите като история,морал,ценностна система лека полека умира!
86
6
 
2
 
! Отговори
Н. Стоицев преди 6 години
До Момчил Цветков УМБАЛ Народът е казал: .... "за умрелия- добро или нищо....."но на тебе Момчиле, ти се губят повече от първите седем години!
85
6
 
10
 
! Отговори
Другарят Министър преди 6 години
На другарят Чакъров Дълбок поклон пред светлата му памет. Един голям български патриот и защитник на най великия строй в човешката история- социализма и комунистическата идея. ПОКЛОН.
84
3
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
Какво стана с разследването как е придобил луксозен имот в центъра на Лондон, в който живеят двете му дъщери?
83
8
 
12
 
! Отговори
Момчил Цветков УМБАЛ преди 6 години
Познавах лично другаря Чакъров мога да кажа за него две думи ЗАВЪРШЕН *** ! Между впрочем тук съм със истинското си име !
82
6
 
15
 
! Отговори
Млад Комунист преди 6 години
Той не беше като ; Костов ,Борисов ,Жeлев ,С. Ганев , Плювналиев ,Цачева ,Павлова ,Луджев ,и всички други НАГАЖДАЧИ които си смениха партийният билет с предателство. Той остана до края на живота си истински комунист. От никой не открадна нищо. Смразяваща опонентите си с хладен разум. Остана завинаги истински Комунист. На всички е ясно че е неизбежно комунизмът да се завърне под някаква форма в обществото ако не иска да дойде неговият край. Светла му Памет .
81
7
 
17
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
Един изключително ерудиран и интелигентен човек. Достоен с остра мисъл . Никога не се отказа от идеалите си ,за разлика от много други. Начетен и образован. Това беше Той - Костадин Чакъров. Поклон пред светлата му памет .
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре да върнем времето на Царство България, когато хем доматите са били български, хем банани е имало.
79
3
 
16
 
! Отговори
До Демократ преди 6 години
Сега ***, влез в паметта на компа си и кажи едно DEL на това, дето вече го пишеш 50 пъти! Писна ни от твоите банани! Защо не се сети, че нямаше маNго, помело, киви, питахая, папайя, тамаринди, авокадо, фенхел, даже брюкселско зеле? Нямаше и полски и македонски домати, турски моркови, чилийски сливи, полски ябълки, италианско грозде, ЮАР-ски дини, бразилски пъпеши. Всичко, което произвеждахме сами и хранехме 1/2 Европа, вече внасяме, заедно със заемите от 18 млрд!За бананите питай United Fruit!
78
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакърчето .
77
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки обвързан с БКП и Рашка да мре ... не ми пука ... затова бг е една голяма *** с разбити сгради , пътища и хора ...
76
12
 
39
 
! Отговори
СВСМ преди 6 години
Искрено скърбя за Костадин Чакъров,въпреки че не го познавах лично!!!Ще ми липсват колоритните му интервюта и анализи,фактите които изнасяше и опулените физиономии на неговите опоненти и водещи предавания-незнайно защо наричащи се журналисти!Дълбок поклон и мир на праха му!
75
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 фалита за 50 години е по-добре от 2 фалита за 20 години..някак си, разби'иш ли :)..да не говорим, че тогава е фалирала държавата, а сега във фалит е 90% от населението. сега има свобода, но невероятно по-некадърни и неграмотни хора се правят на управници. и всичките са бивши комунисти или агенти на дс. от ония, дето за нищо не са ставали през соца.
74
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ТОТАЛИТАРИЗМА Т А Т О " АРТИСТА" ИМАШЕ МНОГО СЪВЕТНИЦИ. Имаше съветник по икономика по туризъм по планиране по лов и риболов по спорт по пропаманда и агитация, но най обичаше съветничките от народния театър
73
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 76 С КОМПЮТРИТЕ НЕЩО НЕ СИ НАЯСНО.САЩ ПРЕДАДЕ ДОБРОВОЛНО ТЕХНОЛОГИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ КАТО ВЕРЕН СЛУГА НА МОСУВА И ДА ГИ НАУЧИМЕ РУСНАЦИТЕ НА ТРУД И ДИСЦИПЛИНА. Да се развиват. Но така ПРОГРАМАТА СЕ ПРОВАЛИ И ТЕ В КРАЯ НА 80 ТЕ ГОДИНИ ОТИДОХА В КИТАЙ.Та и до днес.
72
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 57 ЗА КАКЪВ УСПЕХ В АЦИЯТА КАТО СПОРТ МУЗИКА БАЛЕТ И ВИЦОВЕ ПРЕЗ ОТ НАЧАЛОТО НА 80 ТА ДО КРАЙНИЯ ФАЛИТ. Чакъров е по иаясно бил. АМА НА 40 ГОДИНИ СМЕЕЛИ ДА КАЖЕ ПРАВО В ОЧИТЕ НА ТАТО - ДА НЕ Е ЛУД. И той ще кпати лптката и да вика че плукаме както всички от ЦЕ КА.
71
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70 те години само три страни в света произвеждат main frame компютри - Япония, САЩ и България. Днес евроатлантическа България произвежда дамо миячи и пpocтититки за западна Европа.
70
11
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
При Тодор Живков българите намяха тоалетна хартия и банани и не можеха да бегат на запад, а днес при свободата и демокрацията имаме банани и тоалетна хартия и бегаме на запад да береме ягоди или чистачи да изкарваме евра и да си купуваме яки западни стоки.
69
13
 
21
 
! Отговори
Край преди 6 години
Демократите - 85 г. Океански риболов е 5ти в Света по уловена риба. Ловим повече риба в световния океан от Англия. Балканкар - 60-90та година е ту първи ту втори производител в света на кари. 87г. прави 90 хил. броя - цяла Европа същата година прави 18хил. броя. Ел колите са електрокари нали сещате.Сомат - 4 800 автокомпозиции 4 морски и 4 речни кораба 2-3 по големина транспортна фирма в Европа. Нещо да каже Едвин Сугарев.